Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravim, jak se jmenuje tato mutace? Kdyz ho sparuji s oranz rubinem, co bude vysledek?Na co stepi tento samec mi prodavajici nerekl.Nebo jakou samicku k nemu nejlepe?Predem dekuji.

Diky za perfektni a fundovanou odpoved ! JD.
jardda
napsal(a):
♂ oranž pallid opalin, nejlepší je dát oranžovou opalínu a máte mladý oranž opalíny a ♀ pallid oranž opalin. S oranž rubinkou je to klasika ♀ oranž pallid rubino + ♂ oranž opalín/pallid lutino. Dnes jsou ptáci velice levní, tak si dejte hlavně to co Vám bude líbit a lahodit oku. JP.
Chci se zeptat. Když páruju 1/0 pallid opalino s 0/1 ino opalino (rubino) tak odchovy by měly být 1/0 pallidino opalin a 0/1 pallid opalin, nebo můžou být i 0/1 pallidino opalin.
jezekm
napsal(a):
Chci se zeptat. Když páruju 1/0 pallid opalino s 0/1 ino opalino (rubino) tak odchovy by měly být 1/0 pallidino opalin a 0/1 pallid opalin, nebo můžou být i 0/1 pallidino opalin.
Ono je to tak, že u pallidu je zředění melaninu o 90% (zesvětlení). A lutino mutace se přímo potlačuje melanin o 100% (žlutí ptáci s červenýma očima a světlýma nohama). Obě mutace se můžou potkat na pallid ino, ale ptáci budou vypadat že jsou lutinový. A ještě odpovím na otázku, máte pravdu odchovy = ♂ pallidino opalin a ♀ pallid opalin. JP.
jardda
napsal(a):
Ono je to tak, že u pallidu je zředění melaninu o 90% (zesvětlení). A lutino mutace se přímo potlačuje melanin o 100% (žlutí ptáci s červenýma očima a světlýma nohama). Obě mutace se můžou potkat na pallid ino, ale ptáci budou vypadat že jsou lutinový. A ještě odpovím na otázku, máte pravdu odchovy = ♂ pallidino opalin a ♀ pallid opalin. JP.
Dík za vysvětlení. Nebyl jsem si jistý. A jestli se ještě můžu zeptat. Pallidino je kombinace pallid a ino, takže když odchovám 1/0 pallidino opalin a dám na něj 0/1 rubino, tak budou odchovy 1/0 pallidino opalin a 0/1 pallid opalin a 0/1 rubino, nebo je to jinak?
jezekm
napsal(a):
Dík za vysvětlení. Nebyl jsem si jistý. A jestli se ještě můžu zeptat. Pallidino je kombinace pallid a ino, takže když odchovám 1/0 pallidino opalin a dám na něj 0/1 rubino, tak budou odchovy 1/0 pallidino opalin a 0/1 pallid opalin a 0/1 rubino, nebo je to jinak?
Pallidino opalín bude vizuálně vypadat jako rubino, s tím, že červená barva nebude tak intenzivní a možná nebude mít čistě bílé letky (lehký nádech do tmavé, prostě špinavá bílá). Jinak osobně nevidím (možná se pletu) žádný přínos v kombinaci těchto mutací.
U kombinaci ♂ pallidino opalin +♀ rubino= ♂pallid opalin ino a ♀ pallid opalin
vizuálně ♂ špinavý rubino + ♀ rubino = špinavý rubina
Nevím jak bych to polopatě napsal a za název "špinavý rubino" se omlouvám těmto krásným ptákům.
JP.
jardda
napsal(a):
Pallidino opalín bude vizuálně vypadat jako rubino, s tím, že červená barva nebude tak intenzivní a možná nebude mít čistě bílé letky (lehký nádech do tmavé, prostě špinavá bílá). Jinak osobně nevidím (možná se pletu) žádný přínos v kombinaci těchto mutací.
Nevím jak bych to polopatě napsal a za název "špinavý rubino" se omlouvám těmto krásným ptákům.
JP.
Díky.
jardda
napsal(a):
JP.
Pallidino opalin je vzhledově něco mezi rubinem a pallid opalinem. Je v něm vidět nazelenalé letky a ocasní pera. Je pravda, že pallid patlačuje a snižuje výraznost barev a tudíž třeba v chovu rubín není přínosem spíše naopak, ale jinak jsou to velice pěkní ptáci. Na fotkách mám pár 1/0 pallidino opalin + 0/1 rubino.
mastalirsky
napsal(a):
Pallidino opalin je vzhledově něco mezi rubinem a pallid opalinem. Je v něm vidět nazelenalé letky a ocasní pera. Je pravda, že pallid patlačuje a snižuje výraznost barev a tudíž třeba v chovu rubín není přínosem spíše naopak, ale jinak jsou to velice pěkní ptáci. Na fotkách mám pár 1/0 pallidino opalin + 0/1 rubino.
Ten samec je parádní. Jaká je jeho cena.
wajn
napsal(a):
Tak doteď jsem si myslel že mám rubína, aspon kdyź jsem sestavoval chov. páru tak jsem to kupoval jako rubino.Mohl by jste mě vysvětlit rozdíl mezi rubínem a oranž rubínem.Popřípadé ´vložit nějaké foto.Díky.
Rubino je žluto červené. Na vašem je kromě červené a žluté vidět spíše oranž barvu.
Na první fotce jsou rubina a na druhé oranž rubino.
wajn
napsal(a):
Tak doteď jsem si myslel že mám rubína, aspon kdyź jsem sestavoval chov. páru tak jsem to kupoval jako rubino.Mohl by jste mě vysvětlit rozdíl mezi rubínem a oranž rubínem.Popřípadé ´vložit nějaké foto.Díky.
Ale je možné, že chovný pár od kterého jste ho odchoval je rubino, ale oba můžou štěpit na oranž. Proto je odchov oranž rubino.
Dobrý den.Taky tady mám něco pro zkušenější chovatele.Jsou z jednoho hnízda.Rodiče 1,0 tyrkysový/tmavomodrý a 0,1 zelená/tyrkys/tmavomodrou.Ale kdovínaco ještě štěpí
Aka je tohto rocna cena rubino-oranz spevakov. Mam na predaj jedneho minulorocneho samca a kazdemu sa vidi cena velmi vysoka. Ponukam ho za 80 eur.
JanBrand

XXX.XXX.18.156
Nevíte někdo co to je za mutaci?
Nejsem si úplně jistý, ale myslím si že to je přírodní/skořice

vegh
napsal(a):
Vykup 10eur.a chovaťel které ako?
No řekl bych že po těch sedmi letech je už buďto dávno prodaný nebo možná i mrtvý 😉
Hopfl
napsal(a):
Je to modrá skorice
Dobrý večer.
Je to jak jsem zde již několikrát zmiňoval. Chytněte samičku a roztahněte ji křídlo. Pokud jsou konce křídel v odstínu hnědé barvy tak máte skořicí.
Pokud jsou šedé máte pallid.
Viz fota