Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, chci použít desky cetris na pobití voliéry a na mezistěny. Má někdo zkušenosti zda je tato deska odolná proti myším a zda jí nenačnou kakadáci na mezistěně, mám mezistěnu z ztongu+ perlinka a lepidlo a udělat díru skrz není pro kakadáky problém, děkuji.
cefar

XXX.XXX.195.100
Nenačne to nikdo ani myši, ani kakadu ani amazoňani. Nevadí tomu ani vlhko. Vlastní zkušenost po osmi letech užívání.

Děkuji za odpověď MP.
amorzloun

XXX.XXX.195.189
Viděl jsem ho rozkousaný u žaků a kakaďáků, škrábou do něj v jednom místě zobákem tak dlouho až ho načnou. A esteticky to taky nevypadá moc dobře.

A co doporučujete, mě růžáci načnou i ytong a to pak taky nevypadá nejlíp. Leda přes to dát pletivo.

A co mezistěny udělat ze sádrokartonu a celé to obložit dlaždičkama, to by bylo snad napořád a odolalo by to všem papouchům, cenově by to vyšlo stejně, dlaždičky se dají sehnat ve výprodeji levně.
napsal(a):
A co mezistěny udělat ze sádrokartonu a celé to obložit dlaždičkama, to by bylo snad napořád a odolalo by to všem papouchům, cenově by to vyšlo stejně, dlaždičky se dají sehnat ve výprodeji levně.
Konecne vas to napadlo, ano je to téměř na porad, maji to v zoo a i na strankach chovu jsou voliery takto resene.
napsal(a):
Tak to bych vůbec Na rozdíl od p..Šimáčka pro kakaďáky, ary, amazoňany a další velké papoušky nedoporučoval.Tihle ptáci vám ze sádrokartonu oloupou obkladačky jak nic a sám sádrokarton je bláto i pro andulky.Toho cetrisu se nebojte.Nechte si u klempíře naohýbat účka podle síly cetrisu a upevněte je na ukončení kde mají ptáci volný přístup.Cetris je odolný i povětrnostním vlivům takže je vhodný i do výletů.Natřít vhodným nátěrem /např.eternal/ a máte na roky pokoj s údržbou.
napsal(a):
Já bych sádrokarton nedával, jakákoli vlhkost, trochu rozlité vody a nasaje vám to.
Nevěřím, že to jde na delší dobu zabezpečit proti vlhkosti.
Pokud seženete levně kachličky tak obložte ten cetris a můžete čistit pomalu i vapkou.

Já četl, že zelený sádroš se dává i do koupelen, sprchových koutů, jen se musí napenetrovat a obložit dlaždičkama.
Dobry vecer,
mam ve vystavbe novou venkovni voliéru a resim podlahu. Na dne budou vždy stepky a premyslim o nasledujici skladbe:
1. Na dne budou cetris desky a na nich stepky. Cetrisu vseobecne vlhkost nevadi, ale nevim co to udela po letech, když se tam od ptaku dostanou exkrementy. Cetris vlhkost nepropusti, takze kvůli zahnivani apod..Jako plus vidim cisteni diky hladkému povrchu..
2. Hlinena udusana podlaha, pod ni ještě cca 2cm vrstva skla z duvodu podhrabu hlodavcu.
Tam si myslim ze by odvod vlhkosti byl v pohode, horsi to vidim s cistenim, jestli bych ty stepky nenabiral i s hlinou. Samozrejme da se znovu dosypat, toho jsem si vedom.
napsal(a):
Já četl, že zelený sádroš se dává i do koupelen, sprchových koutů, jen se musí napenetrovat a obložit dlaždičkama.
Přesně tak, zelený nenatáhne vlhkost a dává se většinou do koupelen kde je vlhkost velká...(manžel staví dřevostavby)Tak jsme to řešili i my, když jsme stavěli domek pro žaky-celé je to dřevostavba, mezistěny sádrokarton, který je i se stropem obložený kachličkama a jeden dřevěný trám jsme obložili bílým plechem... máme tam žáky a úplně v pohodě!a kachličky drží