Nekvalitní krmení od Avicentry

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2015 22:10
mikoc

XXX.XXX.55.238

...jen jako upozornění - po dlouhé době jsem opět zakoupil 0,5 kg balení slunečnice žíhané od AVICENTRY, kterou dávám víceméně jako pamlsek papouškům. Doma jsem zjistil, že sáček se slunečnicí obsahuje i usušenou myš...Není to až tak velké překvápko, v baleních 0,5 kg
lesknice od výše zmíněné firmy, kterou jsem též "pouze" jedenkrát zakoupil, najdete i nemalé množství hrudek hlíny... nejlépe zjistíte, pokud ji budete máčet a proplachovat, jinak v suchém stavu to běžně ani zjistit nemusíte. Člověk se stále učí...

26.7.2015 05:49
simacek123

XXX.XXX.142.1

mikoc napsal(a):
...jen jako upozornění - po dlouhé době jsem opět zakoupil 0,5 kg balení slunečnice žíhané od AVICENTRY, kterou dávám víceméně jako pamlsek papouškům. Doma jsem zjistil, že sáček se slunečnicí obsahuje i usušenou myš...Není to až tak velké překvápko, v baleních 0,5 kg
lesknice od výše zmíněné firmy, kterou jsem též "pouze" jedenkrát zakoupil, najdete i nemalé množství hrudek hlíny... nejlépe zjistíte, pokud ji budete máčet a proplachovat, jinak v suchém stavu to běžně ani zjistit nemusíte. Člověk se stále učí...

No vida, ja kupuji od doby co zacali a staci me to.

26.7.2015 12:40
mikoc

XXX.XXX.55.238

simacek123 napsal(a):
No vida, ja kupuji od doby co zacali a staci me to.

Tak to přeji vašim ptákům, aby i jim to ještě dlouho stačilo a bez následků.

26.7.2015 13:18
simacek123

XXX.XXX.142.1

mikoc napsal(a):
Tak to přeji vašim ptákům, aby i jim to ještě dlouho stačilo a bez následků.

Dekuji...

26.7.2015 15:43
strejdapepin

XXX.XXX.129.130

Zdravím Vás.
Kupuji toto krmení už nějaký rok, a jsem velice spokojený. Bohužel jsme taky jenom lidi. Tak nevím co od tohoto tématu očekáváte? Proč jste nešel krmení ihned reklamovat? Ale založit ihned téma nekvalitní krmení? Taky je to o přístupu lidí. Ale to by tady bylo víc takovýchto témat. Přeji Vám hodně zdarů s jinou značkou.

26.7.2015 22:14
frantajetel

XXX.XXX.72.41

strejdapepin napsal(a):
Zdravím Vás.
Kupuji toto krmení už nějaký rok, a jsem velice spokojený. Bohužel jsme taky jenom lidi. Tak nevím co od tohoto tématu očekáváte? Proč jste nešel krmení ihned reklamovat? Ale založit ihned téma nekvalitní krmení? Taky je to o přístupu lidí. Ale to by tady bylo víc takovýchto témat. Přeji Vám hodně zdarů s jinou značkou.

Zakladatel tématu koupil krmení od jisté firmy, které díky "příměsím" lze považovat za velmi nekvalitní a podělil se o tuto špatnou zkušenost s ostatními chovateli. Co se Vám na tom nezdá?Já jsem třeba rád, když se lidé (nejen na internetu) podělí o zkušenosti s různými produkty, a to nejen pozitivními, ale i negativními. Já mu za to děkuji.

27.7.2015 23:02
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

frantajetel napsal(a):
Zakladatel tématu koupil krmení od jisté firmy, které díky "příměsím" lze považovat za velmi nekvalitní a podělil se o tuto špatnou zkušenost s ostatními chovateli. Co se Vám na tom nezdá?Já jsem třeba rád, když se lidé (nejen na internetu) podělí o zkušenosti s různými produkty, a to nejen pozitivními, ale i negativními. Já mu za to děkuji.

Ozvaly se zde protikladné názory na kvalitu krmiva AVICENTRA.
Od majitele jmenované firmy jsem před mnoha lety krmivo odebíral v době, kdy prodával jednotlivé zrniny ze skromného skladu, ze kterého je dnes český výrobce směsí krmiv pro všechno možné. Kvalita i cena byly dobré. Později s rozjezdem ptačích burz jsem kupoval jinde.
Dnes si směsi zrní míchám sám a jen výjmečně koupím pár kg pro změnu a srovnání.
Nyní k věci. V místě bydliště má prodejce na rozvažování pylel AVICENTRA DE LUXE 1 kg za 70 Kč a dražší od firmy VERSELE LAGA, což je tradiční známá firma, kvalitní značka. Když jsem vzal do dlaně obě krmiva, tak složením vzhledem k ceně AVICENTRA první. Aby to nevypadalo jako reklama. Koupím jednotlivé zrniny, stejné složení a jsem na nižší ceně. Ale diskutující z možná jednoho nákupu hodnotí celou firmu. Domnívám se, že AVICENTRA je na našem trhu konkurence schopná se zahraničními firmami. Jen dodám, že krmení kategorie velký papoušek, střední papoušek atd. je zavádějící. Tučná semena pro ary a pod. se nehodí pro amazoňany a takové dělení firma nemá.
Jsem rád, že mám možnost výběru z množství produktů a byla-li ve směsi myš, budu kupovat tam, kde nebyla. Možná tam bude příště taky.

27.7.2015 23:48
frantajetel

XXX.XXX.72.41

Moudivláček napsal(a):
Ozvaly se zde protikladné názory na kvalitu krmiva AVICENTRA.
Od majitele jmenované firmy jsem před mnoha lety krmivo odebíral v době, kdy prodával jednotlivé zrniny ze skromného skladu, ze kterého je dnes český výrobce směsí krmiv pro všechno možné. Kvalita i cena byly dobré. Později s rozjezdem ptačích burz jsem kupoval jinde.
Dnes si směsi zrní míchám sám a jen výjmečně koupím pár kg pro změnu a srovnání.
Nyní k věci. V místě bydliště má prodejce na rozvažování pylel AVICENTRA DE LUXE 1 kg za 70 Kč a dražší od firmy VERSELE LAGA, což je tradiční známá firma, kvalitní značka. Když jsem vzal do dlaně obě krmiva, tak složením vzhledem k ceně AVICENTRA první. Aby to nevypadalo jako reklama. Koupím jednotlivé zrniny, stejné složení a jsem na nižší ceně. Ale diskutující z možná jednoho nákupu hodnotí celou firmu. Domnívám se, že AVICENTRA je na našem trhu konkurence schopná se zahraničními firmami. Jen dodám, že krmení kategorie velký papoušek, střední papoušek atd. je zavádějící. Tučná semena pro ary a pod. se nehodí pro amazoňany a takové dělení firma nemá.
Jsem rád, že mám možnost výběru z množství produktů a byla-li ve směsi myš, budu kupovat tam, kde nebyla. Možná tam bude příště taky.

Náhodou kupuji také krmivo od Avicentry a s kvalitou jsem spokojen, zatím jsem tam žádné nežádoucí příměsi neobjevil. Mimochodem nemyslím si, že by úmyslem zakladatele tématu bylo brojit proti firmě Avicentra, ale pouze se zde podělil s ostatními chovateli o špatnou zkušenost s kvalitou některých krmiv od zmíněné firmy. A at' se na mě (či na zakladatele vlákna) nikdo nezlobí, ale mrtví hlodavci, či hlína nemá v krmivu opravdu co pohledávat...

28.7.2015 08:52
arčí88

XXX.XXX.158.34

Dříve jsem kupoval směs AVICENTRA DE LUXE pro žaky ale jak jsem kupoval časem nové ptáci tak abych nemusel kupovat pro každý druh jinou směs tak jsem si začal míchat doma. Kupuji zrní v Týništi u pana Vašaty a je to od VERSELE LAGA vezmu to vždy po celém pytli od každého druhu zrní co dávám do směsi a když to namíchám tak mně to dá na celý rok.

28.7.2015 16:17
mikoc

XXX.XXX.55.238

strejdapepin napsal(a):
Zdravím Vás.

Zkuste si přečíst příspěvek diskutujícího "frantajetel", pak snad pochopíte, proč jsem toto
téma založil...

28.7.2015 17:11
bubanek

XXX.XXX.191.18

mikoc napsal(a):

Zajimalo by me, jestli jste napsal i primo do firmy a poslal jim fotku s udajnou mysi v krmeni. Pokud ne, nevim co si tu stezujete a, jen nas upozornujete ". A jestli to dobre chapu, tak jste jen jednou koupil lesknici, kde byla hlina a pak jste sel koupit slunecnici kde byla mys ? Vy mate ale pech . Prekvapuje me, ze vsem ostatnim co od nich nakupujou, ptaci jeste zijou.

28.7.2015 17:26
mikoc

XXX.XXX.55.238

bubanek napsal(a):
Zajimalo by me, jestli jste napsal i primo do firmy a poslal jim fotku s udajnou mysi v krmeni. Pokud ne, nevim co si tu stezujete a, jen nas upozornujete ". A jestli to dobre chapu, tak jste jen jednou koupil lesknici, kde byla hlina a pak jste sel koupit slunecnici kde byla mys ? Vy mate ale pech . Prekvapuje me, ze vsem ostatnim co od nich nakupujou, ptaci jeste zijou.

... i Vy si přečtěte celou diskuzi, zejména příspěvek dikutujícího "frantajetel" a nezapomeňte se podívat na ohlas jeho příspěvku.
A ještě odpověď na dotazy: 1) nikoli údajnou myš, ale reálnou
2) nenapsal do firmy a neposlal fotku (co bych mohl očekávat - omluvu
3) ano, zde s vámi souhlasím - mám opravdu "pech"

28.7.2015 18:04
saroun

XXX.XXX.89.202

mikoc napsal(a):

Zdravím, sám vystupujete v podstatě jako anonym. přesto dokážete prezentovat pomluvu. Reklamoval jste u výrobce. Určitě ne. Pěkná sprosťárna.

28.7.2015 20:29
bubanek

XXX.XXX.191.18

mikoc napsal(a):
... i Vy si přečtěte celou diskuzi, zejména příspěvek dikutujícího "frantajetel" a nezapomeňte se podívat na ohlas jeho příspěvku.
A ještě odpověď na dotazy: 1) nikoli údajnou myš, ale reálnou
2) nenapsal do firmy a neposlal fotku (co bych mohl očekávat - omluvu
3) ano, zde s vámi souhlasím - mám opravdu "pech"

Ano, cetl jsem celou diskuzi. A take reaguji jen na Vas jako na zakladatale. Rikate, ze jste fotku neposlal. Nedal jste ji ani sem. Takze mi to prijde jen jako pomluva. Co jsem vycetl z prispevku od uzivatele, frantajetel ", tak je spokojen a nejen on. Nejak nechapu, proc me na nej odkazujete.

28.7.2015 22:48
frantajetel

XXX.XXX.72.41

saroun napsal(a):
Zdravím, sám vystupujete v podstatě jako anonym. přesto dokážete prezentovat pomluvu. Reklamoval jste u výrobce. Určitě ne. Pěkná sprosťárna.

Na základě čeho tvrdíte, že jde o pomluvu?

28.7.2015 23:00
frantajetel

XXX.XXX.72.41

Nedá mi to, abych se k této diskusi ještě nevyjádřil:

1. Nechápu, jaký by mělo smysl pro zakladatele tématu očerňovat firmu Avicentra. O konkurenční boj se zjevně nejedná, nebot' neuvedl jinou firmu, kterou by zde preferoval.

2. Nevím, jaký by mělo smysl předkládat fotografii krmení s mrtvou myší. Pokud tomu z jakýchkoli příčin nevěříte, fotografie Vás stejně nepřesvědčí o opaku. Není přece žádný problém mrtvou myš do krmiva vložit, nebo fotku upravit na počítači.

3. Zakladatel tématu nikde neuvádí, že všechno, co opustí brány zmíněné firmy, je závadné. Uvedl pouze dva konkrétní případy.

4.Souhlasím, že by na tuto skutečnost měla být firma upozorněna, ovšem otázkou je, jak by se k tomu firma postavila, pokud na to neupozorní nějaký velkoodběratel...

29.7.2015 12:59
frantajetel

XXX.XXX.72.41

saroun napsal(a):

"Pomluva je trestným činem, který spáchá ten, kdo o jiném uvede takový nepravdivý údaj, který může značně ohrozit jeho vážnost před druhými osobami."

Vážený pane, sprost'árna to je, s tím s Vámi souhlasím, jenže od Vás. Vy jste obvinil zakladatele tématu z trestného činu, aniž byste znal jakákoli fakta. Tohle je opravdu síla, zahráváte si. Tohle je na žalobu.

29.7.2015 13:56
faap

XXX.XXX.226.103

Chlapi nechte těch žabomyších válek. I pan Chládek je jenom člověk a jako člověk je taky omylný.Stát se to může tak s toho nedělejte větší problem než to je.

