Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2015 18:07
klas

XXX.XXX.208.191

Dnes jsem dostal otázku jestli jsou testy DNA stoprocentní a nemohou se mýlit.
Já si myslím, že stoprocent jsou, ale nedá mi to nezeptat se jestli s tím někdo nemá opačnou zkušenost.
Akorát mě napadlo když se posílá více vzorků, že by se to dalo nepozorností nějak prohodit

26.11.2015 18:10
eli22

XXX.XXX.181.33

klas napsal(a):
Dnes jsem dostal otázku jestli jsou testy DNA stoprocentní a nemohou se mýlit.
Já si myslím, že stoprocent jsou, ale nedá mi to nezeptat se jestli s tím někdo nemá opačnou zkušenost.
Akorát mě napadlo když se posílá více vzorků, že by se to dalo nepozorností nějak prohodit

100% asi není nikdy nic. Vždy je tam právě ten lidský faktor, atd. Za sebe ale mohu říci, že ze cca 30ti vzorků, které jsem nechávala dělat, nebyl ani jeden omyl. Takže doposud 100%.

26.11.2015 18:56
klas

XXX.XXX.208.191

Ano, jediné rozhodující bude zřejmě lidský faktor

26.11.2015 19:22
barp58

XXX.XXX.20.42

klas napsal(a):
Ano, jediné rozhodující bude zřejmě lidský faktor

Též 100% zkušěnost. Při více odběrech krve samozřejmě dávat pozor na vložení vzorku do správného sáčku s daty papouška. Samozřejmě vzorky nesmí přijít při sušení do kontaktu. Každý odběr jinou jehlou.

26.11.2015 19:24
eli22

XXX.XXX.181.33

barp58 napsal(a):
Též 100% zkušěnost. Při více odběrech krve samozřejmě dávat pozor na vložení vzorku do správného sáčku s daty papouška. Samozřejmě vzorky nesmí přijít při sušení do kontaktu. Každý odběr jinou jehlou.

Přesně tak a po každém odběru ještě pořádně umýt ruce.

26.11.2015 19:45
pm302

XXX.XXX.128.30

Také záleží, u koho testování děláte. Genexone je záruka kvality, mám u nich 100% úspěšnost.

26.11.2015 20:34
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pm302 napsal(a):
Také záleží, u koho testování děláte. Genexone je záruka kvality, mám u nich 100% úspěšnost.

Já posílám vzorky do stejné laboratoře, ale domnívám se, že procento chyby laboratoře je mizivé nebo nulové, ať se jedná o jakoukoli laboratoř. Ještě jsem nečetl v této diskuzi stížnost na chybný výsledek testu.
Pokud odebírá vzorek chovatel a ne veterinář, je věrohodnost výsledku na čestnosti chovatele. Nepoctivec předá protokol DNA pohlaví vystavený podle vzorku a údajů, které poslal a které neodpovídají prodávanému jedinci a pak se vymlouvá na laboratoř. Pevně věřím, že mezi námi skutečnými chovateli se takový jedinec nevyskytuje.
Pro ty, kteří nemají zkušenosti, připomemu větu z protokolu všech laboratoří: Firma neodpovídá za odběr vzorků a jejich správné označení číslem kroužku.

27.11.2015 09:00
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Já dělal vždy endoskop kde je to 100% a hned víte že má pták v pořádku vaječníky atd. Pak jsem oslovil firmu na test DNA z krve a poprvé určili pohlaví 2,0. Další rok jsem poslal krev od toho samého druhu a krev jim nevyšla (nedokázali určit pohlaví) a k mému překvapení mi nedokázali vysvětlit podle čeho určili první 2 samce. Mraky výmluv a nevím co všechno. Tak jsem zavolal do jiné laboratoře a po vysvětlení, tam byli překvapený čím mě vysvětlovali neuspěch. Poslal jsem jim tam vzorky a u všeho určili pohlaví a teď budu čekat do jara jak to určili. I když kolega jim tam posílal vzorky a říkal 100% určení.

Cremino

27.11.2015 09:22
Cremino

XXX.XXX.26.225

Všetko je to o chovateľovi. S čím som sa stretol sú aj prípady že odberali krv jednou a tou istou ihlou. Potom tie výsledky aj tak dopadnú
Jednoznačte vždy meniť ihlu!
Na burze som sa rozprával s doktorom z Exomedu, že sa dá pomýliť v takých prípadoch keď sa jedná o vzácnejšie druhy vtákov-ktoré vzorky nemali možnosť testovať. Tie výsledky nemusia byť pravdivé dajte si pozor aj na to kde nechávate testovať.

