mhm2
napsal(a):
Dobrý den jaká je hlučnost tohoto papouška mám kubánce a kakadu růžový ti jsou v klidu tak nechci aby je překřičely. Chci si pořídit letos pár papoušků rozhoduji se ještě mezi amazoňanem fialovotemenný a am. žlutoramenným. Děkuji za slušné odpovědi.
Zdravim určite nejsou hlučnejši než kubanci to bez obav!
milda 33

XXX.XXX.142.32
Ti amazonani co zminujete tak ti budou určitě hlučnejší než modrohlavci.
Kamarád má krom kubánců ještě další dva druhy amazoňanů a dále amazonky modrohlavé. Jediné, které opravdu dobře slyším jsou amazonci modrohlaví, přes čtyři zahrady. U ostatních nemohu říci, že bych je neslyšel, ale hodně nezřetelně. Modrohlavý - absolutně nepříjemný skřípavý zvuk, který se nese pěkně daleko. Prošlo mu chovem celkem 5 ks těchto amazonků a krom jednoho to byly všechno stejné uřvané bestie. Osobně nedoporučuji, nebýt taktéž chovatel, tak bych na něj vlétl, ať se tohohle druhu zbaví. Teď když to píšu, tak vím o tom, že je má puštěné ve výletech, slyším je až doma.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Tak mě modrohlávci neřvali to kubánci řvou o hodně víc tak teda neporadím.
milda 33

XXX.XXX.142.32
mhm2
napsal(a):
Měl jsem aratingy ty jsem dal pryč křičely celý den kubánci ti jen rano a večer přes den hodně málo to kakadu je hlučnější ale na aratingy to ne má. Ti amazonci také křičí celý den četl
jsem že jsou málo hluční tak teď nevím.
Tak si najdi inzeraty kdo je prodáva a zavolej jim jestli nedaj radu do života.
mhm2
napsal(a):
Psal jsem si chovatelům bylo mi řečeno že to jsoutiší ptáci jde mi jen o to jestly nekřičí celý den jako aratingy mám kubánce a kakadu růžové ti se také dokáží ozvat ale není to pořád.
No, buďto to zkusíte, nebo ne. Já jsem tady již několikrát zaznamenal na zdejší diskuzi názory, že se jedná o tišší druh amazonka, moje zkušenost hovoří o něčem jiném. Takže když to rozepíšu, co jsem měl tu čest poslouchat z chovatelského zařízení od kolegy, tak ten držel jednu chvíli 2 páry, řvali jako kráva, přičemž jeden z páru, který si nakonec nechal, tam byl samec poměrně klidný. V domnění, že se to uklidní, tedy jeden pár prodal, nechal si ten, kde řvala pouze samice. Asi před rokem mu ten klidný samec padl, dokoupil samce, a ten ječí zhruba stejně jako samice. Jak jsem řekl, má tam 3 druhy amazoňanů, kteří chodí do výletu taky a neříkám, že je na zahradě neuslyším, ale pohodlně vím když ječí amazonci. Jediné, co je dokáže ještě trumfnout, jsou 2 páry velkých ar, které také má. Takže doma ( mám plastové okna) slyším amazonky modrohlavé, samozřejmě ary, amazoňany neslyším. Venku na zahradě naprosto přesně ary, modrohlavé a sem tam nezřetelně některého z amazoňanů.
Takže to zvažte, osobně bych po této zkušenosti do nich nešel, jejich projev je fakt nepříjemný, asi jako když dobržďuje vlak, to se mi spíš líbí hlasy arů.
hzp
napsal(a):
No, buďto to zkusíte, nebo ne. Já jsem tady již několikrát zaznamenal na zdejší diskuzi názory, že se jedná o tišší druh amazonka, moje zkušenost hovoří o něčem jiném. Takže když to rozepíšu, co jsem měl tu čest poslouchat z chovatelského zařízení od kolegy, tak ten držel jednu chvíli 2 páry, řvali jako kráva, přičemž jeden z páru, který si nakonec nechal, tam byl samec poměrně klidný. V domnění, že se to uklidní, tedy jeden pár prodal, nechal si ten, kde řvala pouze samice. Asi před rokem mu ten klidný samec padl, dokoupil samce, a ten ječí zhruba stejně jako samice. Jak jsem řekl, má tam 3 druhy amazoňanů, kteří chodí do výletu taky a neříkám, že je na zahradě neuslyším, ale pohodlně vím když ječí amazonci. Jediné, co je dokáže ještě trumfnout, jsou 2 páry velkých ar, které také má. Takže doma ( mám plastové okna) slyším amazonky modrohlavé, samozřejmě ary, amazoňany neslyším. Venku na zahradě naprosto přesně ary, modrohlavé a sem tam nezřetelně některého z amazoňanů.
Takže to zvažte, osobně bych po této zkušenosti do nich nešel, jejich projev je fakt nepříjemný, asi jako když dobržďuje vlak, to se mi spíš líbí hlasy arů.
A ti modrohlavý křičí celý den a nebo jen někdy.
No, pokud mám popsat tohle roční období, kdy je pustí ven až při návratu domů, až do doby než se setmí, tak jsou slyšet po dobu těch cca tří hodin buď oni, nebo ary. Tak nějak se střídají.
V létě jsou zalezlí přes poledne v záletu, vřískají při puštění ráno na tu devátou a pak od těch šesti do zavření do těch devíti večer.
Jako nechci vás zrazovat od jejich chovu, četl jsem zde již poměrně dost příspěvků o tom, že s nimi chovatelé nemají problém, a nemyslím, že by to všechno byli lidé, kteří chtějí za každou cenu prodat své odchovy. A říkám, že kámoš sám měl v chovu samce o kterém se nevědělo, tak asi mají ostatní větší kliku na jedince.
Ale marná sláva, já mám zkušenost zase takovouto.