Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2016 20:16
Kučera9

XXX.XXX.127.52

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevadí mít jeden pár andulek a jeden pár neofémek v jedné volieře ?

18.1.2016 07:09
sigi9

XXX.XXX.133.85

Kučera9 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevadí mít jeden pár andulek a jeden pár neofémek v jedné volieře ?

Dobrý den.Já už bych to neriskovala.Loni jsem takto přišla o celé hnízdo neofém.Mladým bylo asi dvanáct dní a samice andulky všechny zabila.Přitom měla skoro stejně stará mláďata a voliéru nemám nijak malou.

18.1.2016 07:09
simacek123

XXX.XXX.142.1

Nevadi, jako kluk bez svých skusenosti jsem to tak mel také.mel jsem v hromade neofeny andulky a korely, postupem casu jsem ale zjistil ze jestli chci mit opravdu chov pod kontrolou a predejit obcasnym neshodách v chovu musim jit na to jinak a to pro uspesny chov zvolit cestu vždy chovat ruzne druhy zvlast.Ale jinak to jde, akorat budes muset sledovat jak se dva druhy k sobe chovaji.Proste u jednoho to jde, druhy stim ma potize.

18.1.2016 08:57
stanca

XXX.XXX.157.68

simacek123 napsal(a):
Nevadi, jako kluk bez svých skusenosti jsem to tak mel také.mel jsem v hromade neofeny andulky a korely, postupem casu jsem ale zjistil ze jestli chci mit opravdu chov pod kontrolou a predejit obcasnym neshodách v chovu musim jit na to jinak a to pro uspesny chov zvolit cestu vždy chovat ruzne druhy zvlast.Ale jinak to jde, akorat budes muset sledovat jak se dva druhy k sobe chovaji.Proste u jednoho to jde, druhy stim ma potize.

A dvě páry neofém v jedné voliéře, snesou se nebo radši ne.V loni sem měl páru korel s párou neofém a klapalo to i co se týče hnízdění.Měl sem to tak ve dvou volierách a v poho.

18.1.2016 09:27
sigi9

XXX.XXX.240.159

Dva páry neofém ne.S korelama si myslim by to šlo.

18.1.2016 17:02
australské pěnkavy

XXX.XXX.48.122

Zdravím,
to je věc a názorů bude mnoho, s andulkami bych asi také neofémy nechovalale mám tři páry neofém v jedné voliéře 3x3x3m a nic se nedělo a všechny měli loni mladé.Ale- samci jsou bratří a samice sestry tak se už znají od mala a do páru jsem je sesadil hned po prvním přepeření.Přeji hodně úspěchů.Pokud můžete dejte každý pár zvlášť.Mě k tomu donutila přestavba.Příště je dám raději každý pár zvlášť.Protože se mi krmili navzájem a není přehled od kterého samce se která samice páří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík