Nezamrazuji nic, raději vše nasuším.Nasušené před podáním papouškům trochu namočím ať to zváční.Příjde mně to lepší, než jim dávat rozmrzlej blaf, který zamrazením přišel o svoji hodnotu.
To je jen můj názor, než mně někdo napadne.Nikomu ho nevnucuji.
Jinak kukřice se už suší na půdě v klasech, bylo jí dost.Taktéž jeřabiny, ještě až dojdou šípky tak je taky nasuším a bude hotovo.
pavel6
napsal(a):
Nezamrazuji nic, raději vše nasuším.Nasušené před podáním papouškům trochu namočím ať to zváční.Příjde mně to lepší, než jim dávat rozmrzlej blaf, který zamrazením přišel o svoji hodnotu.
To je jen můj názor, než mně někdo napadne.Nikomu ho nevnucuji.
Jinak kukřice se už suší na půdě v klasech, bylo jí dost.Taktéž jeřabiny, ještě až dojdou šípky tak je taky nasuším a bude hotovo.
Jeřabina není rajče takže není tak vodnatá a tím pádem po rozmrazení z ní není blátíčko a ptáci ji berou moc dobře.
Nejsem proti zamražování. Například některé byliny ztratí daleko víc na hodnotě sušením. Ohledně jeřabin v přírodě je berou ptáci až po přemrznutí, až tehdy jsou pro ně stravitelné. Suché kukuřice se někteří jedinci ani netknou. Zamražuji třeba bezinky, čerstvou kokosovou dužinu, acai berry dřeň - ta už se tak prodává nebo laktobacily, taky otevřenou dokrmovací kaši. Takže mrazák se vždy na něco hodí - na něco víc na něco míň. Jsou chovatelé kteří mají mrazáky jen pro ptáky a v každém šupleti mají jeden druh.Třeba nezralé obilné klasy, rybíz atd.
Mám namražené, jeřabiny, třešně, višně, špendlíky, letos poprvé víno, kukuřici. Před podáváním nechám rozmrazit ve vlažné vodě a nic nemám rozblemcané. Když bych to nechala volně rozmrazit, tak je z toho kaše a amazonani, žaci a eklektusové to nechtějí. Takhle se na to vrhnou a vyžerou všechno. Jaště jim dám mrkev a jablka, posypu vaječnou míchanicí.
caukyjooo
napsal(a):
Zajimalo by me co v tomto obdobi vsechno zamrazujete svym papouskum na zimu, krome kukurice a hlavne z ceho se take nestane po rozmrazeni mekka kase, kterou papousci odmitaji.
Zamrazování je blbost.
Ptáci v klidovém období, tak jako v přírodě by měli mít potravu, která odpovídá ročnímu období.
Miroslav Bláha
napsal(a):
Zas taková blbost to není, ne všichni ptáci hnízdí v létě.
Je to přesně tak, já mám alexandry rudohlavé a vousaté a hnízdit začínají už začátkem února. Takže zásoby v mrazáku jsou jediná možnost jak jim dopřát např. jeřabiny nebo nedozrálou kukuřici.
A tedˇmě napadá i když máte austrálii která hnízdí od dubna tak v tuto dobu stejně uvedené krmivo ještě zdaleka není k dispozici.
glanz
napsal(a):
Zamrazování je blbost.
Ptáci v klidovém období, tak jako v přírodě by měli mít potravu, která odpovídá ročnímu období.
Opravdu nevím, jak bych měl přesvědčit například amady modrolící, které ve své domovině celý rok konzumují nedozrálá semena, že u nás v zimě budou "na suchu".
Zamrazuji na zimu hlavně nedozrálé / v mléčné zralosti/ proso.
Najviac mu potvorakovi chuti kokos -vydlabany a nakrajaný na kocky a nasledne zamrazeny - je pomerne tuhy aj po rozmrazeni -ten si vybere ako prvy a s radostou"hobluje zobakom na hoblinky ".
Obcas si objednam v bio obchode vela kukurice v mliecnej zrelosti a mrkvu a potom mam osobitne v sackoch - trnky, sipky, bazu /bezinky/, hloh, a zo zahrady slivky.
Na buduci rok planujem lebo som to nestihol obrat listy - opadali -mam liecivku lianu schizandru chinesis chcem vyskusat co to urobi v malom mnozstve - ma cervene plody a listy s vonou ako citron.
niektore veci z ktorych je po rozmrazeni kasa nezobe vobec- tak im to rozmixujem nadrobno v mixeri s uvarenymi semenami quinoa a batatom trocha medu a potom "bagruje zobakom" eklektak.