Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím. Papoušci mě spí na pletivu. Docela se obávám, aby je něco nepotrhalo. Nemám dvojité pletivo. Jsou v nové voliéře pět dnů, prvně spali na bydlech a teď dvě noci asi polovina na pletivu. Máte nějakou zkušenost s tímto problémem. Jak je to odnaučit?
Milujem papagáje

XXX.XXX.103.0
Zdravím Vás! Moje prvé väčšie papagáje boli rozely pennantove. Po netrpezlivom čakaní som si zakúpil párik za vtedy poctivých 3 400, - SK. Po druhej noci som našiel samičku s nohou visiacou len na šľache. Utratil ju otec, bol som mladý. Odvtedy buď používam dvojité pletivo na vonkajšie voliéry, alebo zatváram papagáje do výletov. Nerád riskujem so zdravím zverencov.
Milujem papagáje

XXX.XXX.103.0
Ešte dodám, že papagáje to neodnaučíte. Spomínané rozely chovám vyše 15 rokov a pokiaľ by som ich nezatvoril v zálete, spali by zavesené na pletive. To nie je predpoklad, to je skúsenosť pri neskoršom zatváraní papagájov na noc.

sigi9
napsal(a):
Moji papoušci také spali na pletivu.V zimě by jim mohli omrznout nožky.Jak se začalo stmívat, vzala jsem rozprašovač na vodu a začala papoušky na pletivu kropit.Samozřejmě v létě.Během týdne i nejvytrvalejším jedincům došlo, že když sednou na bidlo, nebudou mokří.
Vyzkouším. Děkuji
napsal(a):
Zdravím. Papoušci mě spí na pletivu. Docela se obávám, aby je něco nepotrhalo. Nemám dvojité pletivo. Jsou v nové voliéře pět dnů, prvně spali na bydlech a teď dvě noci asi polovina na pletivu. Máte nějakou zkušenost s tímto problémem. Jak je to odnaučit?
To se teda divim, na vláknech mate rady a skusenosti jako otrly stary chovatel a ptáte se na takovou věc. Ja jsem nainstaloval nad bidla slabe led osvetleni, kupodivu to zabralo a je to.Nikdo mi to tez nerek, ale pochopil jsem to ze ptaci se citi bezpecne na miste kde je trochu jasno a co nejvise.

simacek123
napsal(a):
To se teda divim, na vláknech mate rady a skusenosti jako otrly stary chovatel a ptáte se na takovou věc. Ja jsem nainstaloval nad bidla slabe led osvetleni, kupodivu to zabralo a je to.Nikdo mi to tez nerek, ale pochopil jsem to ze ptaci se citi bezpecne na miste kde je trochu jasno a co nejvise.
Pokud na něco vím odpověď, rád poradím. Nejsem závistlivý. Ale nejsem taky vševěd. Člověk se učí celý život.
Milujem papagáje

XXX.XXX.103.0
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý den.
Vhodné je slabé noční osvětlení, aby ptáci měli možnost se v prostoru orientovat. A je po problému. Šimacek123 to vyřešil LED osvětlením na bidlech.
S pozdravem M.Zedlitzer.
Veru tak... Nie je nad nočné orientačné svetlo. Stačí 15 W žiarovka v sklenenej aparatúre nastriekanej sprejom alebo namalovanej farbou, aby príliš nesvietila. Modernejší ľudia to riešia pomocou novodobých svietidiel. K nim ale ja zatiaľ nepatrím.
Milujem papagáje
napsal(a):
Veru tak... Nie je nad nočné orientačné svetlo. Stačí 15 W žiarovka v sklenenej aparatúre nastriekanej sprejom alebo namalovanej farbou, aby príliš nesvietila. Modernejší ľudia to riešia pomocou novodobých svietidiel. K nim ale ja zatiaľ nepatrím.
Dobrý den.
S nočním světle je to složitější, než si uvědomujeme. Živý organismus je přizpůsobený pravidelnému 24 hodinovému cyklu, jehož nedílnou součástí je spánek.Klíčovou roli při tom hraje spánkový hormon melatonin. Kromně intenzity světla je i důležitá barva tohoto světla. Nejrušivější účinek má světlo modré barvy, naopak světlo oranžové a červené ovlivňuje spánek mnohem méně. Dnes je moderní používat LED diody. Trendem je používat světelné zdroje s tzv. studenou bílou barvou, které vzbuzuje dojem lepšího podání barev. Problém je ovšem v tom, že právě tyto studené bílé zdroje vyzařují mnoho světla v oblasti modrého spektra. Z toho všeho plyne, že lepší používat denní bílé nebo teple bílé zdroje světla. LED svítidla i při snížení intenzity nemění svou barevnou teplotu, jako žárovky, které přechází do oblasti červeného spektra.
Samozřejmě je třeba volit i malou intenzitu nočního osvětlení, jen takovou, aby stačila k orientaci papoušků v prostoru. Řešením je i způsob, který uvádíte. Je to složitá záležitost a snažil jsem se jen nastínit tento problém. Berte to jako můj názor, nikomu jej nevnucuji.
S pozdravem M.Zedlitzer.
Dobrý den
vracím se k tomuto tématu. Přes den přisvětsuji a používám zářivky arcadia pro chov ptactva a chci rozmístit i noční orientační osvětlení. Původně jsem měl v úmyslu použít modré diody. Váš článek mě včas zarazil a rozmýšlím zda použít diody oranžové nebo červené a nebo teplé bílé. K jakým by jste se přikláněl vy a zda volit diody s vyšší svítivostí nebo spíše volit nižší svítivost.