Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2015 23:04
mhm2

XXX.XXX.20.133

Dobrý den zajímá mě jak jsou hluční oproti amazoňanům kubánským a jaké je agresivita samce k samici. Děkuji za slušné odpovědi.

15.8.2015 14:30
amazonik

XXX.XXX.49.206

Kubance su hlucnejsie a agresivita je len otazka casu treba davat pozor ale pokial je velka voliera a samica ma moznost niekde sa ukrit tak sa to da a budka musi mat 2 vletove otvory inac vam samec samicu bud zabije alebo ju necha uhynut hladom/kakadaci/ nepusti ju von pisem z vlastnej skusenosti 3x som ruzove odchoval a potom som predal aj chovny par /kakadaci su vtaci pre ludi ktori su stale doma a ustrazia si to/.

16.8.2015 15:34
mhm2

XXX.XXX.20.205

Děkuji za odpověď. Ještě někdo má nějaké zkušenosti s chovem.

26.2.2016 14:01
arara1981

XXX.XXX.159.11

Mam samca 2014 ktory nelieta.Bude vhodny do chovu?Teda co citam ze samci su agresivny tak tu to moze byt vyhoda.Nebude mu to prekazat pri pareni?Pytam sa lebo kakadu som nikdy nemal.

26.2.2016 14:47
amazonik

XXX.XXX.49.206

Myslim ze bi to nemalo vadit v chove.

26.2.2016 19:05
sharon

XXX.XXX.190.169

arara1981 napsal(a):
Mam samca 2014 ktory nelieta.Bude vhodny do chovu?Teda co citam ze samci su agresivny tak tu to moze byt vyhoda.Nebude mu to prekazat pri pareni?Pytam sa lebo kakadu som nikdy nemal.

Ja si myslím a mám určité skúsenosti, že kakadu ružové ak majú akt párenia, tak dosť lietajú, je to prejav pri párení, ( a Váš kakadu keď nelieta, tak si myslím, že samička, aj keby bola nadržaná, tak sa k samcovi, len tak nepridá aby sa napárila, ) sú hluční len keď vylietajú z voliery, alebo pri snahe spáriť sa, tak to robia moji kakadu ružové a už som odchoval 2x2 mladé( každý rok odchovajú až na bidlo 2ks a u mňa sú 3 roky - kúpil som ich cca 10 roční - vymenil som ich za 1.1 pap.chocholatý) neničia drevo, ani volieru, mám síce murovanú a predkladám im drevo na sekanie, staršie, napr. čerstvú vrbu a bazu si nevšímajú, až keď uschne, Ak máte samca, ktoríý nelieta, tak ho dajte len do klietky na okrasu a nie do chovu a zabezpečte si 1.1 kakadu ružové aspoň 5 ročné a možno sa dočkáte odchovu a aby lietali
S pozdravom.

26.2.2016 20:35
arara1981

XXX.XXX.232.162

Sharon dik za odpoved.

26.2.2016 20:50
petr19

XXX.XXX.234.62

sharon napsal(a):
Ja si myslím a mám určité skúsenosti, že kakadu ružové ak majú akt párenia, tak dosť lietajú, je to prejav pri párení, ( a Váš kakadu keď nelieta, tak si myslím, že samička, aj keby bola nadržaná, tak sa k samcovi, len tak nepridá aby sa napárila, ) sú hluční len keď vylietajú z voliery, alebo pri snahe spáriť sa, tak to robia moji kakadu ružové a už som odchoval 2x2 mladé( každý rok odchovajú až na bidlo 2ks a u mňa sú 3 roky - kúpil som ich cca 10 roční - vymenil som ich za 1.1 pap.chocholatý) neničia drevo, ani volieru, mám síce murovanú a predkladám im drevo na sekanie, staršie, napr. čerstvú vrbu a bazu si nevšímajú, až keď uschne, Ak máte samca, ktoríý nelieta, tak ho dajte len do klietky na okrasu a nie do chovu a zabezpečte si 1.1 kakadu ružové aspoň 5 ročné a možno sa dočkáte odchovu a aby lietali
S pozdravom.

Dobrý večer, chci se vás zeptat který měsíc vám jdou do toku, mám 4 roky starého samce a 3 roky samici tak co můžu očekávat.

27.2.2016 07:13
sharon

XXX.XXX.190.169

petr19 napsal(a):
Dobrý večer, chci se vás zeptat který měsíc vám jdou do toku, mám 4 roky starého samce a 3 roky samici tak co můžu očekávat.

Moja chovná pára ide do toku cca koncom Apríla a začiatok Mája, takto znáša 3 až 5 ks vajíčok a 2ks sú plodné a tie už 2x vyviedli až na bidlo, kakadu ružový podľa skúseností chovateľov zahniezdi až cca v piatom roku, sú ojedinelý, že zahniezdia aj v treťom roku ( to jeden chovateľ hlási, že jemu zahniezdili v tretom roku - určitý systém predaja - ale zabudol povedať, že kakaďáci boli starší a mladšíma krúžkami - sú aj taký, čo to takto robia), väčšinou sa doporučuje staršia samica a mladší samec, ale ak sú od mladi spolu a ak sa vyberú z viacerých kusov, tak nie je o čom rozprávať ( ale je to finančne náročné, nakolko jeden kus stojí okolo 500 eur).

Přidejte reakci

Přidat smajlík