Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2015 19:48
111777

XXX.XXX.216.170

Taliani vykupovali aj modre kakariki údajne 150, -Euro za kus.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2015 20:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Burza dnes super.Som chovateľ kanárov.Tento rok som nevystavoval, na klubovke.Chcel som si kúpiť katalóg výystavy, nebolo kde.Bolo mi povedané, že katalóg kúpim na vrátnici, ale nepovedali mi, že na ktorej.Chodil som od jednej vrátnice k druhéj.O pol desiatej na osobnej vrátnici nebola ani noha"zamknutá" a to som tam čakal asi 15 minút aj s chovateľom z Česka, a ešte tá jeho poznámka, že toto by sa u nich nestalo.Hanbil som sa.

13.12.2015 20:40
cistic

XXX.XXX.172.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Burza dnes super.Som chovateľ kanárov.Tento rok som nevystavoval, na klubovke.Chcel som si kúpiť katalóg výystavy, nebolo kde.Bolo mi povedané, že katalóg kúpim na vrátnici, ale nepovedali mi, že na ktorej.Chodil som od jednej vrátnice k druhéj.O pol desiatej na osobnej vrátnici nebola ani noha"zamknutá" a to som tam čakal asi 15 minút aj s chovateľom z Česka, a ešte tá jeho poznámka, že toto by sa u nich nestalo.Hanbil som sa.

Bol som v cechach na vyznamnej burze, tak isto so potreboval kupit katalog a nebolo mozne nakoniec my pomohol katalog pozicany jedneho ceskeho chovatela a tiez som mohol tvrdit ze unas by sa to nestalo.

13.12.2015 21:18
calvusca

XXX.XXX.208.12

Dnes som bol tiez v Nitre. Prva moja burza ale viem ze uz niet cesty spat. Nelubi sa mi vsak, ze len do desiatej sa predava. Ano isiel som trosku neskor, asi o osmej no presiel som burzu aj som si vybral zebricky.aby som ich nevlacil sebou isiel som sa najest. Po zdolani metrovej klobasi uz som nenakupil. Najblizsie prv kupim co mi bude treba a potom si dam zas tu metrovu klobasu smajlík neviem preco zacina tak skoro ta burza.mohlo by sa to casovo posunut, alebo predlzit. No samozrejme neberte to tak ze nadavam. Urcite to takto viacerim vyhovuje.

14.12.2015 21:06
jako001

XXX.XXX.109.93

calvusca napsal(a):
Dnes som bol tiez v Nitre. Prva moja burza ale viem ze uz niet cesty spat. Nelubi sa mi vsak, ze len do desiatej sa predava. Ano isiel som trosku neskor, asi o osmej no presiel som burzu aj som si vybral zebricky.aby som ich nevlacil sebou isiel som sa najest. Po zdolani metrovej klobasi uz som nenakupil. Najblizsie prv kupim co mi bude treba a potom si dam zas tu metrovu klobasu smajlík neviem preco zacina tak skoro ta burza.mohlo by sa to casovo posunut, alebo predlzit. No samozrejme neberte to tak ze nadavam. Urcite to takto viacerim vyhovuje.

Volakedy som zaciatok burzy neriesil dnes mi vsak vadi hlavne kvoli 7 rocnèmu synovi ktorèho ak mozem beriem zosebou, aj ked hrdinsky vstane cca 50 minutovu cestu do nitry prespi, podla mna je tak skory zaciatok len prezitok bohuzial ked je vatsinoovy zàujem ototo mensina si musi zvyknut.Dalej nase nàrody su zvyknutè na rychli zivot kto okusi zàpad dlhodobo zisti ze tam sa ponàhla pomaly.

14.12.2015 21:23
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

jako001 napsal(a):
Volakedy som zaciatok burzy neriesil dnes mi vsak vadi hlavne kvoli 7 rocnèmu synovi ktorèho ak mozem beriem zosebou, aj ked hrdinsky vstane cca 50 minutovu cestu do nitry prespi, podla mna je tak skory zaciatok len prezitok bohuzial ked je vatsinoovy zàujem ototo mensina si musi zvyknut.Dalej nase nàrody su zvyknutè na rychli zivot kto okusi zàpad dlhodobo zisti ze tam sa ponàhla pomaly.

Tentokrát víkendová burza končiaca o 10:00 hodine mala živé pokračovanie s výstavou zvierat v tom istom výstavnom areály.

Klubová výstava chovateľov kanárikov bola obohatená o expozíciu českých chovateľov exotiky.

Expozícia kanárikov bola v objatí akvárií a terárií a sériou voliér s exotikou. Nechýbala vôňa dobrej kávy z rohu výstaviska, kde stal profesionálny stánok s týmto zdomácneným exotickým nápojom... Boli sme tam až do odpoludnia.

Pohoda hodná opakovania tradične, raz do roka.

14.12.2015 21:50
jako001

XXX.XXX.109.93

rastislavmpavelka napsal(a):
Tentokrát víkendová burza končiaca o 10:00 hodine mala živé pokračovanie s výstavou zvierat v tom istom výstavnom areály.

Klubová výstava chovateľov kanárikov bola obohatená o expozíciu českých chovateľov exotiky.

Expozícia kanárikov bola v objatí akvárií a terárií a sériou voliér s exotikou. Nechýbala vôňa dobrej kávy z rohu výstaviska, kde stal profesionálny stánok s týmto zdomácneným exotickým nápojom... Boli sme tam až do odpoludnia.

