Dobrý den,
prosím o radu jestli je to pár.
0.1 je prý rubínka štěpitelná na oranž
1.0 je prý oranž rubíno.
Další otázka je že samička ho moc k sobe nepustí...mám složit jiný pár nebo to bude dobré, jsou spolu od podzimu.¨
Předem děkuji za vaše rady.
Dobrý den, ano jedná se o pár samec oranž rubino a samice rubino, jestli štěpí do oranž, záleží z jakého je páru odchována. S tým jak ho samička k sobě nepustí, mám podobný případ, kdy mám nejspíše samičku albíno (teď dělám test DNA) je více agresivní vůči samečkovy v tyrkysové barvě. Vesměs jsou zpěvací agresivní, hlavně samci ale i samice. Pár máte pěkný, tak dejde na jaro budku a uvidíte.
Plachetka
napsal(a):
Zdravím, Mám dotaz zda někdo chová společně v jedné voliere dva páry papoušků zpevavych.
Dobrý den, rozhodně nedoporučuji.
Mám některé páry, kde je samec kliďas a sousedů si nevšímá (voliéry mám v horní části oddělené polykarbonátem kvůli zvýšení přísunu světla, v dolní části plné), ale to je spíše výjimka. V toku by klidně napadli i penanta, hodně agresivní jsou i samice.
To, že na podzim se samice nechce nechat krmit, je u nově složeného páru normální. Na jaře se to většinou upraví. Ale i u zpěváků se někdy stane, že si nesednou (i když je to méně časté).
G.S.
Dobrý den,
S chovem zpěvavých mám letité zkušenosti a můžu potvrdit, že chov není zas taková pohoda pro úplné začátečníky, letos jsem od 5-ti párů dochoval 5 mladých! Pravdou je že k sobě dávám ptáky co potřebuji já a ne přirozeným výběrem. Ptáci co neharmonizují ne odchovyjí skoro nic max 1 mladý a dost. Na druhou stranu, když si ptáci sednou tak je to radost udělají 3hnizda a klidně 18 mladých.
Pokud ptáci k sobě nejdou doporučuji přepárovat. Samec je slabší tak bych k samici pořídil jiného. JP.
ikor

XXX.XXX.40.118
Plachetka
napsal(a):
Zdravím, Mám dotaz zda někdo chová společně v jedné voliere dva páry papoušků zpevavych.
Už tak pred 20 timi rokmi som vydil madarsku vol.5mx10m.20párov pokope a odchovávali.