kralicek145
napsal(a):
Na první asi samice
Druhá samec.
No fota jsou dosti nekvalitni, nejlepe je foto obou spolu jak ze predu tak z bocniho uhlu.nejlepe ale udelas najdelis fota na netu a to v ruznich mutacích.dle toho na 100% musíš poznat rozdil.Samec ma vetsi hranatější hlavu, zobak je tez rozdilne vetsi nez u samicky, která je spravidla něco nepatrne mensi.Verim tomu ze to poznáš, není to tak velka veda at se dari v chovu.
kralicek145
napsal(a):
Díky je to foto z tabletu jeden léze do budky ale nějak se k sobě moc nemají.
Kakariky sú také, predsa patria medzi rozely.Na druhej fotke je určite samec, prvá neviem musíš odfotit hlavne zobák.Kakariky lozia do búdky hlavne keď sa boja či je to samec alebo samica.Ešte by ma zaujímal vek ak to bude možné.Nenechajte ich hniezdit mladších ako 8 mesiacov lebo budú buď čisté vajcia alebo zárodky uhynú.Búdka nemusí byť vysoká, ale hlavne široká lebo mávajú 6-10 vajec ja nechávam najviac 6 lebo buď udusia najmladšie a keď nie tak to strasne vysilí samicu ale aj samca.Nech sa darý ;)
Tok u kakariku je velmi dobre patrny. Zacina tim ze samec krmi samicku a zhruba po tydnu dochazi k pojimani a nasledne k snuzce. Ale pozor na datum! Osobne dovoluji u svych kakariku snasku nejdrive v breznu. Jinak hrozi ztrata nejen mladych ale i samice. V lepsim pripade se nepodari vejce vysedet a navic muzete prijit i jarni snuzku. Samice bude vysilena a snuzka bude podstatne mensi nebo dokonce zadna.
kralicek145
napsal(a):
Má to být samice.
Jo vypada to tak, jinak co se tyce chovu každý to dela trochu jinak ale vesmes se jedna o nenarocny druh který dobře hnizdi.Chovam kakariki něco přes 15let, kdyz jsem zacinal mel jsem obavu jak hnizdi, hnizdi spolehlive a je jim jedno jake je rocni obdobi.chovam po parech v klecich o delce 150cm.mam několik paru, budky predkladam ve veku 10mesicu a spolehlive hnizdi i 4x vroce. kakarici jsou schopni zahnízdit i v zimnim obdobi a to i v mrazu, avsak toto se nedoporucuje pro jejich rychle vysileni.Mnoho chovatelu dela chybu v tom ze davaji budky ve veku méně nez je uvedeno, takove vrhy jsou mensi a mláďata slapsiho vzhledu.
amorzloun

XXX.XXX.195.189
simacek123
napsal(a):
Jo vypada to tak, jinak co se tyce chovu každý to dela trochu jinak ale vesmes se jedna o nenarocny druh který dobře hnizdi.Chovam kakariki něco přes 15let, kdyz jsem zacinal mel jsem obavu jak hnizdi, hnizdi spolehlive a je jim jedno jake je rocni obdobi.chovam po parech v klecich o delce 150cm.mam několik paru, budky predkladam ve veku 10mesicu a spolehlive hnizdi i 4x vroce. kakarici jsou schopni zahnízdit i v zimnim obdobi a to i v mrazu, avsak toto se nedoporucuje pro jejich rychle vysileni.Mnoho chovatelu dela chybu v tom ze davaji budky ve veku méně nez je uvedeno, takove vrhy jsou mensi a mláďata slapsiho vzhledu.
Kakarici nemají vrhy
Kakarici dokáží úspěšně hnízdit už ve věku 4 - 6 měsíců, je to pro ně přirozené a v tomto věku jsou už dospělci a jak bude hnízdění úspěšné a mláďata silná závisí jen na tom jak je krmíte.
Umožnit víc jak dvě hnízda je už moc, ptáci jsou pak vyčerpaní.4x ročně, jak provozujete Vy je už týrání.
amorzloun
napsal(a):
Kakarici nemají vrhy
Kakarici dokáží úspěšně hnízdit už ve věku 4 - 6 měsíců, je to pro ně přirozené a v tomto věku jsou už dospělci a jak bude hnízdění úspěšné a mláďata silná závisí jen na tom jak je krmíte.
Umožnit víc jak dvě hnízda je už moc, ptáci jsou pak vyčerpaní.4x ročně, jak provozujete Vy je už týrání.
Tak nemaji vrhy, jsem vul vim dobře ze dokazi hnízdit uz ve veku 4mesicu, to same dokazi i další druhy, pak jsou ovšem po druhem hnizdeni hyn, neboli k nicemu.
kralicek145
napsal(a):
Uvidíme jak to dopadne ještě chci koupit jednu párů mám je ve společně kleci z 4par anduli a 3 žeber a samec hloubka Rozměry 120.90.80 (v.š.h) pak bybyli samotný 2 páry kakariku a na dno jim dam párů krepelek.
Kakariky po 2 páry ani neskúšajte, prelozia všetko čo sa dá a ničia si znášky.Prepelice na spodok tiež nie, kakariky radi hrabú na zemi a sú skôr hrabavci ktorý vidia v prepeličkách niekoho na ich území.Ja keď som začínal som dal na spodok 6 japonských prepelíc a kakariky ich zabili a jednu aj skúsili zjesť.Ak dáte kakariky hniezdiť, dajte pár sám a budete mať úspešné odchovy.
Beginneris
napsal(a):
Kakariky po 2 páry ani neskúšajte, prelozia všetko čo sa dá a ničia si znášky.Prepelice na spodok tiež nie, kakariky radi hrabú na zemi a sú skôr hrabavci ktorý vidia v prepeličkách niekoho na ich území.Ja keď som začínal som dal na spodok 6 japonských prepelíc a kakariky ich zabili a jednu aj skúsili zjesť.Ak dáte kakariky hniezdiť, dajte pár sám a budete mať úspešné odchovy.
Některý píšou že dávají více pár do voliéry.
Ešte niečo, kakariky patria medzi rozely, čiže sa nečistia navzájom ani si nečechrajú perie ako napr. korely alebo andulky.Keď ide samica do toku budete počut, samica sa natŕča a doslova neustále "šteká" plačlivými zvukmi až do skončenia párenia.Keď si samica vyžaduje od samca aby ju nakŕmil tiež vydáva ťahavé plačlivé zvuky.
Taky jsem se snažil dělat pokusy a přivezl další pár kakariků. Moji kakarici se snesou se vším, měl jsem u nich i zebřičky, jen měli zamezeno vlézt jim do budky a odchovali u nich mladé.
Druhý pár jsem pustil do společné voliéry. Samec hned zabil jednu zebřičku. Zebřičky jsem odchytil a dal jsem je pryč. Pár dní byl klid, ale jednou ráno byly dvě samice andulek zraněné na hlavě. Pak jsem musel dát kakariky pryč, protože již nechci chov dál rozšiřovat. Nechal jsem si jen původní pár a na zimu jsou u něho odchovy andulek. rozumí si velmi dobře.
Chci jen naznačit, že to je kus od kusu. Hodně dělá když jsou krotcí pak nenapadají ani ptáky.
Ty které není možno při koupi chytit už bych nechtěl. Divokost se u tohoto poměrně silného ptáka nevyplácí. Pak opravdu jenom pár a ještě kontrolovat než si na sebe zvykne.
kralicek145
napsal(a):
Některý píšou že dávají více pár do voliéry.
Ano, precti si clanky zahraničních chovatelu, ti jsou o kus dal nez nasinci, dlouha leta chovam po paru je to proste takova jistota, nedalo me to a rek si po navsteve nejmenovaného chovatele ze ucinim to jak on.Dal jsem do voliery o rozmerech 3x2x2 tri pary mladych kakariku ze zacatku bez budek.Az byli pripraveni na hnizdeni predlozil jsem vice budek v ruznem provedenim.Dominantni samec ze tri zapojimal tri samice, jakmile zasedli zacal se vice věnovat pouze te první a tak zbyvajici dve samice navstevuji zbyvajici samci.K zadnym sarvatkam nedochazi a uspesne vyvedli mlade, v soucastne době se pripravuji na další hnizdeni.Takze nikomu se meze nekladou ale každý si to musí skusit sam.
V zahraničí též chovají jednoho samce na dvě samice. Rovněž jsem zkoušel, ale honili novou samici rovně oba dva, že jsem ji dal pryč. Nemám tolik času abych seděl u voliéry a dával pozor.
Třeba by si zvykli, ale neustávalo to ani po měsíci a bylo to mino hnízdění.
Jiné druhy-zebřičky a andulky přešli bez povšimnutí. Ale říkám, je to kus od kusu.
Věřím když si někdo pořídí více páru a o začátku je bude mít spolu, že si mohou zvyknout a každý si vytvoří svoje teritorium a budou se respektovat.
Určitě to ale nejde v kleci, jak zde někdo popisuje 120x70x80.
To je z bídou na jeden pár.
Já je mám v 300x200x100.