29.7.2015 19:12
mikoc

XXX.XXX.55.238

saroun napsal(a):

Sprosťárna je od tebe nařknout mne z pomluvy...nezahrávej si!

29.7.2015 19:46
smidla

XXX.XXX.199.215

frantajetel napsal(a):
Nedá mi to, abych se k této diskusi ještě nevyjádřil:

1. Nechápu, jaký by mělo smysl pro zakladatele tématu očerňovat firmu Avicentra. O konkurenční boj se zjevně nejedná, nebot' neuvedl jinou firmu, kterou by zde preferoval.

2. Nevím, jaký by mělo smysl předkládat fotografii krmení s mrtvou myší. Pokud tomu z jakýchkoli příčin nevěříte, fotografie Vás stejně nepřesvědčí o opaku. Není přece žádný problém mrtvou myš do krmiva vložit, nebo fotku upravit na počítači.

3. Zakladatel tématu nikde neuvádí, že všechno, co opustí brány zmíněné firmy, je závadné. Uvedl pouze dva konkrétní případy.

4.Souhlasím, že by na tuto skutečnost měla být firma upozorněna, ovšem otázkou je, jak by se k tomu firma postavila, pokud na to neupozorní nějaký velkoodběratel...

Dobry den,
ja budu reagovat pouze na bod c.4. Prosim, nechte na firme samotne jka bude reagovat a nepredjimejte. Teprve na zaklade realne odpovedi delejte zavery. Z vaseho prispevku je citit jista neduvera a tim do jiste miry podkopavate cely text.
Ja kupuji Delinu a Avicentru. Cistotou, bohuzel, srovnatelne. Versele laga jsem zatim nekupoval, uvidime zda na to dojde.
S pozdravem Smidla.

29.7.2015 20:27
stewe5

XXX.XXX.158.122

mikoc napsal(a):

Prej nezahrávej si

kapybara

29.7.2015 23:29
kapybara

XXX.XXX.224.86

V poslední směsy od AVICENTRY (speciál- pro velké papoušky) bylo takové množství kukuřice, že uvažuji o koupi hejna hus.

30.7.2015 07:04
simacek123

XXX.XXX.142.1

kapybara napsal(a):
V poslední směsy od AVICENTRY (speciál- pro velké papoušky) bylo takové množství kukuřice, že uvažuji o koupi hejna hus.

Ja jsem husi davno zrusil, pro male procento kukurice tezko dosahnete jatecni hmotnosti.

30.7.2015 12:54
saroun

XXX.XXX.89.202

mikoc napsal(a):

Zdravím, my se známe? Pásli jsme spolu husy? Z vašeho profilu to nepoznám, ale protože jsem husy nikdy nepásl, tak asi těžko.

30.7.2015 15:26
petajz

XXX.XXX.18.66

mikoc napsal(a):

A co jiného to podle Vás je než pomluva.Žádný důkaz jste nepředložil, pouze jste anonymně někoho pomluvil.V první řadě jste měl reklamovat u výrobce.

31.7.2015 21:51
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

SMĚSI s i a HUSY s y, a nehádejte se.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2015 15:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

AVICENTRU kupuji ve velkém a vše OK. AVICENTRA je cenově dostupná.
DELI-NATURE je ovšem čistější a bohatší na své složení. Při malém balení bych cenu neřešil a šel do DELI-NATURE.

http://www.epapousek.cz/oddeleni/24-smesi-zrnin-deli-nature.

11.8.2015 18:37
mikoc

XXX.XXX.55.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
AVICENTRU kupuji ve velkém a vše OK. AVICENTRA je cenově dostupná.
DELI-NATURE je ovšem čistější a bohatší na své složení. Při malém balení bych cenu neřešil a šel do DELI-NATURE.

http://www.epapousek.cz/oddeleni/24-smesi-zrnin-deli-nature.

Už delší dobu kupuji po zkušenosti pouze směsi DELI NATURE, VERSELLE LAGA. Problémové balení s vysušenou myší se týkalo 0,5 kg černé slunečnice, kterou jsou zakoupil
spíše jako pamlsek v ZOO prodejně při cestě po "vlastech českých". Ale po komentářích některých "kolegů" zde na ifauně, se k tomu už nechci vracet.

12.10.2018 18:11
Parrot9

XXX.XXX.24.31

Děkuji za upozornění. Já jsem s AVICENTREM začínala. Nyní kupuji krmivo na burzách. Výjde dokonce i levněji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík