Nevíte někdo prosím co by to mohlo být za nemoc?Papoušek má nafouklí zadek a zůstávají mu hovínka u zadku a mají takovou mléčně bílou barvu..Veterinář mi poradil přípravek na odčervení, tak jsem mu jej dala před dvěma dny, ale zatím se mi nezdá, že by to zabralo... Jinak zatím normálně potravu jí, ale zdá se mi zesláblý a špatně lítá..Děkuji.
Cechina
napsal(a):
Nevíte někdo prosím co by to mohlo být za nemoc?Papoušek má nafouklí zadek a zůstávají mu hovínka u zadku a mají takovou mléčně bílou barvu..Veterinář mi poradil přípravek na odčervení, tak jsem mu jej dala před dvěma dny, ale zatím se mi nezdá, že by to zabralo... Jinak zatím normálně potravu jí, ale zdá se mi zesláblý a špatně lítá..Děkuji.
Nafouklí zadek znamená, že bude vajíčko. Tipujem, že máte samičku, pravdepodobne Aymaru Močová zložka v truse je biela, až nažlklá.
No právě, že je to sameček a myslím, že to není močová složka...Zůstává mu bílý trus nalepený u zadečku a musíme mu jej utírat...To před tím nikdy nemíval.Je zesláblý a špatně lítá.V září jsem mu dávala do klece nějaké klacíky z lesa a mám strach, jestli se nenakazil nějakou infekcí..
Cechina
napsal(a):
No právě, že je to sameček a myslím, že to není močová složka...Zůstává mu bílý trus nalepený u zadečku a musíme mu jej utírat...To před tím nikdy nemíval.Je zesláblý a špatně lítá.V září jsem mu dávala do klece nějaké klacíky z lesa a mám strach, jestli se nenakazil nějakou infekcí..
Ste si istá, že je to samec ?Dajte foto chvosta z vrchnej strany.
milda 33

XXX.XXX.142.32
No řek bych že brzo zakuka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.84
Pisete ze jde dala odcerveni a to muze byt nasledek. Papousek byl evidentne dosti zacerveny a pokud veterinarni lekar predepsal odcerveni co odcervuje postupne ma vas papousek pravdepodobne hodne tech kdyz to reknu laicky cerviku v kloace proto ma nafouklou oblast kolem kloaky neboli ritniho otvoru. Co se tyce trusu ano je nazloukly z duvodu ze papousek vylucuje vice mocoviny ktera je smichana s trusem a jelikoz je vysileny velkym mnozstvim zacerveni helminty pravdepodobne je vyskyt zlute zapricinen spatnym travenim a vylucovanim vice zluci do gastrointestinalniho traktu. Doporucil bych okamzite navstivit veterinatniho lekare protoze jedinci u kterych se to vyskytuje brzy hynou na vycerpani a hlavne vysokym zacervenim. Uz se mi to vyskytlo u nove dovezenych jedincu vicekrat a jako veterinarni technik si pomohu sam ale vam doporucuji navstevu lekare. Jen pisi sve zkusenosti snad me nikdo slovne nenapadne jak to tu byva. S pozdravem Opletal.
Zdravím: podle teho co popisujete za nemoc se zdá že jste mu dali silnou dávku na odčervení tím pádem to pták nemohl dostat ze sede ven., já bych ho okamžitě dal do odchovny, klece pod žárovku a držel mu tam teplotu 30, stupnů a dal tam vodu a senegal. klásek..až se vyprázdní tak mu teplotu stahnite na 25 stupnů akaždý druhý den mu stáhněte teplotu o 5 stupnů...
No právě ten nafouklý zadeček měl už před tím, než jsem mu dala ten odčervovací přípravek a jinak jsem dodržela dávkování, dvě kapky na piškot, jsem mu kápla.Jinak ho mám doma jako mazlíčka, tak nechápu, kde se mohl nakazit.Leda z větví, co jsem mu v září dala na okusování..Je zesláblý, ale mám pocit, že se to lepší..Začíná s námi komunikovat.Přípravek jsem mu dala před dvěma dny.Jak poznám jestli zabral?Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.84
Tak tim padem jste mela jeste napsat ze to mel jiz pred odcervenim a tim padem odcerveni zde nehraje roli a vejce je blbost. Jedine co me napada je tzv. ptaci kyla a nebo nepruchodnost strev a tvorba zacpy. Bily trus jak uvadite je mocova slozka jak povidaji kolegove a ta se postupne zmeni na zlutoum. Papousek je ano nemocny a jako vetsina z nemocnych ptaku a kort u typu techto nemoci se prestane cistit a hlavne v oblasti kloaky a to je znamka onemocneni pro chovatele. Jedine cim si pomuzete je ho dat ted do tepla jak uvadi kolega ale ja bych spis vzal papouska a zajel na nejakou nejblizsi kliniku ne k uz k veterinari protoze ti nejsou specializovani na papousky a predepise neco jen aby se nereklo. U techto typu onemocneni ptak zere a jde videt ze se zlepsuje ale potom nahle zacne zase chradnout a znova dokola az uhyne. A otrava vetvickami to neni tohle vyloucete hned. Jen se jeste zeptam na velmi dulezitou vec CIM KRMITE? A CO DOATAVAL ZA OVOCE A ZELENINU POSLEDNI MESICE? Krmeni by zde jiz kdyz vim ze tom mel pred odcervenim hraje dost zavaznou roli. Opletal.
Krmím avicentrou speciál, ale pochopila jsem, že to asi nebude to pravé..Ve zverimexu se nedá nic jiného sehnat.Ovoce dávám většinou jablka a zeleninu ledový salát, mrkev, vařenou brokolici a někdy rajče a papriku.Des už se mi zdá o dost lepší i už létá a ten zadek mu trochu splaskl.Ale určitě teda nechám udělat někde rozbor trusu, kde se na to specializují.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.84
Dobry den avicentrou krmim take. Pokud mu to jiz trochu splasklo tak uvidite jak dale se to bude vyvijet. Je mozne ze tam mohlo byt v te smesi neco co nebylo vhodne pro nej treba nejaka semena. Osobne je tezke vam rict co by to mohlo byt lepsi by opravdu po svatcich bylo zajet na kliniku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak to dopadlo, v minulosti jsem měl něco podobného a dopadlo to úhynem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Děkuji za info, tak dejte vědět jak to dopadlo. U mě byl v karanténě asi měsíc, byl v kleci docela v pohodě, žral lezl ale nelétal.
Cechina
napsal(a):
Zkuste mu jen podat octovou vodu kávovou lžičku do misky s vodou.