Holoubek diamantový a drobotina k němu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2016 12:43
Florarium

XXX.XXX.19.226

Mám v plánu jeden pár do klece rozměrů D70, V98, H40cm... bylo by možné, do klece takových rozměrů přidat i jeden pár drobotiny? Například chůvičku japonskou, případně dejte i jiné návrhy. Nebo lepší nechat klec jen holoubkům?

10.2.2016 13:42
zdenekstr

XXX.XXX.168.14

Můžete, mimo zebřiček. Ty kradou holoubkům z hnízda materiál.

10.2.2016 14:03
Florarium

XXX.XXX.19.226

Oki... o zebřičkách jsem četla, že jsou také, otravnější"... a co třeba nějaká amada, amarant, nebo panenka? Pro ty by ta klec byla stísněnější? A soužití s holůbkama?
Nebo to raději nechat na tech chůvách...

10.2.2016 15:36
miloš62

XXX.XXX.6.8

A čo tak striebrozobky, povahove by som ich prirovnal k holúbkom.

10.2.2016 15:55
Florarium

XXX.XXX.19.226

Ano... vybírala bych tedy i mezi stříbrozobkama, pokud jsou obdobně klidnější, jako holůbci a rozměry klece by jim stačily... nebo tygříček, zlatoprska? lepší bude víc variant a bude záležet, co bude zrovna k sehnání.

10.2.2016 18:50
eli22

XXX.XXX.181.33

A dolu párek křepelek čínských

10.2.2016 19:29
Florarium

XXX.XXX.19.226

Křepelky čínské... jen aby to pro ně nebylo malé, jinak by aj to mohla být alternativa
...už jsem si přečetla minimální velikost plochy pro pár 80x40, já budu mít o 10 cm menší... možná by se dalo i tak, ale raději bych volila větší, každopádně jsou na úvahu... teď si říkám, škoda, že jsem nezvolila jiný typ klece smajlík nebyly by špatné, tak třeba časem.

21.2.2016 11:34
Florarium

XXX.XXX.29.53

Tak už něco je smajlík...dneska pár stříbrozobek zpěvných a holoubci budou výhledově.

29.8.2016 15:41
skrobisko96

XXX.XXX.91.242

Mě párek křepelek pokaždé ukloval mladé holoubky co vypadli z hnízda a chodili po zemi takže nevim a místa melí dost 2x2x2 m.

29.8.2016 20:55
jarda drobotina

XXX.XXX.248.226

Já mám zase zkušenost, že se holoubci do klece moc nehodí míval jsem 6 párů a byli celkem divocí ale třeba má někdo jinou zkušenost. když už bych je kupoval, tak od někoho kdo je chová v kleci.

Skrobis

29.8.2016 20:58
Skrobis

XXX.XXX.91.242

Ja chovam uz holoubky jenom v klecich 120x60x60 a zatim v pohode letos uz 5 mlady a pokazde 2 holoubatka.

29.8.2016 21:19
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Florarium napsal(a):
Mám v plánu jeden pár do klece rozměrů D70, V98, H40cm... bylo by možné, do klece takových rozměrů přidat i jeden pár drobotiny? Například chůvičku japonskou, případně dejte i jiné návrhy. Nebo lepší nechat klec jen holoubkům?

Paní, když jsem si přečetl ty rady, tak žasnu.
Někdo doporučuje amaranty, tygříčky a zlatoprsky. Tak v roce 1990, kdy byli za 3 stovky. Dejte k holoubkům, které nikdo nechce za 150 Kč ty výše uvedené, skoro za 1000, - Kč kus. Má taková rada smysl? Omlouvám se, ale občas sem zabloudí někdo, kdo o tom nemá páru, tak aby mu bylo jasno, pokud se "neválí v penězích".
A abych taky poradil. Jeden pár v kleci, jedno hnízdo za druhým. Více párů zklamání. Na ostatním osasazenstvu příliš nezáleží, jak někdo napsal, zebřičky jim rozebírají hnízdo, pokud nemaji na zami dost sena. Ale holoubci vysedí i v košíčku bez výstelky.

31.8.2016 15:04
Florarium

XXX.XXX.29.53

Tak nakonec jsem nechala jen ten pár stříbrozobek, max k nim doplním druhý pár stejného druhu. Holoubky k nim nepřidám, prý je pro ně lepší spíš delší, jak vyšší klec.

31.8.2016 15:12
Florarium

XXX.XXX.29.53

Moudivláček napsal(a):
Paní, když jsem si přečetl ty rady, tak žasnu.
Někdo doporučuje amaranty, tygříčky a zlatoprsky. Tak v roce 1990, kdy byli za 3 stovky. Dejte k holoubkům, které nikdo nechce za 150 Kč ty výše uvedené, skoro za 1000, - Kč kus. Má taková rada smysl? Omlouvám se, ale občas sem zabloudí někdo, kdo o tom nemá páru, tak aby mu bylo jasno, pokud se "neválí v penězích".
A abych taky poradil. Jeden pár v kleci, jedno hnízdo za druhým. Více párů zklamání. Na ostatním osasazenstvu příliš nezáleží, jak někdo napsal, zebřičky jim rozebírají hnízdo, pokud nemaji na zami dost sena. Ale holoubci vysedí i v košíčku bez výstelky.

...jinak ty amaranty, tygříčky a zlatoprsky jsem zmínila já sama, ne někdo jiný smajlík páru jsem o cenách neměla pravda, jen mi bylo jasné, že vyšší budou.

31.8.2016 18:41
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Florarium napsal(a):
...jinak ty amaranty, tygříčky a zlatoprsky jsem zmínila já sama, ne někdo jiný smajlík páru jsem o cenách neměla pravda, jen mi bylo jasné, že vyšší budou.

Paní, děkuji za připomínku. Nyní jsem se podíval na Vaše klece a tam se navrhované množství různých druhů nehodí. Měl jsem dojem, že jde o malou voliérku. V uvedených klecích chovejte vše po páru a budete úspěšná v odchovu.

31.8.2016 22:48
Florarium

XXX.XXX.29.53

Moudivláček napsal(a):
Paní, děkuji za připomínku. Nyní jsem se podíval na Vaše klece a tam se navrhované množství různých druhů nehodí. Měl jsem dojem, že jde o malou voliérku. V uvedených klecích chovejte vše po páru a budete úspěšná v odchovu.

Ano, zůstala jsem jen u těch stříbrozobek... maximálně jsem uvažovala přidat k nim ještě druhý pár stejného druhu, klec má ten rozměr D70, V98, H40cm... ale třeba by to bylo už natěsno a jsou spokojení sami.

1.9.2016 03:34
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Možná by bylo vhodné jim vyměnit ta soustružená bidla za přírodní větvičky a dát je na opačné strany klece, aby ptáci měli "delší" prolet i v tak malé kleci. Nechápu trochu výrobce těchto klecí, jsou vhodné tak po skřivany a ty snad ani nikdo nechová. Někdo možná namítne, že se ptáci chovají v menších klecích, ale já věřím, že větší prostor je pro ně lepší a jsou spokojenější. Vidím to u těch svých. Ve voliéře pokud mají útěkovou vzdálenost jsou klidnější a nebojí se krmit kousek od ruky, která jim hází například žabinec. Když jsou doma přes zimu v klecích 120x50x70 dšv tak jsou bázlivější. Přitom, když jim dopřeji "letecký" den po místnosti, jsou zase ve svém živlu a jsou schopni si přiletět pro mls nebo si sednout na pantofel.

2.9.2016 14:13
Florarium

XXX.XXX.29.53

corvuscorax napsal(a):
Možná by bylo vhodné jim vyměnit ta soustružená bidla za přírodní větvičky a dát je na opačné strany klece, aby ptáci měli "delší" prolet i v tak malé kleci. Nechápu trochu výrobce těchto klecí, jsou vhodné tak po skřivany a ty snad ani nikdo nechová. Někdo možná namítne, že se ptáci chovají v menších klecích, ale já věřím, že větší prostor je pro ně lepší a jsou spokojenější. Vidím to u těch svých. Ve voliéře pokud mají útěkovou vzdálenost jsou klidnější a nebojí se krmit kousek od ruky, která jim hází například žabinec. Když jsou doma přes zimu v klecích 120x50x70 dšv tak jsou bázlivější. Přitom, když jim dopřeji "letecký" den po místnosti, jsou zase ve svém živlu a jsou schopni si přiletět pro mls nebo si sednout na pantofel.

Větvě upravit můžu, ale se svou bytovou situací bohužel nic neudělám... musela jsem se přestěhovat z domu do paneláku. Vzdát se veškeré drůbeže... abych měla alespoň nějakého opeřence, pořídila jsem si tyto. Pokud je podle vás tato bednovka týrání, budu tedy uvažovat o tom, dát je pryč. Co jiného by se tedy do této behnovky mohlo hodit? Ten skřivan? Dá se snadno obstarat?

2.9.2016 20:14
glanz

XXX.XXX.233.138

Týrání to není. To by bylo, kdyby jste tam měla více párů než jeden.
Podle mě jsou bidla dobrá a vetev dole také.
Vždy je ale lepší, když mají větší prolet vovdorovně.
Když to zde nejde, nedá se nic dělat.
Vy jim určitě dáte, co potřebují a to je někdy důležitější než velká klec.
At se daří.

5.9.2016 22:39
Florarium

XXX.XXX.29.53

glanz napsal(a):
Týrání to není. To by bylo, kdyby jste tam měla více párů než jeden.
Podle mě jsou bidla dobrá a vetev dole také.
Vždy je ale lepší, když mají větší prolet vovdorovně.
Když to zde nejde, nedá se nic dělat.
Vy jim určitě dáte, co potřebují a to je někdy důležitější než velká klec.
At se daří.

Bidla budou mít zítra nová z jabloně, větev důle jsem zkrátila a posunula víc na stranu. Mají tam samozřejmě i misku na koupání, která na fotce není vidět. Jinak pouštím je tedy i proletět po místnosti, jen pokaždé se jim nechce, nebo vyletí jen jeden. Tvar bednovky jsem zvolila takový jaký je, kvůli možnostem na umístění... do délky to víc nešlo, tak aspoň větší prostor do výšky.
Jinak tedy nevím... vím, že by byli rádi za větší prostor, ale mohlo by být i hůř. Právě do budoucna jsem i uvažovala o bytové voliérce, tak snad se podaří. A díky za povzbuzení... jsem ráda, že je mám.

5.9.2016 22:57
glanz

XXX.XXX.233.138

Florarium napsal(a):
Bidla budou mít zítra nová z jabloně, větev důle jsem zkrátila a posunula víc na stranu. Mají tam samozřejmě i misku na koupání, která na fotce není vidět. Jinak pouštím je tedy i proletět po místnosti, jen pokaždé se jim nechce, nebo vyletí jen jeden. Tvar bednovky jsem zvolila takový jaký je, kvůli možnostem na umístění... do délky to víc nešlo, tak aspoň větší prostor do výšky.
Jinak tedy nevím... vím, že by byli rádi za větší prostor, ale mohlo by být i hůř. Právě do budoucna jsem i uvažovala o bytové voliérce, tak snad se podaří. A díky za povzbuzení... jsem ráda, že je mám.

Podle mě jsou ta bidla dobrá. Ptáci se po nich nesmekají. Jen chtějí víc ke stěně.
Jabloňová nevím. Já mám v kleci vždy více druhů bidel. Zkuste tam jedno původní nechat. Uvidíte, které jim bude vyhovovat.

7.9.2016 13:52
Florarium

XXX.XXX.29.53

glanz napsal(a):
Podle mě jsou ta bidla dobrá. Ptáci se po nich nesmekají. Jen chtějí víc ke stěně.
Jabloňová nevím. Já mám v kleci vždy více druhů bidel. Zkuste tam jedno původní nechat. Uvidíte, které jim bude vyhovovat.

...oki.

Přidejte reakci

Přidat smajlík