Pohoda hodná opakovania tradične, raz do roka.

Pàn pavelka bohuzial na slovensko pridem az 23 decembra a som ràd ze burza aj vystava prebehla ok viem len jedno chvala bohu ja so skupinu zahranicnych nàvstevnikov som zazil namol ozratych usporiadatelov nikomu ten zàzitok neprajem, na druhu sranu jednu z nakrajsich spomienok màm na ornitu este z pko v bratislave od kial màm dnes uz vyblednutu kokardu v tej dobe najvatsiu vystavu a vtej dobe najvetsi sviatok chovatelstva v byvalych republikàch.POdotykam ze chovatelia vystavnych kanàrikou anduliek a vsetkèho bodovanèho vtàctva maju moju nesmiernu uctu preto vsetkèmu chovatelstvu zdar.

14.12.2015 22:51
zbosace

XXX.XXX.23.206

Aj ja som sa konečne dostal po dlhom čase na túto burzu. Nebolo tam toľko ľudí ani vtáctva ako som bol zvyknutý. Asi časť stiahol Prerov. Z toho čo ma zaujalo: amazoniky bielocely a bronzovokridli?, tmavý? zblízka som si ich pozrel a sú to veľmi pekný vtáci, majeraci, mohutný konzsky, zopár senegalcov- tý sa akosi zmenšujú. Zabudol som na amazonanov- z tých ma upútal fialovotemeny a pomuceny, jeden kus červeného lory- druh si netrúfam, korely ma upútali len u jedného predajcu- pekné veľké kusy inak slabota, zo spevákov tam bol pekný veľký pár rubino.Spomínam tu len vtáky ktoré ma niečím upútali, či už kvalitou alebo výskytom v ponuke. Tak mi padli do oka aj pekné veľké prírodné bourky a kakariky č.č. Kakariky bolo možné porovnať z vedľa ponukanymi rozelami slamkami. Za tie kakariky sa pán nemusel hanbiť, boli krásne mohutné aké už málo vidieť. Z drobotiny tam bolo veľa výstavných alebo polovystavnych zebriciek, niekoľko kvalitných ryzovnikov, astrildy cerrvenokrky, biele pestunky, amady. Pekný bol aj turako a dva páry?leskoptví kráľovských- nádherný vtáci len trochu väčšie klietky..Z prepelic pekné veľké kalifornske a nezdegenerovane čínske. Z holubov niekoľko zelenokridlych, krvavý, , chocholate v rôznej kvalite, medenokrke a pruhovane? Prekvapili ma tam ddomáce hrdlicky- štíhle, dlhochvoste, vo farbe dymová hlava a biela s pasikom. Veľké prekvapenie pre mňa bolo v druhej hale kde boli ponukane rôzne druhy bažantov a vodné vtáctvo. Tu som prestal dýchať, pizmovky hrebenate, kačice gastanove, indické zltozobe, kosierkate, husy malé, nilske aj biele, indické, bernešky malé, veľké a super veľké a bonbónik pre mňa tri páry jarabic. Prepáčte že som sa tak rozpisal ale vo mne to ešte stále vyvoláva akúsi sviatočnú atmosféru..

15.12.2015 01:36
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Dovolím si doplniť info o burze, kde boli taktiež veľmi dobre kondične a zdatne vyzerajúce 3 kusy kubánske amazoňany, tiež vyše pol tucta modročelých am. čakajúcich na Taliana...

Úspešný chovateľ a posudzovateľ drobotiny a kanárikov z Maďarska ponúkal v nenápadnej prenoske genetické skvosty pre chov z jedných vzácnych melanínových farieb farebných kanárikov. Žltočierne A, so štiepiteľnosťou na žltočiernych šedokrídlych v línii A, B. Práve za tieto farby je dotyčný maďarský chovateľ držiteľ medaily C.O.M. Ilustráčne foto z netu, žltočierny šedokrídy A, predchodca najnovšej varianty FK s názvom JASPIS!

Dotyčný chovateľ ponúkal i odborne ilustrovanú literatúru z rôznych odborov, po jednom kuse. Nakoľko kniha o kanárikoch skončila u mňa, Vám kolegom chovateľov odporúčam odkaz na video; Spektrum melanínových farieb kanárikov; https://www.youtube.com/watch?v=bQnnCJuhToE.

15.12.2015 09:42
avesomebird

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Nemáte někdo kontakt na chovatele Leskoptve kráľovská? popřípadě jaká byla cena. Děkuji.

15.12.2015 11:51
zbosace

XXX.XXX.23.206

Majiteľa som tam nenašiel ale pred klietkou bolo napísané 550, -.

15.12.2015 13:44
rastov

XXX.XXX.231.29

Tie kalifornské prepelice sa mi zapáčili už minulú burzu. Sú náročné na chov ?
prežili by v zime aj v zakrytej voliére ?

15.12.2015 17:58
zbosace

XXX.XXX.27.125

Áno prežili. Sú to nie veľmi náročné vtáky. Treba aby tam nebol prievan ale to platí pre vsetky živočíchy chované v obmedzenom priestore. Sú trochu plašani a treba pametat že nocuju vo výške tak im treba nejaké hrubé bydla alebo police. Zeleň nenicia takže voliera môže pôsobiť aj esteticky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík