Alexandr čínský a jiní papoušci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2015 09:54
fauna2014

XXX.XXX.226.230

Dobry den,
prosim o radu. Muzou nejake jine papousky spolecne bit ve voliere s alexandrem cinskym?
A jestli muzu ve voliere mit dva pary aleksandra cinskeho?
Dekuji predem za slusnou odpoved.
Hezky den.

Flaveous

3.10.2015 10:10
Flaveous

XXX.XXX.197.12

Dobrý deň! Dosť záleží na veľkosti voliéry (a to aj záletu). K alexandrom čínskym by som ja osobne iné papagáje nepridával, ale poznám (aj osobne) viacero chovateľov, ktorý chovajú číňanov po dvoch a viacerých pároch. V podstate si spolunažívajú v kŕdli ako alexandre veľké, ktoré sa na spoločný chov hodia ešte viac.

3.10.2015 10:45
fauna2014

XXX.XXX.226.230

Flaveous napsal(a):
Dobrý deň! Dosť záleží na veľkosti voliéry (a to aj záletu). K alexandrom čínskym by som ja osobne iné papagáje nepridával, ale poznám (aj osobne) viacero chovateľov, ktorý chovajú číňanov po dvoch a viacerých pároch. V podstate si spolunažívajú v kŕdli ako alexandre veľké, ktoré sa na spoločný chov hodia ešte viac.

Dobry den, dekuji a muzu covat dva pary alexandru cinskych v jedne voliere?

Flaveous

3.10.2015 12:47
Flaveous

XXX.XXX.197.12

Akú máte veľkú voliéru?

3.10.2015 12:50
fauna2014

XXX.XXX.226.230

Flaveous napsal(a):
Akú máte veľkú voliéru?

3dlouha 2 syroka a 2 vysoka.

Flaveous

3.10.2015 12:53
Flaveous

XXX.XXX.197.12

Tak s tým by nemal byť problém. Kamarát chová 2 páry číňanov v podobnej voliére, dokonca aj odchováva. Pokiaľ si zložíte mladé páry a pustíte ich dohromady v krátkom časovom horizonte, tak si odmalička zvyknú. Samozrejmosťou je, venovať im zvýšenú pozornosť najmä počas hniezdenia. Aj medzi alexandrami čínskymi sa môžu vyskytnúť agresívnejšie jedince.

3.10.2015 12:58
fauna2014

XXX.XXX.226.230

Flaveous napsal(a):
Tak s tým by nemal byť problém. Kamarát chová 2 páry číňanov v podobnej voliére, dokonca aj odchováva. Pokiaľ si zložíte mladé páry a pustíte ich dohromady v krátkom časovom horizonte, tak si odmalička zvyknú. Samozrejmosťou je, venovať im zvýšenú pozornosť najmä počas hniezdenia. Aj medzi alexandrami čínskymi sa môžu vyskytnúť agresívnejšie jedince.

Ja mam par ktery ted jsem dal dohromady tri letou samicku a dvou letyho samce a jeste chci jeden par slozit.

Flaveous

3.10.2015 13:13
Flaveous

XXX.XXX.197.12

To sú síce už takmer dospelé vtáky, preto Vám vyslovene nebudem odporúčať pridávať k nim ďalší pár, ale to je na Vás. Keby skladáte 2 páry z vyslovene mladých papagájov, tak toho by som sa obával menej. Každopádne vyskúšať to môžete a keby to nerobilo dobrotu, majte pre istotu nachystanú nejakú rezervnú voliéru, keby ich bolo treba oddeliť.

Simik..

27.6.2016 12:40
Simik..

XXX.XXX.213.22

Já sem třeba měla pár čínanů ve voliéře 3x2x1m jenže se mi samec prokousal ven a uletěl a samice zustala. Nemůžu sehnat za rozumnou cenu v blízkosti mého okolí aspon 2letého samce, tak byla zatím čínanka ve voliéře sama. Dala sem k ní pár korel co sem koupila na burze a čínanka s nima nemá problém dokonce si samce korely oblíbila a sedávají vedle sebe a všichni tři spí blízko sebe. Ty korely chodí i po zemi a ničeho se nebojí a čínanka to od nich vždycky okouká a dokonce mi už taky chodí po zemi sprchuje se apod...to dřív nedělala. Dokonce se snaží napodobit melodické zpívání samce i když s tim jejim skřípavým skřehotem to moc nejde :-D Takže mě se zatím vyplatilo dát k čínance jiný druh, ale nevím jak to bude až tam budou čínani dva a budou třeba v toku. Přinejhorším korely přestěhuju.

27.6.2016 13:09
hyty

XXX.XXX.151.66

Simik.. napsal(a):
Já sem třeba měla pár čínanů ve voliéře 3x2x1m jenže se mi samec prokousal ven a uletěl a samice zustala. Nemůžu sehnat za rozumnou cenu v blízkosti mého okolí aspon 2letého samce, tak byla zatím čínanka ve voliéře sama. Dala sem k ní pár korel co sem koupila na burze a čínanka s nima nemá problém dokonce si samce korely oblíbila a sedávají vedle sebe a všichni tři spí blízko sebe. Ty korely chodí i po zemi a ničeho se nebojí a čínanka to od nich vždycky okouká a dokonce mi už taky chodí po zemi sprchuje se apod...to dřív nedělala. Dokonce se snaží napodobit melodické zpívání samce i když s tim jejim skřípavým skřehotem to moc nejde :-D Takže mě se zatím vyplatilo dát k čínance jiný druh, ale nevím jak to bude až tam budou čínani dva a budou třeba v toku. Přinejhorším korely přestěhuju.

Zkoušel jsem dat dva pary dohromady u horaku a to jsou ptaci vpohodě a bohužel dominantni par samec uhaněl noveho samce tak že ho donutil pouze chodit po zemi musel jsem je rozdělit, mam dvě pary činanu pohromadě ale ti byli od mala spolu tam to klape vyborně, nebo je třeba dat tyto starši sestavene pary všechny najednou do ciziho prostředi potom by byla vetši šance aby se snesli.

27.6.2016 13:11
hyty

XXX.XXX.151.66

Simik.. napsal(a):

Alex činsky za přijatelnou cenu, ?vždyt už je prodavaji za 1500kč a to byl ptak za 5tís.

Simik..

27.6.2016 13:30
Simik..

XXX.XXX.213.22

No v mém okolí se prodávají spíš tak za 3tis když jsou starší. Mládata samozřejmě ano toho bych sehnala na dokrmení i za 1000 kč, ale nebudu ho dávat k dvouleté samici.

27.6.2016 13:50
hyty

XXX.XXX.151.66

Taky tady na severu moravy jsem kupoval po 3tis ale viděl jsem i levněji.

28.6.2016 20:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Flaveous napsal(a):

Chovám 3 páry společně. Vnitřek 2,2,2 m, vnějšek stejný. Odchov je u jednoho páru, druhý začíná hnízdit, třetí jsou dvouletí. Není pravda o agresivitě samců, spíš samice se proženou. Když sanice sedí, krmí se venku i dva samci vzájemě. Při páření jeden samec shazoval druhého se samice, ale ne agrasivně, spíš to rušilo páření. Po výletu mladých před dvěma roky nebyl problém.
Je to jen krátkodobá zkušenost, tak to tak berte.

simik...

29.6.2016 08:56
simik...

XXX.XXX.213.22

Chci se zeptat... kolik tam máte budek a jaké a jak veliké ? Já mám voliéru 3m délka, metr šířka a 2m vysokou. Poslední metr je ze 3 stran krytý zálet a střecha je plná do 3/4. Zatím v ní mám jednu čínanku a dvě korely. Časem bych tam chtěla mít třeba 2 páry čínanů, ale i tahle jedna je docela hlučná, hlavně takhle po ránu když si přispim a nedam jí jídlo do 7 ráno :-D Já právě nevím jak bych tam ty budky uchytila když je ten poslední metr krytý docela na pevno smajlík To sem asi nějak nedomyslela. Chtěla sem to asi pověsit za pletivo, ale budky jsou docela těžké tak to nejde, budu muset něco vymyslet.

simik...

29.6.2016 09:05
simik...

XXX.XXX.213.22

2.7.2016 21:04
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

simik... napsal(a):
Chci se zeptat... kolik tam máte budek a jaké a jak veliké ? Já mám voliéru 3m délka, metr šířka a 2m vysokou. Poslední metr je ze 3 stran krytý zálet a střecha je plná do 3/4. Zatím v ní mám jednu čínanku a dvě korely. Časem bych tam chtěla mít třeba 2 páry čínanů, ale i tahle jedna je docela hlučná, hlavně takhle po ránu když si přispim a nedam jí jídlo do 7 ráno :-D Já právě nevím jak bych tam ty budky uchytila když je ten poslední metr krytý docela na pevno smajlík To sem asi nějak nedomyslela. Chtěla sem to asi pověsit za pletivo, ale budky jsou docela těžké tak to nejde, budu muset něco vymyslet.

Budky jsou 4. V každém rohu jedna. Zavěšení je technická záležitost. Kmenová má 8 kg.
Pro tři páry je to prostor malý, ale každý máme určité omezení.

3.7.2016 09:02
milanplšek

XXX.XXX.144.38

simik... napsal(a):

Rozmery vasi voliery jsou maximalne na jeden par cinanu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík