radula99

XXX.XXX.85.209
Sháním mládě samečka andulky, můžete mi prosím doporučit nějakého dobrého chovatele. Jsem z Prahy ale dojedu do cca 150 km, samozřejmě čím blíž tím lépe. Zkušenosti s chovem papoušků mám cca 25 let. Předem děkuji.
radula99
napsal(a):
Sháním mládě samečka andulky, můžete mi prosím doporučit nějakého dobrého chovatele. Jsem z Prahy ale dojedu do cca 150 km, samozřejmě čím blíž tím lépe. Zkušenosti s chovem papoušků mám cca 25 let. Předem děkuji.
Stačí si vybrat a oslovit
http://www.andulky.cz/sites/default/files/adresar_kcha_2015.pdf.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Vy pojedete 150 km pro andulku?
radula99

XXX.XXX.85.209
No jasně, proc by ne. Za kvalitnim chovatelem klidne dojedu.
kubanec

XXX.XXX.103.251
No asi se bavime o vystavnich ?
radula99
napsal(a):
No jasně, proc by ne. Za kvalitnim chovatelem klidne dojedu.
Já s Vámi zcela souhlasím a moc Vám fandím. Všechny moje chovance jsem takto kupovala, třeba pro křepelku čínskou za 100 Kč jsem jela 110 km. Taky můžu někomu připadat jako blázen. Vždycky se to pak ale vyplatí, zvláště u andulek bych byla velmi opatrná. Sehnat zdravý kus je v dnešní době dost umění.Přeji šťastný výběr.
kubanec

XXX.XXX.103.251
A podle čeho poznate že jedete pro zdravý kus no muj názor jet 150 km pro obyč andulku muže jet jen blázen
kubanec
napsal(a):
A podle čeho poznate že jedete pro zdravý kus no muj názor jet 150 km pro obyč andulku muže jet jen blázen
Je jasné, že 100% to vždy není, ale u dobrého chovatele je ta pravděpodobnost dost vysoká. A jak poznám dobrého chovatele. Pročítám diskuse, názory a doporučení lidí, dívám se potom na jeho stránky, pokud je má apod. Takže od rozhodnutí po pořízení mi to může trvat i několik týdnů. A jet pro "obyčejnou andulku", tak to je relativní. Pro někoho obyčejná, pro jiného kamarád na část života. Všeobecný problém je, že za živého tvora zaplatíte někdy méně než za krabičku cigaret. To se mi zdá hodně zrůdné!
kubanec

XXX.XXX.103.251
No ja mužu pani z prahy akorat doporučit když v praze nemuže sehnat kvalitniho chovatele andulek a je ochotna jet 150 km tak ja bych jel na nějakou burzu v okoli třeba i to slavné kladno a tam bych si z několika set andulek jednu vybral
kubanec
napsal(a):
No ja mužu pani z prahy akorat doporučit když v praze nemuže sehnat kvalitniho chovatele andulek a je ochotna jet 150 km tak ja bych jel na nějakou burzu v okoli třeba i to slavné kladno a tam bych si z několika set andulek jednu vybral
Tak to já tedy ne, na burze bych nekoupila ani pírko! Ale to je můj názor, ostatním jeho neberu!
kubanec

XXX.XXX.103.251
Tak proc na ty burzy vsichni jezdi.
kubanec
napsal(a):
Vy pojedete 150 km pro andulku?
Co na tom vidíte špatného? Určitě je to rozumější si jednou za čas zajet někam třeba i dál pro andulku než objíždět burzy.Tahle návštěva vám dá zcela více než to primitivní tlachání po burzách.Určitě si nedovezete skokana jako z burzy.Když pominu to že hromada těch strejců utíká z domova a druhá polovina zase raději odjede na burzu než by šla do kostela a tak to u nás na Jihu Moravy bohužel funguje, tak nechápu co na tom přežitku doby ještě někdo vidí.
kubanec