27.11.2015 15:59
bartrand

XXX.XXX.34.46

loskutakruda napsal(a):
Já dělal vždy endoskop kde je to 100% a hned víte že má pták v pořádku vaječníky atd. Pak jsem oslovil firmu na test DNA z krve a poprvé určili pohlaví 2,0. Další rok jsem poslal krev od toho samého druhu a krev jim nevyšla (nedokázali určit pohlaví) a k mému překvapení mi nedokázali vysvětlit podle čeho určili první 2 samce. Mraky výmluv a nevím co všechno. Tak jsem zavolal do jiné laboratoře a po vysvětlení, tam byli překvapený čím mě vysvětlovali neuspěch. Poslal jsem jim tam vzorky a u všeho určili pohlaví a teď budu čekat do jara jak to určili. I když kolega jim tam posílal vzorky a říkal 100% určení.

Zajimalo by me, co to je za firmu. Mam podobne zkusenosti, prvni rok 2,0 a druhy rok samci nanesli vejce.

27.11.2015 16:42
tragopan

XXX.XXX.214.227

Dobrý den,
na odběr každého vzorku nová čistá jehla, každý odebraný a popsaný vzorek zvlášť do sáčku.
Mé zkušenosti před lety GENOXONE: peníze předem, výsledky budou do 14 dnů zavolejte si, po 14 dnech, ještě nemáme výsledky zavolejte si za týden, po týdnu nějak nám to nevychází. Výsledek žádný, omluva žádná peníze jsem oželel.
Několik let jsem pak posílal do SLOVGENU: peníze předem, e-maljlem výsledek do týdne certifikát do 14 dnů. Naprostá spokojenost.
Nyní Exomed: peníze po doručení výsledku, pokud dostanou vzorek do středy v pondělí je výsledek. Jinak druhý týden. Naprostá spokojenost.
Zdraví Míla tragopan

ikor

27.11.2015 17:31
ikor

XXX.XXX.72.136

eli22 napsal(a):
100% asi není nikdy nic. Vždy je tam právě ten lidský faktor, atd. Za sebe ale mohu říci, že ze cca 30ti vzorků, které jsem nechávala dělat, nebyl ani jeden omyl. Takže doposud 100%.

Šeftári to robia tak od chovného páru daju krv a kružky pišu čo su na mládatá tak je to isté že na burze predá každému radim aby urobil ešteraz aby nečakat treba 3-4 roky.

27.11.2015 17:55
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
na odběr každého vzorku nová čistá jehla, každý odebraný a popsaný vzorek zvlášť do sáčku.
Mé zkušenosti před lety GENOXONE: peníze předem, výsledky budou do 14 dnů zavolejte si, po 14 dnech, ještě nemáme výsledky zavolejte si za týden, po týdnu nějak nám to nevychází. Výsledek žádný, omluva žádná peníze jsem oželel.
Několik let jsem pak posílal do SLOVGENU: peníze předem, e-maljlem výsledek do týdne certifikát do 14 dnů. Naprostá spokojenost.
Nyní Exomed: peníze po doručení výsledku, pokud dostanou vzorek do středy v pondělí je výsledek. Jinak druhý týden. Naprostá spokojenost.
Zdraví Míla tragopan

Když už jde o firmy. Víme, co je to konkurenční boj a jakákoli informace zpochybňující jméno firmy i na této diskuzi může ovlivnit poptávku.
Já naopak posílám vzorky peří do GENEXONE. V souladu s podmínkami je výsledek nejpozději do deklarovaných 14 dnů, většinou do deseti, bez problému. Platím dobírkou, výsledek mám rychleji než platba přes banku. Je svobodné rozhodnutí každého, čí nabídku využije.
Výše uvedená zkušenost mě překvapila. Co to je před lety?
Já, když mám problém, hledám prvně chybu u sebe. Kdybych byl poveden, příště si dám pozor.

27.11.2015 18:13
tragopan

XXX.XXX.214.227

Moudivláček napsal(a):
Když už jde o firmy. Víme, co je to konkurenční boj a jakákoli informace zpochybňující jméno firmy i na této diskuzi může ovlivnit poptávku.
Já naopak posílám vzorky peří do GENEXONE. V souladu s podmínkami je výsledek nejpozději do deklarovaných 14 dnů, většinou do deseti, bez problému. Platím dobírkou, výsledek mám rychleji než platba přes banku. Je svobodné rozhodnutí každého, čí nabídku využije.
Výše uvedená zkušenost mě překvapila. Co to je před lety?
Já, když mám problém, hledám prvně chybu u sebe. Kdybych byl poveden, příště si dám pozor.

Dobrý den
GENEXONE před asi 6 lety. Popisuji pouze svou osobní zkušenost, chybami se člověk učí a jen s odpuštěním blbec chyby opakuje. Proto jsem použil služeb jiné laboratoře
Zdraví Míla tragopan.

27.11.2015 18:27
eli22

XXX.XXX.181.33

ikor napsal(a):
Šeftári to robia tak od chovného páru daju krv a kružky pišu čo su na mládatá tak je to isté že na burze predá každému radim aby urobil ešteraz aby nečakat treba 3-4 roky.

Šeftári možná, ale já bych si to nedovolila. Pokládám se za solidního chovatele, mláďata mám možná i proto většinou hned pryč, někdy jsou zamluveny ještě než se vyklubou a pokud bych takto podvedla pár kupujících, rychle si to mezi sebou řeknou, to jsem si jista, a za to mi to nestojí, aby si na mě ukazovali, jako na podvodníka a ztratili důvěru. Prostě by mě to ani nenapadlo. S Exomedem mám tu dobrou zkušenost, jinde jsem nedělala testy. Jednou jedinkrát mi napsali, že ze vzorku nemohli pohlaví určit, a to se nedivím, protože té krve bylo fakt strašně malinko. Vyšlo to na druhý pokus.

ikor

27.11.2015 18:40
ikor

XXX.XXX.72.136

eli22 napsal(a):
Šeftári možná, ale já bych si to nedovolila. Pokládám se za solidního chovatele, mláďata mám možná i proto většinou hned pryč, někdy jsou zamluveny ještě než se vyklubou a pokud bych takto podvedla pár kupujících, rychle si to mezi sebou řeknou, to jsem si jista, a za to mi to nestojí, aby si na mě ukazovali, jako na podvodníka a ztratili důvěru. Prostě by mě to ani nenapadlo. S Exomedem mám tu dobrou zkušenost, jinde jsem nedělala testy. Jednou jedinkrát mi napsali, že ze vzorku nemohli pohlaví určit, a to se nedivím, protože té krve bylo fakt strašně malinko. Vyšlo to na druhý pokus.

Ja som už dvakrád dopado raz pyrhuri boli miesto pár 2-samica a senegál pár boli 2-samce.

27.11.2015 20:05
eli22

XXX.XXX.181.33

ikor napsal(a):
Ja som už dvakrád dopado raz pyrhuri boli miesto pár 2-samica a senegál pár boli 2-samce.

Verim, ale kde jste je kupoval? U chovatele? Anebo to myslíte tak, že jste Vy osobně poslat krev k určení pohlaví, a oni to udělali špatně? Není to z Vašeho vyjádření zřejmé

27.11.2015 20:56
arčí88

XXX.XXX.158.34

Kolega kupoval 4 ks amazoňanů tak posílal vzorky do Exomedu a výsledky vyšli pěkně na h...o radši tak se mu to nezdálo když je pozoroval tak se se mu zdáli 2 páry přitom z Exomedu mu přišlo že má 4 samce tak poslal do Genexone tam mu to potvrdily že má 2 páry. Tak říkal že už tam nebude posílat vzorky. Jinak já posílám do Genexone a vše 100%.

Cremino

27.11.2015 22:46
Cremino

XXX.XXX.238.211

Každý má vlastnú skúsenosť. Ani DNA nie je na 100%
Na ifaune sa to často rozoberalo či je to isté alebo nie. Veľa ludí často avizovalo že DNA testy nie raz klamali.

ikor

28.11.2015 12:24
ikor

XXX.XXX.72.136

eli22 napsal(a):
Verim, ale kde jste je kupoval? U chovatele? Anebo to myslíte tak, že jste Vy osobně poslat krev k určení pohlaví, a oni to udělali špatně? Není to z Vašeho vyjádření zřejmé

Kupoval na burze Prerove.ale som kupil aj holandsku 2páre hrdličky sokorské bolo doložené DNA. a bolo to 2 pára ale presne naopak samce boly samice a samice boly samce.samozrejme koho poznáťe ten Vás neoklame.

28.11.2015 13:29
jako001

XXX.XXX.109.93

Ja posielam do Slovgenu perie màm na vyber odoberiem perie z troch miest vkàkovi, zatial som spokojny preto unich zostanem.

28.11.2015 16:10
eli22

XXX.XXX.181.33

ikor napsal(a):
Kupoval na burze Prerove.ale som kupil aj holandsku 2páre hrdličky sokorské bolo doložené DNA. a bolo to 2 pára ale presne naopak samce boly samice a samice boly samce.samozrejme koho poznáťe ten Vás neoklame.

No asi tak. Na burze prodejce sází na to, že už se třeba neuvidíte... a do hlavy lidem nevidíte.

28.11.2015 21:37
klas

XXX.XXX.208.122

Když to tak čtu tak to nebude úplně jednoznačné, zkušenosti všech jsou rozhodně zajímavé

Cremino

28.11.2015 22:34
Cremino

XXX.XXX.238.211

klas napsal(a):
Když to tak čtu tak to nebude úplně jednoznačné, zkušenosti všech jsou rozhodně zajímavé

Jednoznačné nie je nič. Bolo to tu často rozoberané že v jednej firme vyšiel iný výsledok ako v druhej firme. Mi s tým nespravíme nič. Proste nie všetko je 100%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík