Andulky vyhazují vajíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2016 13:16
skodovak

XXX.XXX.241.239

Dobrý den, letos řeším pro mně zatím neřešitelné. Andulky vyhazují vajíčka ve stadiu když už tam jsou mláďata. Začaly to dělat víceméně všechny páry, vajíčka jsou vždy naklobaná a buď prázdná nebo se mláďaty. Není to že vyhodí třeba jedno určitý pár a jsou celá, že to udělá zkrátka třeba z instinktu a většinou tahle vajíčka byla prázdná. To je normální. Jsou to páry které nikdy neměly podobný problém ani nic podobného. Stalo se víceméně dá se říct přes noc. Samice nicméně sedí dál ač na ničem. Jediné co mně napadá že by nějaký rušitel v podobě myší? Už fakt nevím je to už podruhé.
Poprvé to bylo částečně takhle a zbytek vždy nechaly už vylihnuté. Od čtrnácti párů z dvou hnízdění s problémy dvanáct mladých.
Děkuji Honza.

9.2.2016 14:04
simacek123

XXX.XXX.142.1

skodovak napsal(a):
Dobrý den, letos řeším pro mně zatím neřešitelné. Andulky vyhazují vajíčka ve stadiu když už tam jsou mláďata. Začaly to dělat víceméně všechny páry, vajíčka jsou vždy naklobaná a buď prázdná nebo se mláďaty. Není to že vyhodí třeba jedno určitý pár a jsou celá, že to udělá zkrátka třeba z instinktu a většinou tahle vajíčka byla prázdná. To je normální. Jsou to páry které nikdy neměly podobný problém ani nic podobného. Stalo se víceméně dá se říct přes noc. Samice nicméně sedí dál ač na ničem. Jediné co mně napadá že by nějaký rušitel v podobě myší? Už fakt nevím je to už podruhé.
Poprvé to bylo částečně takhle a zbytek vždy nechaly už vylihnuté. Od čtrnácti párů z dvou hnízdění s problémy dvanáct mladých.
Děkuji Honza.

Docela obycejny jev, ktereho se dočkalo vice chovatelu, i ja mel kdysi pary pohromadě, ve voliérách jsem mel po 15parech.pak zacal rok jako u vas.Nezbiva nic jiného nez najit samici narušitelku.i ta dobra co byla v loni nemusi byt dobra letos.Resil jsem to tak ze udelal vetsi klece a dal po trech parech, sklidnili se a samici která rusila hnizdeni jsem nasel.Melo me byt uz davno jasne proc chovatele andulek chovaji ve velkochovu po parech.Je to jedina cesta jak si byt jist.

9.2.2016 14:12
skodovak

XXX.XXX.241.239

Problém je ten že jsou všechny právě po jednom páru.

9.2.2016 14:19
simacek123

XXX.XXX.142.1

skodovak napsal(a):
Problém je ten že jsou všechny právě po jednom páru.

No tak to asi neporadi nikdo, ja to resil u paru tak, ktere byli spatne, nehnizdili, spadne odchovavali, jsem dal proste pryc, a to nejenom u andulek. Spatne pary nahradim jinými.

9.2.2016 15:09
skodovak

XXX.XXX.241.239

To chápu to je běžná věc, tohle co mám já za určitá léta neznám proto píšu. Ale děkuji za reakci.

23.5.2020 19:25
LípaSY

XXX.XXX.37.59

Jak to dopadlo? Děje se mi to také. Všechny přípravy a námluvy proběhly a pak samice sedí na vejcích. Nakonec je vyhaze a jde si do voliéry poletovat. Vajíčka po zemi.. mám pouze párek..

24.5.2020 12:32
kareta

XXX.XXX.84.6

LípaSY napsal(a):
Jak to dopadlo? Děje se mi to také. Všechny přípravy a námluvy proběhly a pak samice sedí na vejcích. Nakonec je vyhaze a jde si do voliéry poletovat. Vajíčka po zemi.. mám pouze párek..

Vyfotil by jste budku od těch andulek ? Jak vysoko máte vletový otvor a jaký má otvor průměr ?

24.5.2020 13:36
LípaSY

XXX.XXX.44.214

Zde je fotografie. Budka je dle rozměrů chovatelů z internetu. Je to můj první pokus o odchov.

24.5.2020 14:11
kareta

XXX.XXX.84.6

LípaSY napsal(a):
Zde je fotografie. Budka je dle rozměrů chovatelů z internetu. Je to můj první pokus o odchov.

Ten vletový otvor máte moc nízko. To Vám budou potom i předčasně vyskakovat mláďata.

24.5.2020 14:17
euw

XXX.XXX.205.19

LípaSY napsal(a):

Tak po prvé búdka vyzerá rozmerovo v poriadku, ale vletový otvor je príliš nízko. Dáva sa cca. 2 cm pod striešku búdky.
Po ďalšie nepíšete čím krmíte. Počas inkubácie znášky sa nesmie dávať tzv. "dráždivé krmivo", to znamená varené vajíčko, vaječnú miešanku, nalíčené a máčané zrno. Hlavne od druhej polovice inkubácie treba kŕmiť len suchým zrnom a zeleným krmivom, aby vtáky neišli znova do toku a nezničili znášku. Až deň, dva pred liahnutím sa znova začína kŕmiť touto výživnejšou kŕmnou dávkou.
Viem, že veľa chovateľov dáva svojim zverencom v dobrom úmysle stále čo najvýživnejšiu stravu, no niekedy to býva na škodu veci.

24.5.2020 14:34
LípaSY

XXX.XXX.44.214

Áha, tak budku předělám. A krmivo? Ano, dával jsem vaječinu, kopřivy, mrkev strouhaná, pampelišky a zrní samozřejmě. Mají i písek a sépii. Tak jsem to koukám dovrtal já.... Díky za rady

24.5.2020 15:06
honza54

XXX.XXX.179.131

Mě se tohle stalo letos poprvé.Vloni pár odchoval normálně,letos první hnízdění 7 vajec,5 mladých na bidlo, nyní snese 2-4 vejce a vyhazuje.Mám 3 páry samostatně v kleci-ostatní jsou v pohodě,krmení stejné,tak nevím.Honza

24.5.2020 16:50
LípaSY

XXX.XXX.44.214

Ještě by mne zajímalo, proč samička demoluje voliéru? Vyklovává úplný plotny. Sepii také poměrně rychle rozdrzí. Chybí jí něco? Třeba to bude mít spojitost..

Přidejte reakci

Přidat smajlík