Uživatel s deaktivovaným účtem

milda 33

XXX.XXX.142.32
Zdravim jaký používate pletivo na voliery s kakadu co se osvědčilo ?
Holochroa

XXX.XXX.119.79

Inky nam chybaju do zbierky :D kto ma nech prida

Holochroa

XXX.XXX.117.230
utrzeny_ze_retezu
napsal(a):
To jste ty goffiny měl celoročně venku?
Nie, choval som ich v kombinovanej voliére s vykurovaným záletom. Boli však príliš temperamentní na moju voliéru, a k tomu zloženie páru nebolo dobré - divý samec a ručne dokŕmená samica. Párili sa, mali sa k sebe, ale v malej voliére sa samička samčeka bála, hlavne vo vnútornej ubikácii, kde sa samček predvádzal tancami a krikom. Posunul som ich chovateľovi do zahraničia, ale stále ma to ku kakadu láka.
Holochroa

XXX.XXX.117.230
docid
napsal(a):
Chtěl jsem se zeptat na hlučnost gofinů a naholících- jestli přeřvou korely. Měl jsem amazonky, kak. růžové, senegalce- byli dost hluční. Hejno korel dokáže udělat taky pěkný rámus, ale nechci zbytečně sousedy dráždit.
No kakadu goffinov neškrieka častejšie ako napr. amazóniky, ale sila hlasu je rozhodne väčšia. Je to špecifický škrekot pripomínajúci skôr pišťanie dravcov. Škrekot samca mi často naháňal strach, utekal som k voliéram, a tam nič. Samec sprevádza svoje rituálne tance pri búdke silným škrekotom. Kakadu ružový je oproti rodu cacatua celkovo tichší, pretože nevrieska, iba šteboce, hoci silno. Je to dosť možné, že hejno koriel môže niekomu prekážať kvôli neustálej intenzite hluku, kakadu škrieka menej často (pokiaľ teda tiež nie sú v hejne), ale oveľa silnejšie. Určite však spomeniem, že týchto malých kakaďáčkov by som choval už len vo veľkej voliére, sú veľmi aktívni a milujú pohyb. Doteraz si spomínam, ako šialene cik-cakovito vedela samička skákať po voliére. Úžasný pohľad.