XXX.XXX.103.251
No skoda ze takovejch lidi je tak malo co jedou 150 km pro andulku vetsinou prvni slovo kdyz prodavate tak je jestli neni nejaka sleva a jestli je ta cena pevna
kubanec
napsal(a):
No skoda ze takovejch lidi je tak malo co jedou 150 km pro andulku vetsinou prvni slovo kdyz prodavate tak je jestli neni nejaka sleva a jestli je ta cena pevna
Nechápu vás.Říkáte že škoda ze takových lidi je tak malo co jedou 150 km pro andulku a druhým dechem říkáte že 150 km jet pro andulku může jet jen blázen.
kubanec

XXX.XXX.103.251
luck
napsal(a):
Nechápu vás.Říkáte že škoda ze takových lidi je tak malo co jedou 150 km pro andulku a druhým dechem říkáte že 150 km jet pro andulku může jet jen blázen.
Co na tom nechapete bylo to jako for vy by jste jel 150 km pro obycejnou andulku?
eli22
napsal(a):
Například andulku z Vašeho chovu bych si vzala docela bez obav. Fotky dost napoví...
Děkuji, proto je dávám, je to nejlepší popis.
Jsou lidé kteří to ocení.
Když vidím inzerát bez fota, již mám podezření a nereaguji.
Když se člověk nemá za co stydět nemusí jezdit a prodá vše z domova.
Minulý rok jsem nepokryl poptávku, musím letos přidat.
Vám rovněž přeji mnoho úspěchů.
kubanec
napsal(a):
Dobrý den,
jsou i tací, kteří pojedou klidně 100 nebo i více km přímo k chovateli, kde na rozdíl od burzy vidí v jakém prostředí jsou ptáci chováni, čím jsou krmeni, jak vypadají rodiče jejich odchovy. Vidíte zda chovatel chová více nepříbuzných párů když tvrdí, že sestaví nepříbuzný odchov. Pokud prodává chovný pár vidíte ho i s odchovem. Vidíte chovatelské zařízení. S chovatelem podebatujete a z každé takové návštěvy si člověk něco informací vždy odnese. Netvrdím, že pokaždé narazíte na dobrého člověka a chovatele, nicméně pokud s ním než k němu přijedete parkrát pohovoříte, řekl bych že i po telefonu poznáte o koho se jedná. Každopádně alespoň z mého pohledu je toto mnohokrát přínosnější než se každý týden procházet na burze a vidět bohužel v naprosté většině přecpané přenosky mnohdy i silně znečištěné, kde se pták nemůže pomalu ani postavit. Těžko poznáte jestli vůbec umí chodit natož aby bylo vidět zda létá a v jaké je kondici. A to co Vám anonymní člověk na burze může slíbit to Vám málokdo může dát. Alespoň takto to vidím já. Pokud jedu na burzu tak koupit nějaké krmivo či pár drobností, ale většinou v okolí jedu navštívit pár přátel chovatelů.
Z mého pohledu je naopak blázen každý, který nakupuje na burze. Osobně bych na burze žádného ptáka nikdy nekoupil a pokud něco chci tak nemám problém si pro to dojet v podstatě kamkoli. V tomto naprosto rozumím paní či slečně Ivetě. Ono totiž pro některé lidi je chovatelství stále ještě koníček, který sklouží k potěše ducha a nekonečné radosti z chovu a odchovů. Alespoň takto to vnímám já. A raději budu blázen, co si pojede pro ptáka k chovateli 200km než blázen, který koupí ma burze ptáka, co ani neumí létat.
Zdraví Míla tragopan.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebudu znovu citovat Mílu tragopana, ale každé slovo mu podepíšu. Patřím k těm bláznům, co pro andulku klidně 150 km pojedou. Opilý páchnoucí strýc na burze, není můj obchodní partner.Těm slušným chovatelům se omlouvám, ale je jich stále méně.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Ja blazen nejsem u me je blazen ten kdo jede pro jednu obycejnou andulku 150 km a asi vas tu bude vic
kubanec
napsal(a):
Ja blazen nejsem u me je blazen ten kdo jede pro jednu obycejnou andulku 150 km a asi vas tu bude vic
