Dobrý den,
Andulky chovám už od roku 2003 a vždycky jsem si s nimi věděl, rady, teď se ale musím obrátit na vás.
Na přiložených fotografiích je BÍLÁ andulka, která vyletěla 18.6.2015
Dal jsem ji k samečkovi do klece v domění že je to samice, ale teď se mi to ozobí, nějak nezdá, váš názor?
Děkuji mnohokrát
zdenos
napsal(a):
Dobrý den,
Andulky chovám už od roku 2003 a vždycky jsem si s nimi věděl, rady, teď se ale musím obrátit na vás.
Na přiložených fotografiích je BÍLÁ andulka, která vyletěla 18.6.2015
Dal jsem ji k samečkovi do klece v domění že je to samice, ale teď se mi to ozobí, nějak nezdá, váš názor?
Děkuji mnohokrát
Dobrý den,
já bych řekl, že je to sameček...
Opravdu černé oko má. Už ale není celé černé, objevil se bílý prstýnek okolo, jako u normálních ptáků.
Děkuji za rady.
PS: mohl bych poprosit o nějaké odkazy na stránky, případně publikace o mutacích a genecetice u andulek? Sice už je chovám přes 10 let, ale stále ještě plně nerozumím tomu 2F, DF samice,...
Děkuji znovu mnohokrát.
zdenos
napsal(a):
Opravdu černé oko má. Už ale není celé černé, objevil se bílý prstýnek okolo, jako u normálních ptáků.
Děkuji za rady.
PS: mohl bych poprosit o nějaké odkazy na stránky, případně publikace o mutacích a genecetice u andulek? Sice už je chovám přes 10 let, ale stále ještě plně nerozumím tomu 2F, DF samice,...
Děkuji znovu mnohokrát.
Něco málo najdete na http://www.mkchabrno.websnadno.cz/Genetika-vystavnich-andulek.html.
zdenos
napsal(a):
Děkuji za rady.
Děkuji znovu mnohokrát.
Sežeňte si "bibli" andulkáře Z. Veger : Chováme andulky
buď antikvariáty nebo knihovna
stepka
napsal(a):
Sežeňte si "bibli" andulkáře Z. Veger : Chováme andulky
buď antikvariáty nebo knihovna
Dobrý den ano je to asi bible, ale bohužel více jak 30let stará ! v které se neobjevuje dnešní označení např.-DF (dvojitý faktor) ale pouze 2F atd... Jinak super kniha, ale musí se číst opravdu od začátku a pochopit! Jinak zkončíte u nepravdy -Lutino a Lutino =100%Lutino.
Marusik

XXX.XXX.114.196
Prosím o určení pohlaví. Byla kupována jako samička, ale moc se mi to nezdá...Díky.
Marusik

XXX.XXX.114.196
Díky, ještě jsem se chtěla zeptat. Mám tedy jednoho samečka a tuto samičku. Ráda bych přikoupila ještě jednoho.Jakého pohlaví by měla být aby se snesli?
Marusik

XXX.XXX.114.196
Bojím se, že na 4 ptáky bych měla nedostačující klec. Rozměry 78X48X78.
korelman

XXX.XXX.195.189
Marusik
napsal(a):
Bojím se, že na 4 ptáky bych měla nedostačující klec. Rozměry 78X48X78.
To je klec pouze pro jeden pár, pro dalšího a více ptáků pořiďte větší klec.
Dobrý den prosím o radu pořídila jsem 2 mladé 4 měs staré samečky jeden má ozobí krásné fialové ale druhy ma náznak kolem nozder a to mě máte zda to není samicka ta tyrkys je 4 léta samička teda doufám že je to samicka ti dva mládí se k sobě mají pořad si sebou hlavičky pusinkuji se kde je jeden je i druhy jak siamská dvojcata a to mě právě máte. Děkuji moc za radu.
Vsem děkuji za odpovedi mě právě chovatel tvrdil že jsou to samci jen jsem právě měla podezření že mládí jsou samec a samička i jinde my řekly že tomu tak je ale našly se i obrácené odpovedi.proto se taky radši ptám i tady PAC 2samice na 1samce.nedělá dobrotu.všem ještě jednou děkuji za milou a rychlou odpověď.PS pro pána simacek123 vy jste na začátku malého chovu byl dokonalý že?jak můžete posuzovat zda něco dokážu či ne!Jen jsem chtěla té starší dopřát kamarády Mam ji pul rok od lidí co se ji zbavovaly ani neletala bála se nebyla zvyklá na ruku a tu vapenku co měla ani nemluvim Dnes už je holka cilejsi. tak prosím neposuzuj té lidí zda něco dokáží jen podle otázky a hledání pomocí u zkušenějších.i mistr tesař se někdy utne a nikdo není dokonaly
Dobrý den,
tak jsme zkusili vybrat naší samičce samečka. Ale nejsem si jistá...občas vidím kolem nosních dírek světlé flíčky, občas ne .
Můžete prosím poradit?
vitezslav.wiener

XXX.XXX.60.2
100% samice.
vitezslav.wiener

XXX.XXX.60.2
100% samice.
Tak dnes přidávám foto...je to na denním světle. Prosím o názory, díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ircula06
napsal(a):
Tak dnes přidávám foto...je to na denním světle. Prosím o názory, díky.
Již na těch prvních fotkách je vidět že je to kluk, ale druhé snímky jsou pro určení pohlaví andulek perfektní, vhodné jako inspirace dalším tazatelům. Ať se daří.
Dobrý den, ahoj,
poprosím o konzultaci u andulek u kterých váhám..akorát fotky jsou asi k ničemu
1.Albino- - samice?..
2.Lutino - - myslel jsem si že samice?, ale nesedla a chování má obojetné
3.Modrá opalín - - samec?
4.Zelená perla - - řekl bych samice?
skodovak
napsal(a):
Dobrý den, ahoj,
poprosím o konzultaci u andulek u kterých váhám..akorát fotky jsou asi k ničemu
1.Albino- - samice?..
2.Lutino - - myslel jsem si že samice?, ale nesedla a chování má obojetné