Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jakop

7.8.2015 15:58
Jakop

XXX.XXX.124.144

Dobrý den,

Uvažuji nad koupí papouška. Bydlím v bytě 2+1 a chtěl bych se zeptat jakého byste mi doporučili :)
Vím, že je to kus od kusu, ale rád bych aby nebyl extrémně hlučný, jako je že řvát někdy bude, ale aby mě pak sousedi nechtěli vystěhovat :D
Přemýšlim nad Amazoňanem modročelým a Papouškem senegalským. Upřednostňuju spíš to jakou má chuť papoušek, učit se různé cviky atd než aby mluvil, na tom mi tolik nesejde a chci se zeptat u těchto dvou druhů kdo bývá méně agresivní samec nebo samička? :)

Zkušenosti žádné nemám, ale rád bych si nastudoval nějaké informace, abych byl na příští rok připraven i každy praxe je praxe :).

mentolka :*

7.8.2015 18:19
mentolka :*

XXX.XXX.148.101

Papoušci nejsou agresivní pokud se k nim chováte hezky a co třeba aymara? jsou tiší a taky se dají k dečemu naučit :) já mám tři a každý umí nejmíň 4 cirkusové kousky :D jsou to moji maličcí cirkusáčci, vše záleží na dobré motivaci a trpělivosti, a jen zřítkakdy je slyším pípnout.

7.8.2015 22:31
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Z důvodu hlavně ranní a večerní hlučnosti, což hlavně v létě při svítání spícím lidem vadí amazoňana nedoporučuji, p. senegalského ano, nejlépe ručně dokrmeného. Chovám a odchovávám oba druhy.

7.8.2015 22:47
Kincl

XXX.XXX.124.144

Jsem člověk co ráno o víkendu rád spí dlouho, ale myslím si že pokud by mě budil papoušek tak by mě to třeba odnaučil :-D
Děkuju za názor, rád bych měl společníka kterýho bycj zabavil tím, že bych ho učil cviky smajlíkprotomi o mluvení tolik nejde, stačilo by kdyby napodoboval třeba zvuk smajlík
Jako vím, že tichý papoušek je druh od druhu ale tk je to jejich přirozená činnost spíš mi jde o to aby neřval 15h denně :-D.

7.8.2015 22:50
Kincl

XXX.XXX.124.144

Takže chováte i druhy, které jdou potom i do domácností jako mazlíčkové? smajlík

7.8.2015 23:01
maxa

XXX.XXX.125.165

Já bych volil papouška žlutotemenného Myerův velice inteligentní a poměrně tichý.

8.8.2015 19:32
romgr

XXX.XXX.230.214

Pyrura je úžasný akrobat a společník... Neustále s Vámi bude chtít pracovat, povídat si s Vámi a bude s Vámi stále v kontaktu. Naše pyrury jsou hlasově velmi klidné, jen v několika málo situacích jsou slyšet. Dobře hlídají, pokud k nám někdo jde, vím to ještě než zazvoní /vidí na vrátka/.Vřele doporučuji...

10.8.2015 17:30
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

romgr napsal(a):
Pyrura je úžasný akrobat a společník... Neustále s Vámi bude chtít pracovat, povídat si s Vámi a bude s Vámi stále v kontaktu. Naše pyrury jsou hlasově velmi klidné, jen v několika málo situacích jsou slyšet. Dobře hlídají, pokud k nám někdo jde, vím to ještě než zazvoní /vidí na vrátka/.Vřele doporučuji...

Dobrý den.
Naprosto souhlasím, chovám šest párů pyrur zelenolících v panelovém bytě a nemohu si stěžovat. Až na vyjímky o nich celé dny nevím. I vyspat mně ráno nechají. Ozvou se až když zjistí, že jsem vzhůru. Do té doby mlčí. Chce je to ale naučit. Každý pták potřebuje neustálou výchovu.
S pozdravem M.Zedlitzer.

19.8.2015 10:45
k_onderkova

XXX.XXX.97.126

Naprosto souhlasím s výběrem pyrurky. A proč? Sama mám jednu doma, taktéž v panelovém bytě a nemáme s ní jakýkoliv problém. Jsou to milí a hraví společníci.

Kdyby jste chtěl jakoukoliv radu, na facebooku je skupina plná chovatelů těchto roztomilých stvoření... zde přikládám odkaz.

https://www.facebook.com/groups/739329786148611/

A fotografii našeho mazlíčka při procházce venku na kšírkách. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík