Přínos a smysl "ptačí" diskuze

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2015 23:04
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Vážení diskutující

DISKUZE OBECNĚ JE ROZHOVOR NEBO VÝMĚNA NÁZORŮ. V TOM JE PŘÍNOS DISKUZE.
Diskutující by se tedy měl alespoň čátečně orientovat v diskutovaném problému, protože v opačném případě to není diskuze, ale tlachání.
Pokud nic nevím, jen se ptám, nemohu diskutovat a měl bych přejít do rubriky Ptáte se, odpovídáme. Třeba ji někdo založí.
Při pročítání mnohých reakcí je vidět, že se o diskuzi nejedná. Někdo se baví, jiný je až verbálně agresivní a někdo urážlivý, zvlášť když je skrytý v anonymitě. Taková pseudodiskuze není žádným přínosem.
O to více si cením těch, kteří fundovaně odpovídají na příspěvky, které by se hodily spíš do odpadkového koše, než do diskuze.
Doufám, že v diskuzi začnou převažovat témata, kde z různých názorů na problém budou mít prospěch i ostatní nezapojení do diskuze.

Na př. by mě zajímala diskuze na téma" Ptáci a význam NaCl v jejich výživě.

7.12.2015 23:53
jako001

XXX.XXX.109.93

Moudivláček napsal(a):
Vážení diskutující

Diskutující by se tedy měl alespoň čátečně orientovat v diskutovaném problému, protože v opačném případě to není diskuze, ale tlachání.
Pokud nic nevím, jen se ptám, nemohu diskutovat a měl bych přejít do rubriky Ptáte se, odpovídáme. Třeba ji někdo založí.
Při pročítání mnohých reakcí je vidět, že se o diskuzi nejedná. Někdo se baví, jiný je až verbálně agresivní a někdo urážlivý, zvlášť když je skrytý v anonymitě. Taková pseudodiskuze není žádným přínosem.
O to více si cením těch, kteří fundovaně odpovídají na příspěvky, které by se hodily spíš do odpadkového koše, než do diskuze.
Doufám, že v diskuzi začnou převažovat témata, kde z různých názorů na problém budou mít prospěch i ostatní nezapojení do diskuze.

Velmi pekne napisanè.

8.12.2015 07:49
mspacil

XXX.XXX.242.195

Moudivláček napsal(a):
Vážení diskutující

Nezlobte se, ale řešíte kraviny.
Připadne mi, že pokud už nemáte kde reagovat, založíte si svoje nesmyslné téma.
Nic proti, ale pokud mě něco nezajímá nebo připadne jako tlachání, tak si toho prostě nevšímám - jak jednoduché.
A pokud mě něco zajímá více, tak se snažím to nějak propagovat.
Nic proti Vám, některé Vaše příspěvky jsou rozumné.
Tohle je zase můj názor.

milda 33

8.12.2015 09:31
milda 33

XXX.XXX.142.32

Tady to nejsou diskuze ale většinou diskutovaní o hovadinach napriklad tema klec které dá výrobce jmeno ara a hned je tema na blaboli ktere skončí napadanim kdo má vetší voliery a kdo je vetší chovatel.

8.12.2015 11:08
ayman

XXX.XXX.113.47

Já myslím, že po povinné registraci se úroveň diskuze zvedla o 100 procent, předtím to byly jen samé urážky a o ničem. A co se týče nesmyslných témat, každý má přece svobodu volby, co si bude číst a co ne. Pro mě jako amatéra je diskuze přínos, oddělím zrno od plev a vezmu si co potřebuji.

8.12.2015 11:21
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Nezlobte se na mě, ale já zde nevidím žádný rozdíl registrace a anonym. Pokud se někdo zaregistruje a nevyplní profil, tak je stále anonymní, a nikdo neví kdo s kým má tu čest.

8.12.2015 11:27
ayman

XXX.XXX.113.47

Máte pravdu ale přeci jen vidím podstatné zlepšení kvality diskuze. Odpadli věční napadači a provokatéři, povinná registrace podle mě spoustu těchto lidí odradila, nebo na to jejich iq nemělo Chovu zdar!

8.12.2015 11:43
m.zedlitzer

XXX.XXX.105.185

Dobrý den.
Na toto téma jsem již před změnou databází měl špatné zkušenosti s úrovní diskuzí. Mnohokrát jsem se dostal do slovního vysvětlování co je diskuze a hlavně co je slušnost. Dostával jsem za uši od věčných rejpalů a nevychovanců. Dnes je diskuze daleko korektnější a dá se říci i slušná. Lidé obecně neumějí naslouchat druhým a pokud se jim zdá, že nemají pravdu tak neumějí slušně omyl uvést na pravou míru, ale jsou hned agresivní a vulgární. I toto se určitě zlepšilo a buďme za to rádi. Já si myslím, že neexistují hloupé otázky. Pro někoho jsou to triviality, ale pro někoho zásadní věci, protože se s nimi setkává poprvé. Proto buďme trpěliví a pokud někdo zadá otázku, která se nám zdá zbytečná, nehudrujme, pomožme, nebo raději neodpovídejme.

8.12.2015 19:15
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

mspacil napsal(a):
Nic proti, ale pokud mě něco nezajímá nebo připadne jako tlachání, tak si toho prostě nevšímám - jak jednoduché.
Tohle je zase můj názor.

Vážený reagující mspacil, na téma: Přínos diskuze a její smysl.

Podle Vás řeším kraviny a téma je nesmyslné. Asi Vám unikl smysl mého příspěvku. Hluboce se mýlíte. Jste asi člověk rychlých soudů a jednoduchých řešení. S Vaším vyjádřením v dalších větách souhlasím.
Mě osobně překvapilo, že byla docela kladná reakce na můj příspěvek. Spíš jsem očekával nezájem.
Přečtěte si můj příspěvek ještě jednou až do konce a zjistíte v závěru diskuzní téma, do kterého se můžete zapojit.
Domnívám se, že otázka potřeby kuchyňské soli u exotů byla v diskuzi zatím řešena jen okrajově s nepočetnými praktickými zkušenostmi a i rady odborníků se liší.
Co Vy na to ? Ale Vás to asi nezajímá, jak jste napsal a tak si toho nevšímáte. Vaše slova: Jak jednoduché.

8.12.2015 19:30
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

loskutakruda napsal(a):
Dobrý den. Nezlobte se na mě, ale já zde nevidím žádný rozdíl registrace a anonym. Pokud se někdo zaregistruje a nevyplní profil, tak je stále anonymní, a nikdo neví kdo s kým má tu čest.

Vážený pane,
máte máte pravdu s anonymitou registrace bez profilu. Vyplnění profilu by mělo být jakousi morální povinností a věrohodností toho, kdo chce diskutovat.
Ale, co brání nepoctivci vytvořit si falešný, přitažlivý profil?
Přesto si rád prohlédnu profil diskutujících. Je to pro mně jakási návštěva u člověka, řekl bych stejné krevní skupiny.

8.12.2015 19:38
abinka

XXX.XXX.63.75

Když já z vás mám pocit, že nejraději čtete sám sebe.

8.12.2015 19:42
mspacil

XXX.XXX.104.221

Moudivláček napsal(a):
Vážený reagující mspacil, na téma: Přínos diskuze a její smysl.

Podle Vás řeším kraviny a téma je nesmyslné. Asi Vám unikl smysl mého příspěvku. Hluboce se mýlíte. Jste asi člověk rychlých soudů a jednoduchých řešení. S Vaším vyjádřením v dalších větách souhlasím.
Mě osobně překvapilo, že byla docela kladná reakce na můj příspěvek. Spíš jsem očekával nezájem.
Přečtěte si můj příspěvek ještě jednou až do konce a zjistíte v závěru diskuzní téma, do kterého se můžete zapojit.
Domnívám se, že otázka potřeby kuchyňské soli u exotů byla v diskuzi zatím řešena jen okrajově s nepočetnými praktickými zkušenostmi a i rady odborníků se liší.
Co Vy na to ? Ale Vás to asi nezajímá, jak jste napsal a tak si toho nevšímáte. Vaše slova: Jak jednoduché.

Potom teda nechápu proč téma nezní: Otázka potřeby kuchyňské soli u exotů.
Možná se mýlím jsem jen člověk, nevím z čeho usuzujete že jsem člověk rychlých soudů?
Kdo nemá rád jednoduché řešení?
Bohužel k otázce soli se nevyjádřím - nemám zkušenosti ne že bych neměl zájem.

Ale pokud takové téma je nebo bude, rád si ho přečtu.

8.12.2015 20:34
limatul

XXX.XXX.222.148

Na druhou stranu, kde mám jako začátečník získat informace, které nemohu najít v žádné knize. Ano, někdy se ptám na blbosti, ale nestydím se za to. Díky dotazům v diskuzi jsem ručně odpiplala andulky vyhozené z hnízda, díky dotazům v diskuzi mám skvělou aratingu od skvělého chovatele a podařilo se nám sehnat sedlo, které je přesně pro našeho koně.

8.12.2015 22:05
jako001

XXX.XXX.109.93

No tak sa trochu rozpisem uroven diskusie sa pomaly zdvihlo a ja si myslym ze dosahuje urcitu uroven, ale ràd by som apelloval na chovatelov zaciatocnikov ze casto polozia svoju otàzku a potom premyslaju nad nevrlymi odpovedami pritom casto by uplne stacilo svoju otàzku formulovat trochu inak.Snazte sa objasnit co najviac informàcii k vasej otàzke vyhnete sa tak zbytocnèmu osocovaniu.ja sàm ak viem poradim odpoviem nie vzdy vsak spràvne lebo aj ja som len clovek.mne osobne aj 30 rocnou chovatlskou praxou dokàze i dnes toto diskusnè forum rozsirit moje vedomosti, ved nàs spolocny konicek je tak rozsiahly ze nikto nemoze byt vo vsetkom naj, preto odovzdàvajme skusenosti a postrehy ak vieme vo vsetkej slusnosti, bez zbytocnèho osocovania ;ved nesuhlas sa dà vyjadrit slusne, bez nevrlosti, preto budme ksebe slusny a tolerantny ved pre nieco sem chodime a to je nàs konicek ktory by nàs mal spàjat a nerozdelovat.A DOVOLTE MI POPRIAT UZ TERAZ A TU VSETKYM VESELE VIANOCN7 SVIATKY.S pozdravom Alexander Jakab.

9.12.2015 08:16
parrotss

XXX.XXX.199.51

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý den.
Na toto téma jsem již před změnou databází měl špatné zkušenosti s úrovní diskuzí. Mnohokrát jsem se dostal do slovního vysvětlování co je diskuze a hlavně co je slušnost. Dostával jsem za uši od věčných rejpalů a nevychovanců. Dnes je diskuze daleko korektnější a dá se říci i slušná. Lidé obecně neumějí naslouchat druhým a pokud se jim zdá, že nemají pravdu tak neumějí slušně omyl uvést na pravou míru, ale jsou hned agresivní a vulgární. I toto se určitě zlepšilo a buďme za to rádi. Já si myslím, že neexistují hloupé otázky. Pro někoho jsou to triviality, ale pro někoho zásadní věci, protože se s nimi setkává poprvé. Proto buďme trpěliví a pokud někdo zadá otázku, která se nám zdá zbytečná, nehudrujme, pomožme, nebo raději neodpovídejme.

Dobrý den, asi jste to popsal tak nějak nejlíp. Jenom by jsem dodal;

- dobrým počinem admina toho serveru by bylo neakceptovat profily, které nejsou plnohodnotně vyplněné a tím pádem, by osoba, které je ´vyplnila´ jenom částečně nemohla zůstat v anonymitě. Tito lidé, by tedy jednoduše žádný profil nemohli mít, neb by jim databáze po nevyplnění defaulních polí neumožnila profil vůbec uložit.
- témata a jejich zakládání nikdo z nás neovlivní a ni by to nebylo užitečné. Mladí chovatelé se ptají na notoricky známé věci, ti zkušenější mají dotazy pokročilého charakteru. Pokud mě téma ( byť začátečnické) zaujme, pak odpovím. Dotazy kolik stáli teplé párky a anduly ve výkupu např. v Týništi mě nějak neberou...
- o tom, že to jde, diskutovat věcně, odborně a slušně ( s konkrétními osobami) svědčí například i naše poslední diskuse ohledně vzájemného vztahu mutací aqua a tyrkysová u zpěvavých
- závěrem snad jedna dobrá rada pro všechny, či spíše přání. Pokud se vám přeci jenom někdo nevhodným způsobem míchá do diskuuse, lze jej přeci ignorovat - nereagovat na jeho příspěvky a v diskusi pak pokračují jenom ti, kteří jsou slušné diskuse schopni
- dokažme to například i na tomto vláknu...

P. Lukáč.

9.12.2015 08:26
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

9.12.2015 11:55
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
zajimave tema. Prosim, pojdme se na nej podivat i z jineho uhlu pohledu. Z nekolika prispevku je jiz nyni citit jista potreba nekoho do neceho nutit. Proc davat povinne vyplnovat profil? Ja osobne to vidim jako nuceni do neceho. Proc nedat kazdemu moznost vlastni volby? Svym zpusobem je to pro nas jakasi ukazka toho s kym mame tu cest. Ale ruku na srdce, kdo nas muze donutit odpovedet nekomu u koho se nam nelibi nevyplneny profil? Snad jsem to napsal dost srozumitelne.
A k tomuto samotnemu tematu. Mozna zde ubylo vulgarismu a mozna to je jen proto, ze tu dlouho nebylo zadne "ohnive" tema. Celkove mi pripada ze se resi veci stale dokola, ale neposouvame se kupredu. Argumenty jsou mnohdy plitke, nepodlozene a opirajici se o domnenky. Nechci nikomu uprit pravo napsat co si mysli, jen se snazim rict ze to nelze brat jako argument.
Dalo by se psat jeste spoustu dalsich radku, ale tohle je asi tak nejdulezitejsi co mne osobne nejvic pali.
S pozdravem smidla.eu.

9.12.2015 12:57
KaVe

XXX.XXX.45.15

Dobrý den přátelé, taková je už dnešní realita - zejména mladí lidé chtějí rychlou reakci, informaci si zkoušeli získat někde na internetu a neuspěli. Od zdejšího fóra si slibují rychlou odbornou pomoc, ale jsou i tací co se baví "provokacemi" a čekají jak se tady budete všichni vztekat. Chcete ty přezdívky jmenovat, myslím že víte o kom mluvím. Hlavní rozdíl těchto diskusí na otevřených fórech a např. facebooku vidím v tom, že tady si nevybíráte "přátele".
A na závěr věta do pranice : jak to tady sleduji, tak jste v podstatě uzavřená skupina lidí, kteří navštěvují tyto stránky a vlastně diskutujete už jen sami mezi sebou. Cizí "laické" dotazy se málokdy dočkají nějaké relevantní odpovědi.

Nic ve zlém, blíží se vánoce a proto chci popřát Vám i Vašim svěřencům co nejkrásnější jejich prožití.

9.12.2015 14:35
m.zedlitzer

XXX.XXX.105.185

KaVe napsal(a):
Dobrý den přátelé, taková je už dnešní realita - zejména mladí lidé chtějí rychlou reakci, informaci si zkoušeli získat někde na internetu a neuspěli. Od zdejšího fóra si slibují rychlou odbornou pomoc, ale jsou i tací co se baví "provokacemi" a čekají jak se tady budete všichni vztekat. Chcete ty přezdívky jmenovat, myslím že víte o kom mluvím. Hlavní rozdíl těchto diskusí na otevřených fórech a např. facebooku vidím v tom, že tady si nevybíráte "přátele".
A na závěr věta do pranice : jak to tady sleduji, tak jste v podstatě uzavřená skupina lidí, kteří navštěvují tyto stránky a vlastně diskutujete už jen sami mezi sebou. Cizí "laické" dotazy se málokdy dočkají nějaké relevantní odpovědi.

Nic ve zlém, blíží se vánoce a proto chci popřát Vám i Vašim svěřencům co nejkrásnější jejich prožití.

Dobrý den.
Já bych neřekl že jsme zde uzavřená skupina. Pouze lze konstatovat, že na cizí "laické" dotazy odpovídá stejná skupina chovatelů. To je rozdíl. A je to asi škoda. Ale přesto se tazatelé dočkají odpovědi. Chápu i některé, že se možná bojí zapojit, aby nebyli osočováni. Ale i to se hodně zlepšilo, napadání a urážek ubylo a kdo může a má věcnou odpověď, tak ji zveřejní. Neviděl bych to tak černě, jen se musíme stále učit komunikovat.

9.12.2015 15:36
saroun

XXX.XXX.135.137

Moudivláček napsal(a):
Vážený pane,
máte máte pravdu s anonymitou registrace bez profilu. Vyplnění profilu by mělo být jakousi morální povinností a věrohodností toho, kdo chce diskutovat.
Ale, co brání nepoctivci vytvořit si falešný, přitažlivý profil?
Přesto si rád prohlédnu profil diskutujících. Je to pro mně jakási návštěva u člověka, řekl bych stejné krevní skupiny.

Zdravím, myslím, že diskuze o profilu je jaksi mimo mísu. Při vzájemné komunikaci mezi lidmi je vzájemné představení samozřejmostí a jedním ze základních parametrů slušnosti. Už toto opomenutí je hrubým společenským přestupkem. A samozřejmě jakousi vizitkou. Nedokážu si předtavit, že bych přišel někam na návštěvu, kde mě neznají nebo na jednání a prvním krokem nebylo mé představení. V současnosti většina seriózních firem nutí své zaměstnance k nošení vizitky na viditelném místě, aby každý, kdo ho potká neměl pochybnosti o jeho identifikaci.
K soli. Určitě by se našly studie o potřebě soli ve výživě člověka. V krmivářství je sůl jednou ze složek. Nechce se mi hledat hmotnostní potřeby u jednotlivých zvířat, ale jsem přesvědčen, že potřeby soli pro organismus existuje, pravděpodobně pro potřebu sodíku. Osobně jsem tento problém řešil používáním strouhanky do měkkých míchanic a namlouval si, že ptákům pořebu soli tímto zabezpečím.

9.12.2015 17:22
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

smidla napsal(a):
Dobry den,
zajimave tema. Prosim, pojdme se na nej podivat i z jineho uhlu pohledu. Z nekolika prispevku je jiz nyni citit jista potreba nekoho do neceho nutit. Proc davat povinne vyplnovat profil? Ja osobne to vidim jako nuceni do neceho. Proc nedat kazdemu moznost vlastni volby? Svym zpusobem je to pro nas jakasi ukazka toho s kym mame tu cest. Ale ruku na srdce, kdo nas muze donutit odpovedet nekomu u koho se nam nelibi nevyplneny profil? Snad jsem to napsal dost srozumitelne.
A k tomuto samotnemu tematu. Mozna zde ubylo vulgarismu a mozna to je jen proto, ze tu dlouho nebylo zadne "ohnive" tema. Celkove mi pripada ze se resi veci stale dokola, ale neposouvame se kupredu. Argumenty jsou mnohdy plitke, nepodlozene a opirajici se o domnenky. Nechci nikomu uprit pravo napsat co si mysli, jen se snazim rict ze to nelze brat jako argument.
Dalo by se psat jeste spoustu dalsich radku, ale tohle je asi tak nejdulezitejsi co mne osobne nejvic pali.
S pozdravem smidla.eu.

Pane Haško - smidlo,
s Vaší reakcí souhlasím. Jsem rád, že téma o smyslu diskuze vyvolalo určitou reakci, je to jen
k dobru věci a důvod k zamyšlení těch, co se zúčastňují.
Jen doplním, že jsem vyjádřil myšlenku pouze morální povinnosti uvést profil, což neznamená administrativní povinnost. Většina těch, kteří se pravidelně zapojují profil má, patří jim za to dík.
ON.

9.12.2015 21:21
Radim 63

XXX.XXX.236.3

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý den.

Pěkně napsané.

10.12.2015 07:25
KaVe

XXX.XXX.45.15

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý den.
Já bych neřekl že jsme zde uzavřená skupina. Pouze lze konstatovat, že na cizí "laické" dotazy odpovídá stejná skupina chovatelů. To je rozdíl. A je to asi škoda. Ale přesto se tazatelé dočkají odpovědi. Chápu i některé, že se možná bojí zapojit, aby nebyli osočováni. Ale i to se hodně zlepšilo, napadání a urážek ubylo a kdo může a má věcnou odpověď, tak ji zveřejní. Neviděl bych to tak černě, jen se musíme stále učit komunikovat.

Já to pane černě nevidím, ale máte pravdu že někteří velmi váhají s dotazem. Po přečtení několika vláken je třeba velmi vážit, jak formulovat dotaz na který bude třeba odpovídat člověk, který nezná rozdíl mezi extrudováním a peletováním. Taky je možné, že je to jen místní "cheerleader"(roztleskávač).

10.12.2015 11:34
baku

XXX.XXX.144.116

mspacil napsal(a):
Tohle je zase můj názor.

Ano souhlasím! Nic proti chovateli, ale omlouvat se, připomínat svůj věk, atd. Kdy pán krmí?, dělá udržbu ? Jsme věkově asi nastejno, ale tolik času stráveného na internetu si nemohu vzhledem k chovancům prostě nemohu dovolit. Když má tolik času na zbytečné diskuze?rád bych viděl jeho chov. Jinak pane Mou... odchovávám vše co jsem psal.

10.12.2015 21:43
jako001

XXX.XXX.109.93

baku napsal(a):
Ano souhlasím! Nic proti chovateli, ale omlouvat se, připomínat svůj věk, atd. Kdy pán krmí?, dělá udržbu ? Jsme věkově asi nastejno, ale tolik času stráveného na internetu si nemohu vzhledem k chovancům prostě nemohu dovolit. Když má tolik času na zbytečné diskuze?rád bych viděl jeho chov. Jinak pane Mou... odchovávám vše co jsem psal.

Nedalo mi nereagovat zmysel tejto diskusie je zjavny ovsem màm osobnu skusenost s ze vek niekedy co sa tyka chovatelstva a nastudovanych info spolu nesuvisia ale urcite chybaju skusenosti, ved ako vsetci vieme prax robi majstra.Ja sa màlokedy pozeràm na profily ja sàm som ho mal nevyplneny dlhè roky.Vek chovatela s jeho znalostami nesuvisy ved su zaciatocnici co maju tridsat ja sàm chovàm vtàky od svojich 6 rokov dnes màm 39.Moj 7 rocny syn sa na burze uz orientuje rozpoznàva jednotlivè druhy.PO dalsie pracujem v zahranici po pràci si ako odych dàvam dàvku internetu jednak nakomunikàciu s rodinou a jednak ak mozem rozsirovat vedomosti jak svoje tak ostatnych tak sem chodit budem cas ked travim doma vsak je pravda ze na internet casu nieje.Dalej je rozdiel medzi chovatelom dochodcom ktory mà cas a pracujucim ktory je na svoj chov sàm a musi pracovat casto aj sobotu aby uniesol beznè beznè nàklady ze nevie tu tràvit celè hodiny.ale na to toto forum sluzi od uplnych zaciatocnikov po Pànov chovatelov samozrejme vzdy sa nàjdu rypaly;neprajnici je len kazdèho osobnè pràvo aby reagoval alebo nie.

10.12.2015 22:57
Radim 63

XXX.XXX.147.51

jako001 napsal(a):
Nedalo mi nereagovat zmysel tejto diskusie je zjavny ovsem màm osobnu skusenost s ze vek niekedy co sa tyka chovatelstva a nastudovanych info spolu nesuvisia ale urcite chybaju skusenosti, ved ako vsetci vieme prax robi majstra.Ja sa màlokedy pozeràm na profily ja sàm som ho mal nevyplneny dlhè roky.Vek chovatela s jeho znalostami nesuvisy ved su zaciatocnici co maju tridsat ja sàm chovàm vtàky od svojich 6 rokov dnes màm 39.Moj 7 rocny syn sa na burze uz orientuje rozpoznàva jednotlivè druhy.PO dalsie pracujem v zahranici po pràci si ako odych dàvam dàvku internetu jednak nakomunikàciu s rodinou a jednak ak mozem rozsirovat vedomosti jak svoje tak ostatnych tak sem chodit budem cas ked travim doma vsak je pravda ze na internet casu nieje.Dalej je rozdiel medzi chovatelom dochodcom ktory mà cas a pracujucim ktory je na svoj chov sàm a musi pracovat casto aj sobotu aby uniesol beznè beznè nàklady ze nevie tu tràvit celè hodiny.ale na to toto forum sluzi od uplnych zaciatocnikov po Pànov chovatelov samozrejme vzdy sa nàjdu rypaly;neprajnici je len kazdèho osobnè pràvo aby reagoval alebo nie.

Coto tady placate

10.12.2015 23:26
jako001

XXX.XXX.109.93

Radim 63 napsal(a):
Coto tady placate

P làcam otom ze penaty som odchovàval v 14 rokoch a dostal zane cestnu cenu na ornite bola to cena pre mladych chovatelov tie penanty som kupil za letnu brigàdu pàr prirodnych ma vysiel na 2000kcs.Plàcam otom cosom zazil.prezil.prezivam vy placate ocom aku velku volieru?kludne klietku spràvnych rozmerov.

11.12.2015 07:06
KaVe

XXX.XXX.45.15

Chlapci tak se nerozčilujte, napište adminovi ať zřídí rubriku "jako001 radí, informuje" a problém je vyřešen. Takhle se musí podle mého zjištění probírat všemi vlákny a na každé zvlášť reagovat. Většího majstra jsem tu stejně nenašel od kterého bych se měl něco přiučit. Jeho poslední příspěvek je toho přece jasným důkazem.

11.12.2015 15:10
mivi

XXX.XXX.96.98

Dobrý den.
Na otázku, zda má diskuze na tomto fóru smysl je jednoduchá odpověď - má. Každá diskuze má smysl, protože posouvá názor člověka nějakým směrem. Může si upevnit svůj, pokud jej argumenty v diskusi nepřesvědčí nebo naopak, při přesvědčivých argumentech, může svůj pohled na věc korigovat. Přínos diskuse na tomto fóru se může zdát někomu malý, nevýznamný, pro jiného se jedná o, například, zajímavá témata, zisk nových informací apod. To záleží na každém jednotlivci. Nicméně pokud diskutovat nechci, tak vlákno nemusím otvírat nebo si jej pouze prohlédnu a jdu na další. Takže paušalizovat v tomto směru není dobré.
Naprosto souhlasím s p. Šarounem, pokud se jedná o profil, lépe řečeno o "neanonimitu" diskutujících. Představit se je naprosto standardní způsob zahájení komunikace dvou či více lidí, a to jak verbální, tak i psané. Zde nerozhoduje stáří, inteligence, ale pouze elementární slušnost. To že tomu tak mnohdy není je smutné, ale nedá se s tím asi nic dělat.
Rád bych se ale krátce pozastavil u otázky zadavatele vlákna - význam soli ve výživě ptáků. Odpověď je jednoduchá - ptáci nepotřebují sůl, ale potřebují sodík a chlór. To, že zvířata obecně, vyhledávají sůl, je pouze promítnutí jejich potřeb na doplnění chemických látek - živin, do chuti. Obě uvedené chemikálie patří mezi makroprvky, v organismu jich je potřeba relativně větší množství. U sodíku je zásadní jeho funkce při udržování acidobazické rovnováhy v organismu. Má hlavní podíl na udržení osmotického tlaku, především pro extracelulární (mimobuněčné) tekutiny. Tvoří až 90 % zásad krevního séra, dále udržuje roztok globulinů, které jsou ve vodě nerozpustné. Má také vliv na ostatní koloidy. Velmi intenzivně se také uplatňuje v metabolismu některých minerálií - chlóru, draslíku, ale i vápníku. S Ca a K má antagonistický vztah.
Chlór má význam pro tvorbu žaludeční kyseliny a tím ovlivňuje i trávení. Je potřebný i pro tvorbu krevního séra a červených krvinek. Aktivuje také řadu enzymů. Na jeho přítomnost je např. vázána aktivita amylázy a podobně ovlivňuje i inzulin. Tolik k významu soli v rozložené podobě. Ptáci mají, obecně, menší potřebu sodíku, oproti savcům, zvláště přežvýkavcům. Nicméně dotovat tyto prvky není na škodu. Běžné vitaminovo-minerální doplňky obsahují sodík a řada z nich i chlór. Pamatuji si dobu, kdy tyto doplňky nebyly a používala se kuchyňská sůl - asi 1g na litr vody jednou či dvakrát do měsíce.
Přeji hezký den. M Vít.

12.12.2015 18:43
jako001

XXX.XXX.109.93

KaVe napsal(a):
Já to pane černě nevidím, ale máte pravdu že někteří velmi váhají s dotazem. Po přečtení několika vláken je třeba velmi vážit, jak formulovat dotaz na který bude třeba odpovídat člověk, který nezná rozdíl mezi extrudováním a peletováním. Taky je možné, že je to jen místní "cheerleader"(roztleskávač).

Dakujem za vase reakcie ako vidim som vàs zaujal to je len dobre, vidim aj to ze priebezne citate aj moje prispevky som ràd, ze ste dobre orientovany, stalo sa po prvy raz ze ma niekto nazval rostleskàvacom dufam len ze ma zaskolite a poucite pripadne my pridete nastavit moj peletovaci stroj na 40 stupnou extruder nevlastnim vlastni ho jedna firma nedaleko mojho bydliska k extrudovaniu pouzivaju teplotu cca okolo230 c°.ked aj tuto teplotu znizite len o 10%firma sa vàm aj financne odmeni za usporu energii.A este tak na zàver dakujem ze rozsirujete medzi nami chovatelmi zdravu krityku a tesim sa na vase odpovede kde budete radit odovzdàvat vase skusenosti ja sa ràd poucim;nie som ani sa nepovazujem experta na exotickè vtàctvo màm vsak nieco co mi nikto nemoze zobrat svoje rokmi overenè skusenosti, priatelov ak mi to ty pàni dovolia hovorit onich ako o priateloch, a dalej mozno som mal len stastie a v mojej nevedomosti mi pomàhali ludia ktory uz su zial v chovatelskom nebi.A dakujem vsetkym ktori mi radia pomàhaju v napredovani v mojom konicku.S priatelskym pozdravom a prianim priemnych sviatkov A.J.

12.12.2015 20:07
Karlosara

XXX.XXX.45.15

jako001 napsal(a):
Dakujem za vase reakcie ako vidim som vàs zaujal to je len dobre, vidim aj to ze priebezne citate aj moje prispevky som ràd, ze ste dobre orientovany, stalo sa po prvy raz ze ma niekto nazval rostleskàvacom dufam len ze ma zaskolite a poucite pripadne my pridete nastavit moj peletovaci stroj na 40 stupnou extruder nevlastnim vlastni ho jedna firma nedaleko mojho bydliska k extrudovaniu pouzivaju teplotu cca okolo230 c°.ked aj tuto teplotu znizite len o 10%firma sa vàm aj financne odmeni za usporu energii.A este tak na zàver dakujem ze rozsirujete medzi nami chovatelmi zdravu krityku a tesim sa na vase odpovede kde budete radit odovzdàvat vase skusenosti ja sa ràd poucim;nie som ani sa nepovazujem experta na exotickè vtàctvo màm vsak nieco co mi nikto nemoze zobrat svoje rokmi overenè skusenosti, priatelov ak mi to ty pàni dovolia hovorit onich ako o priateloch, a dalej mozno som mal len stastie a v mojej nevedomosti mi pomàhali ludia ktory uz su zial v chovatelskom nebi.A dakujem vsetkym ktori mi radia pomàhaju v napredovani v mojom konicku.S priatelskym pozdravom a prianim priemnych sviatkov A.J.

Dobrý den, funkce "cheerleader" je dokonce velmi dobře placená práce na různých zahraničních odborných fórech. Je to spíše pocta než kritika, navíc když ke každému příspěvku přidáte osobní příběh - je to velmi emotivní. A neškodilo by asi rozdělit diskusi do kategorií podle např. nemoci ptáků, "co povezete na", drobotina, papoušci- mutace, jižní amerika, austrálie, atd. Tak jak je to třeba u motoristických klubů. Nemusí potom člověk složitě vyhledávat a odhadovat ve kterém vláknu muže být jeho zájem.

13.12.2015 08:31
KaVe

XXX.XXX.45.15

Karlosara napsal(a):
Dobrý den, funkce "cheerleader" je dokonce velmi dobře placená práce na různých zahraničních odborných fórech. Je to spíše pocta než kritika, navíc když ke každému příspěvku přidáte osobní příběh - je to velmi emotivní. A neškodilo by asi rozdělit diskusi do kategorií podle např. nemoci ptáků, "co povezete na", drobotina, papoušci- mutace, jižní amerika, austrálie, atd. Tak jak je to třeba u motoristických klubů. Nemusí potom člověk složitě vyhledávat a odhadovat ve kterém vláknu muže být jeho zájem.

Zdravím Vás, naprosto přesně jste pochopil moji myšlenku, děkuji !

Cheerleader skutečně má za úkol "rozhýbat" diskusi a používá různé metody včetně zpochybňování tvrzení ostatních diskutujících. To je velký reklamní byznys a když kliknete na diskusi s umístěnou reklamou, tak provozovateli přinášíte peníze na provoz webu - tak to je.

13.12.2015 15:51
akrobat

XXX.XXX.116.253

Pro mně žádná anonymní diskuze nemá žádný smysl. To co potřebuji vědět o chovu ptactva a jiných zvířat sem dosáhl vlastním zkušenostmi. Jen se tady musím zasmát jak je na tom dnešní mládež a chovatelství a kde jsme byli před třiceti lety my.

Přidejte reakci

Přidat smajlík