Jak často krmit aymary pruhované

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2015 22:22
Simonima

XXX.XXX.143.254

Dobry den potrebuji poradit, mam dva krasne papousky, aymary pruhovany(zeleny) dam jim tycinku pro papousky a za jeden den je pric. Krmito maji vymydlene take hned co jim nasipu, sepiove kosti se ani nedotknou a na ovoce a zeleninu si teprve zvykaji, je jim 4mesice. Prosim o pomoc jak casto krmit a kolik jim toho davat. Moc DEKUJI.

26.9.2015 15:27
pan.

XXX.XXX.34.93

Dobrý den, nikdo vám zatím neporadil, tak to zkusím.Stačí krmit jednou denně, rádi ztuční, na pár aymar dostanou cca 60 - 70 ml směsi pro malé papoušky, pár kostek ovoce, zeleniny, dětský piškot, jako pamlsek ji můžete dát tyčinku.Sepiová kost stále k dispozici, ale na ni jsou ještě mladí.Krmit v pravidelnou hodinu a miska musí být prázdná, pokud krmení zbývá, tak snížit dávku.Přeji hodně zdaru.

27.9.2015 06:59
nosfi

XXX.XXX.198.175

Moje aymary sežerou za den každý 1-2 polévkové lžíce zrní (samice méně, samec víc) +plátek jablka, mrkve nebo 2 větší kuličky hrozna (slupku nechávají). Nakrájená ovocná směs jim moc nejede, piškoty taky ne, V krmení nemám slunečnici: 1) se jí ti moji nenaučili louskat,2)jsou pak prý tlustí

Dokud byli mladí (do jednoho roku), měli větší spotřebu zrní než teď, ale nikdy mi nepřišlo, že by se přežírali. Sépiovka je nezajímá, ale čerstvá bidýlka oloupou za tři dny,.

27.9.2015 15:27
mikoc

XXX.XXX.59.222

pan. napsal(a):
Dobrý den, nikdo vám zatím neporadil, tak to zkusím.Stačí krmit jednou denně, rádi ztuční, na pár aymar dostanou cca 60 - 70 ml směsi pro malé papoušky, pár kostek ovoce, zeleniny, dětský piškot, jako pamlsek ji můžete dát tyčinku.Sepiová kost stále k dispozici, ale na ni jsou ještě mladí.Krmit v pravidelnou hodinu a miska musí být prázdná, pokud krmení zbývá, tak snížit dávku.Přeji hodně zdaru.

Dobrý den, prázdnou misku jste myslel aby měli druhý den ráno před dalším krmením nebo
např. ještě dopoledne tentýž den, kdy byla naplněna a víc jim již nedat ? Díky za odpověď. M.K.

27.9.2015 17:56
pan.

XXX.XXX.43.145

mikoc napsal(a):
Dobrý den, prázdnou misku jste myslel aby měli druhý den ráno před dalším krmením nebo
např. ještě dopoledne tentýž den, kdy byla naplněna a víc jim již nedat ? Díky za odpověď. M.K.

Dobrý den, bylo myšleno od pravidelného krmení do dalšího krmení a podle stavu zbytků ubrat nebo přidat.J.B.

27.9.2015 18:33
mikoc

XXX.XXX.59.222

pan. napsal(a):
Dobrý den, bylo myšleno od pravidelného krmení do dalšího krmení a podle stavu zbytků ubrat nebo přidat.J.B.

OK, tak jsem to pochopil správně a ještě jednou děkuji za odpověď. M.K.

27.9.2015 18:55
Simonima

XXX.XXX.143.254

Dobry vecer, moc vam vsem dekuji za reakci a prispevky, pomohly.. Jen se jeste zeptam zda li jsem dobre pochopila ze kdyz mi nepapaji sepiovou kost, tak zaslcnou az po 1roce? Jste skvely chovatele a jsem rada ze se muzu pridat

28.9.2015 11:54
bathory

XXX.XXX.119.32

Simonima napsal(a):
Dobry vecer, moc vam vsem dekuji za reakci a prispevky, pomohly.. Jen se jeste zeptam zda li jsem dobre pochopila ze kdyz mi nepapaji sepiovou kost, tak zaslcnou az po 1roce? Jste skvely chovatele a jsem rada ze se muzu pridat

Nechci Vám brát iluze, ale sépiovky si žádný z mých aymar pruhovaných nikdy ani nevšimnul, ale je to na každém ptáku, můžete mít vyjímku. Já to řeším to čas od času vitamíny a kalciem rozpustnými ve vodě a nebo přidávám drcené skořápky do vaječnice... Pestrá strava je samozřejmostí :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík