Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
Dobrý den,
nemáte někdo prosím zkušenosti s operací zhoubného nádoru u andulek?Konkrétně na ledvině? (Nefroblastom)Děkuji za každou radu.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Andulka stojí asi 60 korun kolik asi bude stát operace ? a velikost andulky při operaci ?
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
milda 33
napsal(a):
Andulka stojí asi 60 korun kolik asi bude stát operace ? a velikost andulky při operaci ?
Operace stojí 1500-2000 Kč, spíš mi jde o to jestli tady má někdo nějaké zkušenosti.
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
bartrand
napsal(a):
Co jsem slyšel od veterinářky tak u takových papoušků není moc pravděpodobnost, že by se dokázali probudit z narkozy.
Myslím, že by to šlo v inhalační narkóze. Ale taky se operace bojím.
milda 33

XXX.XXX.142.32
No asi zkušenosti z operací andulek tu budou mizivé spíš by jste měla kontaktovat veterináře co jsou zaměřeny na ptactvo jestli ta operace má vubec smysl ale ti vám asi řeknou že zázraky se občas dějí a pro domácího mazlika ty 2000 obětujete, i když asi zbytečně.
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
No 1 veterinář se do toho nechtěl pouštět - že nemá v zásobě krev. A 2.ji teprv uvidí No oba říkali, že je to riziko.
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
No jestli by měl někdo zkušenost z operací byla bych ráda.
Jana14586317962
napsal(a):
Dobrý den,
nemáte někdo prosím zkušenosti s operací zhoubného nádoru u andulek?Konkrétně na ledvině? (Nefroblastom)Děkuji za každou radu.
Já bych se rád zeptal na to, jakým způsobem byl nefroblastom takto konkrétně diagnostikován? Zrovna u takovýchto ptáků při malé velikosti ledvin si to jinak než histologicky, tedy pomocí RTG nebo sono, moc neumím představit, pakliže by ten nádor již nebyl mnohem větší než samotná ledvina. Děkuji.
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
guttata
napsal(a):
Já bych se rád zeptal na to, jakým způsobem byl nefroblastom takto konkrétně diagnostikován? Zrovna u takovýchto ptáků při malé velikosti ledvin si to jinak než histologicky, tedy pomocí RTG nebo sono, moc neumím představit, pakliže by ten nádor již nebyl mnohem větší než samotná ledvina. Děkuji.
Začalo to zmodráním a otokem nožičky. Týden se to mazalo mastí od veterináře a poté se objevila boule na zadečku.Zároveň nožička začala postupně odumírat.Vet. říkal, že jde o
nefroblastom a ty nožičky jsou příznakem.
Mohu se zeptat kolik je andulce let? Vzpomínám na svou oblíbenou krot.andulku. Taky jsem o ní moc stála a chtěla vědět proč ji najednou ochrnula noha. Podle Rtg se zjistil nádor v nadledvinách, který byl už tak velký, že utlačoval zadní nerv vedoucí k dolním končetinám. V této fázi byl už nádor v pokročilém stádiu, jinak by byl dost těžko vidět. Andulce bylo 11 let, takže by zákrok nemusela přežít a vet. mi sdělil, že jí zbývá max.měsíc. Tak jsem měla dost času se s ní v poklidu rozloučit. Později už nemohla vstát vůbec. Nemělo cenu ji trápit. Pochybuji, že se najde odborník, který by to chtěl risknout.
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
aymy
napsal(a):
Mohu se zeptat kolik je andulce let? Vzpomínám na svou oblíbenou krot.andulku. Taky jsem o ní moc stála a chtěla vědět proč ji najednou ochrnula noha. Podle Rtg se zjistil nádor v nadledvinách, který byl už tak velký, že utlačoval zadní nerv vedoucí k dolním končetinám. V této fázi byl už nádor v pokročilém stádiu, jinak by byl dost těžko vidět. Andulce bylo 11 let, takže by zákrok nemusela přežít a vet. mi sdělil, že jí zbývá max.měsíc. Tak jsem měla dost času se s ní v poklidu rozloučit. Později už nemohla vstát vůbec. Nemělo cenu ji trápit. Pochybuji, že se najde odborník, který by to chtěl risknout.
Je jí jen 3,5 roku. Doufám, že najdu někoho, kdo jí operovat bude.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jana14586317962
napsal(a):
Je jí jen 3,5 roku. Doufám, že najdu někoho, kdo jí operovat bude.
Nejdřív si najděte někoho, kdo vám zdiagnostikuje vůbec, co je přesně za problém (minimálně rtg).
Ale upřímně, nádor v tělní dutině, který je tak velký, že už tlačí na nerv u nohy, to nemá cenu. Třeba je to ale něco jiného.
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Nejdřív si najděte někoho, kdo vám zdiagnostikuje vůbec, co je přesně za problém (minimálně rtg).
Ale upřímně, nádor v tělní dutině, který je tak velký, že už tlačí na nerv u nohy, to nemá cenu. Třeba je to ale něco jiného.
Vet. nám řekl, že když to postihuje nohy, že je to zhoubný nádor ledvin. Prý s tím má zkušenosti. Tak nevím. Teď hledáme někoho, kdo to bude chtít operovat. Asi to bude chtít
podrobnější vyšetření, než do toho někdo půjde.
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
aymy
napsal(a):
Když vás viděl plačící a prosicí, asi neměl zrovna odvahu vám říct, že s tím má jen neblahé zkušenosti a že je to prostě ptačí konečná. Kdyby to byl dražší papoušek a byl by mladý, asi bych si počínala stejně jako vy.
Mohu se Vás zeptat, zda jste ten nádor viděla a na jakém místě byl? Ta naše má bouli na zadečku.
Co si vzpomínám, tak to nebylo ve formě nejaké viditelné boule ale zvětšeného břicha, díky čemuž seděl s vybouleným kostřecem, trochu jako samice s vejcem. Viditelný byl jen na rentgenu. Už je to celkem dávno. A byl v nadledvinkách. Tak či tak, takový nádor, může dál metastázovat, zákrok by nemusel stačit. Představte si to v lidskem měřítku (i když je prokázáno že čím je organizmus mladší, tím je větší šance na uzdravení).Jen si to promiňte nedokážu představit u andulky, jak chodí na chemo...
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
aymy
napsal(a):
Co si vzpomínám, tak to nebylo ve formě nejaké viditelné boule ale zvětšeného břicha, díky čemuž seděl s vybouleným kostřecem, trochu jako samice s vejcem. Viditelný byl jen na rentgenu. Už je to celkem dávno. A byl v nadledvinkách. Tak či tak, takový nádor, může dál metastázovat, zákrok by nemusel stačit. Představte si to v lidskem měřítku (i když je prokázáno že čím je organizmus mladší, tím je větší šance na uzdravení).Jen si to promiňte nedokážu představit u andulky, jak chodí na chemo...
Já taky původně myslela, že je to vejce. Volala jsem ještě jednomu vet. a ten říkal, že může mít metastáze na plicích, a že to třeba nemusí být na rtg vidět. Takže záleží jestli je taky ten nádor ohraničený...
A jak se chovala ten měsíc? Jedla, pila ?
Jedla a pila, ale o dost skromněji než když byla zdravá. Žila ještě 3 týdny.Poslední dny, už jen polehávala na dně klece, poněvadž už nemohla na obě nohy, sypala jsem jí zrní na dno, to ještě trochu zobala, vodu dostávala ze stříkačky. Poslední předvečer jsem si ji dala do utěrky, abych ji trochu zahřála, položila ji vedle sebe na polštář a celý večer si s ní povídala. Ráno jsem ji našla mrtvou na dně klece. Byl to miláček a zažila jsem s ním mnohé, od 8mi let nelétal a chodila jsem s ním ven, v 9 letech překonal operaci péřové cysty za mou první výplatu Jinak byl celý život zdravý jak řípa.
Jana14586317962

XXX.XXX.243.62
aymy
napsal(a):
Jedla a pila, ale o dost skromněji než když byla zdravá. Žila ještě 3 týdny.Poslední dny, už jen polehávala na dně klece, poněvadž už nemohla na obě nohy, sypala jsem jí zrní na dno, to ještě trochu zobala, vodu dostávala ze stříkačky. Poslední předvečer jsem si ji dala do utěrky, abych ji trochu zahřála, položila ji vedle sebe na polštář a celý večer si s ní povídala. Ráno jsem ji našla mrtvou na dně klece. Byl to miláček a zažila jsem s ním mnohé, od 8mi let nelétal a chodila jsem s ním ven, v 9 letech překonal operaci péřové cysty za mou první výplatu Jinak byl celý život zdravý jak řípa.
To je od tebe hezké, co jsi všechno pro ní dělala, i když dost smutné Já se s tím nemohu pořád smířit. Je moc milá a hodná. V pondělí půjdu ještě za tím 2. vet. ať se na ní podívá a doufám, že zjistí že to ještě půjde operovat.
To odumírání nohou se zastavilo a o něco se zlepšila v jídle a pití za poslední 2 dny.
monkparrot

XXX.XXX.61.55
Jana14586317962
napsal(a):
Dobrý den,
Takto - kto nedáva peniaze na prvé miesto, je chovateľ. Ak ste ochotná, spravte pre andulku čo sa dá, nebude mať čo ľutovať. Sama však tušíte, aký je koniec. Taký je život a treba sa s tým zmieriť. Berte to tak, že takúto diagnostiku nestanovili u vašeho ľudského príbuzného. To je ešte len trápenie. Smrť patrí k životu, bohužiaľ. Môžete sa hnevať na celý svet, ale to vám nepomôže. Každého z nás to čaká, či ide o človeka, alebo o zviera.