Ty ses myslim taky jeden s tech radoby chovatelu co pro papouska do sveho chovu nejede vic jak 10 km od bydliste. Hlavne ze to vyjde levne . A to ze to mate pak vsichni v polovicni velikosti protoze je to vsechno pribuzny to nereste. Vykup to jisti. Nevidim duvot proc bych nemohl jet 150km to je 8 litru nafty za 200kc. To me zato urcite stoji ze si dovezu zdraveho nepribuzneho papouska a jeste si udelam prijemnej vylet. Proto snad tohoto konicka delam. Zkus si jednou v hospode odpustit svich 5 piv a cigara a muzes si taky nekam zajet at se podivas ze papousci se daji chovat taky ze zajmem a ne jim nasipat jenom proso, oves a slunecnicu protoze tu maji u vas v kolchoze. Chovu zdar Plšek.
Jsem ráda, že nejsem sama "blázen", že je ještě dost stejných nadšenců. Když jsem si jela pro tu křepelku čínskou docela daleko, tak jsem už chovatele znala tady z různých diskusí, z chovatelských časopisů apod. Strávili jsme u něj asi dvě hodiny, a vůbec nelituju. Mimo jiné měl tak nádherné modrohlavé neofémy, že bych je jinde neviděla. Dodnes je mám před očima. Pro pyruru jsem jela přes 230 km, s chovatelem jsme strávili příjemné odpoledne, ukázal nám vše co chová, poradil,.. no prostě nádherný výlet.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Kdyz date inzerat na papousky tak vsichni brecite jak je to daleko a jak jsou drahy plno lidi si papousky zamluvi a pak uz se neozvou a tady je to najednou samej odbornik co jede pro jednu obyc andulku 150 km tam a 150 km zpet to je docela legracni
Bohuzel nesni chovatelstvi je dosti smutne, vice jak polovina to stejne casem vzda, jeklikoz nemaji k tomu vztah, sami si nic nezjisti musí se dotazovat nekdy az na uplne prkotiny které by mel mit davno vrozene.kazdy chce jedince uz dospele, nejlepe aby hned odchovavali.Bohuzel i když dnes každý vlastní auto jsou nerozhodni, potupou pro ne je zajet ke starym chovatelum a uz vůbec nemaji odvahu se ptat z oci do oci, radeji naklepou prosbu, jakou budku, mam samce ci samici, cim krmit a pod.Kdyz jsem zacinal bylo potřeba osobní komunikace a navsteva.Hledal jsem dle doporuceni chovatelu. jel jsem vlakem, autobus byl drazsi a hledal jsem dle adresy chovatele, ktery většinou nemel ani domaci telefon.jak by to zvladli dnesni bez mobilu, internetu, bez navigace nelze rici, ale myslim ze by to zvladli tak jak často vidíme.zajet si pro papouska do chovu přes pul republiky pro me nebyl zadny problém, jel jsem i několik kilometru třeba do Brna pro korelu a andulku.A vzhledem k cene se to neda ani srovnat protože usetri na andulku byl doslova nekdy i kumšt.Je jina doba, pro nas nepochopitelna, nakonec vidíme chovatele opravdovi znalci sem nechodi, proc asi?
No Kubánče, já myslím, že už nemusíš přispívat, že už jsme všichni pochopili, co jsi zač, tak už toho nech. Tobě se zdá nepochopitelné, jet v úvozovkách pro obyčejného ptáka někam dál, nám se zdá nepochopitelné, tlačit veškeré odchovy do výkupu. No na jednu stranu to chápeme, když nakupuješ chovný materiál tak, jak zjevně nakupuješ, tak odchovy za víc než výkup nestojí. Pak se nemůžeme divit nářky na vedlejších vláknech, jedno založil tuším Šimáček, jedno někdo s papoušíčky. Když se nakupuje nekvalita, tak těžko odchováte kvalitu. Nebo je další problém ( ti papušíčci), prodej nehotových, nedopeřených kusů, kdo má rozum tak do takovéto nabídky nejde. Případně ždímání chovných párů ať to dá, co to dá. Pak je pochopitelně problém tohle udat.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Kdyz se bavim s chovateli co chovaj papousky od 5000 nahoru a reknete jim diskuze na if faune tak se vsichni chytaj za hlavu a rikaj ze tam nechodi ztrata casu tak to neni asi nahoda
kubanec

XXX.XXX.103.251
hzp
napsal(a):
No Kubánče, já myslím, že už nemusíš přispívat, že už jsme všichni pochopili, co jsi zač, tak už toho nech. Tobě se zdá nepochopitelné, jet v úvozovkách pro obyčejného ptáka někam dál, nám se zdá nepochopitelné, tlačit veškeré odchovy do výkupu. No na jednu stranu to chápeme, když nakupuješ chovný materiál tak, jak zjevně nakupuješ, tak odchovy za víc než výkup nestojí. Pak se nemůžeme divit nářky na vedlejších vláknech, jedno založil tuším Šimáček, jedno někdo s papoušíčky. Když se nakupuje nekvalita, tak těžko odchováte kvalitu. Nebo je další problém ( ti papušíčci), prodej nehotových, nedopeřených kusů, kdo má rozum tak do takovéto nabídky nejde. Případně ždímání chovných párů ať to dá, co to dá. Pak je pochopitelně problém tohle udat.
Hm tak vy jste do vykupu nikdy nic nedal a po vasich odchovech se jen zaprasilo a jedou si pro ne pres celou republiku nejmenujete se nahodou pan kalousek bejvalej ministr financi ten taky rika jak je dobrej
simacek123
napsal(a):
Bohuzel nesni chovatelstvi je dosti smutne, vice jak polovina to stejne casem vzda, jeklikoz nemaji k tomu vztah, sami si nic nezjisti musí se dotazovat nekdy az na uplne prkotiny které by mel mit davno vrozene.kazdy chce jedince uz dospele, nejlepe aby hned odchovavali.Bohuzel i když dnes každý vlastní auto jsou nerozhodni, potupou pro ne je zajet ke starym chovatelum a uz vůbec nemaji odvahu se ptat z oci do oci, radeji naklepou prosbu, jakou budku, mam samce ci samici, cim krmit a pod.Kdyz jsem zacinal bylo potřeba osobní komunikace a navsteva.Hledal jsem dle doporuceni chovatelu. jel jsem vlakem, autobus byl drazsi a hledal jsem dle adresy chovatele, ktery většinou nemel ani domaci telefon.jak by to zvladli dnesni bez mobilu, internetu, bez navigace nelze rici, ale myslim ze by to zvladli tak jak často vidíme.zajet si pro papouska do chovu přes pul republiky pro me nebyl zadny problém, jel jsem i několik kilometru třeba do Brna pro korelu a andulku.A vzhledem k cene se to neda ani srovnat protože usetri na andulku byl doslova nekdy i kumšt.Je jina doba, pro nas nepochopitelna, nakonec vidíme chovatele opravdovi znalci sem nechodi, proc asi?
Promluvil jste mi z duše a děkuji Vám za upřímný příspěvek. Já nejenže jsem nikdy nepřepočítával jestli se mi cokoliv v souvislosti s papoušky bez ohledu na jejich cenu vyplatí nebo ne, ale třeba kvůli arům jsem se odstěhoval na polosamotu. Prostě jestli je to opravdový koníček (kůň) tak není co řešit. Tuto diskusi (je prakticky jediná) si podle mě pročítá dosti chovatelů, akorát nediskutují.
radula99
napsal(a):
Dobrý den, že chcete jet tak daleko pro andulku tomu rozhodně rozumím. Chovám andulky na ochočení a jezdí k nám lidé i ze vzdálenějších končin :) Mám od nich skvělé ohlasy. Pokud byste měl zájem napište na sebe nějaky kontakt např. email nebo napište interně přes ifauna.cz a můžeme se domluvit. Sháníte na ochočení nebo do chovu?
kubanec
napsal(a):
Hm tak vy jste do vykupu nikdy nic nedal a po vasich odchovech se jen zaprasilo a jedou si pro ne pres celou republiku nejmenujete se nahodou pan kalousek bejvalej ministr financi ten taky rika jak je dobrej
Ale dal, samozřejmě že dal, ovšem nechovám cíleně pro výkup, to je podstatný rozdíl. Taky neberu do chovu ptáky, kteří jedině do toho výkupu patří. Ovšem nesu ptáky to výkupu ( tak jednou za rok jedince se špatnou kresbou, malou postavou atd.) a přesto mě zastavují lidi s tím, že mi zato dají peníze jako výkup, jen aby ušetřili nějakou pětku oproti tomu co prodávám na stole a vezmou si to. Pak se ptám, co je jejich chovatelský cíl? Jenom odchovat? Pro mě trochu málo.
Pak ať zde nebrečí, že nemůžou prodat.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Ja mam tri pary amazonanu za chovatele se nepovazuji mam jen tri pary splnil jsem si detsky sen byl jsem parkrat v prerove pro me hruza ty davy lidi do prerova jsem jel pro to ze zajemce nechtel prijet domluvil prevzeti v prerove 4 roky sleduji prodejnost amazonanu na ifaune sleduji jak se skoro cely rok prodavaji odchovy a jsou pekny kdyz chovateli zavolate rekne ze lidi nechcou prijet ze to je daleko bavite se s chovateli rikaj vozim je z burzy na burzu nedivim se ze kdyz nekdo vezme australi na burzu a nic tak to da do vykupu at ma pokoj vetsinu odchovu ode mne koupily polaci cesi breceli je to drahy a daleko plno lidi si zamluvi papousky a pak vam ani nereknou ze uz nemaj zajem pisete ze preferujete navstevu u chovatele plno lidi vas ani k volieram nepusti aby jste nevidel co vsechno maj na dvore maji kavkazana stredoasiat nebo filu tak me pobavilo ze lidi jedou 150 km pro obyc andulku ja musel ptaky vezt na pul cesty jinak by borec neprijel a to byl papousek za 10 000 kc
kubanec
napsal(a):
Ja mam tri pary amazonanu za chovatele se nepovazuji mam jen tri pary splnil jsem si detsky sen byl jsem parkrat v prerove pro me hruza ty davy lidi do prerova jsem jel pro to ze zajemce nechtel prijet domluvil prevzeti v prerove 4 roky sleduji prodejnost amazonanu na ifaune sleduji jak se skoro cely rok prodavaji odchovy a jsou pekny kdyz chovateli zavolate rekne ze lidi nechcou prijet ze to je daleko bavite se s chovateli rikaj vozim je z burzy na burzu nedivim se ze kdyz nekdo vezme australi na burzu a nic tak to da do vykupu at ma pokoj vetsinu odchovu ode mne koupily polaci cesi breceli je to drahy a daleko plno lidi si zamluvi papousky a pak vam ani nereknou ze uz nemaj zajem pisete ze preferujete navstevu u chovatele plno lidi vas ani k volieram nepusti aby jste nevidel co vsechno maj na dvore maji kavkazana stredoasiat nebo filu tak me pobavilo ze lidi jedou 150 km pro obyc andulku ja musel ptaky vezt na pul cesty jinak by borec neprijel a to byl papousek za 10 000 kc
Když budu chtít kval. andulu, tak se poharcuju až na Opavsko k p. Grodovi.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Podivejte se na inzeraty vinorudejch a kubancu a zavolejte tem chovatelum a reknete jim ze musej mejt zebraky kdyz je tak dlouho prodavaj zavolejte do vykupu a zeptejte se kolik davaj za amazonany.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Pocatecni prispevek znel obycejna andulka ne vystavni.
kubanec
napsal(a):
OK. A teď si pane Kubánče vemte, že budete chtít prodávat dál. Myslíte si, že budete mít hodně zájemců po tomto přístupu k chovu, třeba jen, když si zájemce přečte tohle vlákno? To byste se divil, jako se divím i já, jak je ta naše země malá, jak si lidé rychle řeknou, kdo je dobrý chovatel, kdo je jen chovatel a kdo je "chovatel". Já zpočátku také dávala inzeráty, ale po několika letech se lidé hlásí sami a zamlouvají si odchovy. Ne že by se takto prodalo všechno, to určitě ne, inzeráty taky dávám, ale už ne nadlouho. A co se týče toho zamluvení, navíc když prodáváte papouška za několik tisíc, tak přeci není nic jednoduššího než si požádat o zálohu. Já prodávám mnohem levnější druh a občas si o zálohu řeknu. Někdy ale ne, když poznám 100% zájem a zase někdy mi jí zájemce sám nabídne.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Kdyz chovatel ma odchov vinorudejch a jsou zeleny tak je neproda jedine pod cenou reknou vam jses blazen vzdyt jsou zeleny kdyz mate cerveny tak reknou ty chces tolik jses blazen ja videl za 5000 kc tak me nepoucujte s prodejem andulek
kubanec

XXX.XXX.103.251
A nebo taky kvalitni chovatel andulek ze jeden pan se ptal a jak ho poznate
kubanec
napsal(a):
A nebo taky kvalitni chovatel andulek ze jeden pan se ptal a jak ho poznate
Třeba. Píše kvalitní příspěvky, dává fotky, píše příspěvky a zkušenosti s chovem do chovatelských časopisů, jsou na něj dobré reference od ostatních, pozve vás s chutí do svých chovatelských zařízení, rád se pochlubí a poradí, pojede klidně 300 km pro pěknou novou andulku pro oživení chovu,...
kubanec

XXX.XXX.103.251
Takovejch chytraku uz jsem slysel mraky
kubanec

XXX.XXX.103.251
Dost casto se tu pise ze lidi chcou chovny pary ze nechcou cekat kdo proda chovnej par kterej je dobrej kdyz ceka nekolik let co z tech mladejch bude
kubanec

XXX.XXX.103.251
Jak jsem napsal mam jen tri pary za chovatele se nepovazuji rad se necham poucit kdo ma tri pary andulek jeden par korel a jeden par kakarikykakariky rad se poucim.
kubanec
napsal(a):
Dost casto se tu pise ze lidi chcou chovny pary ze nechcou cekat kdo proda chovnej par kterej je dobrej kdyz ceka nekolik let co z tech mladejch bude
Chovný pár prodá takový vykuk jako jste Vy.A potom se nestačí kupující divit.Ano chovný byl ale není chovný jako chovný.Bezproblémový chovný se neprodává a když je tam problem tak takový jako Vy ho prodávají.
kubanec

XXX.XXX.103.251
No ja 150 km pro andulku nepojedu jak ty

kubanec
napsal(a):
No ja 150 km pro andulku nepojedu jak ty
Vzdy to po tobe nikdo ani nechce tak uz se tady prestan ztrapnovat.
Já teda nevím, ale mám podobný názor jako pan kubanec, pro andulu bych 150km rozhodně nejel. Chová je dneska každej druhej děda v každé vesnici, a dají se sehnat i pěkný kusy za zajímavou cenu, z chovu co je vizuálně zcela v pořádku. Když jsem sháněl andulky pro přítelkyni, tak jsem sehnal ve vesnici vedle, a hned v druhé taky. Pán od kterého jsme je nakonec brali nám prně nabídl nezávaznou návštěvu a na základě toho jsme se mohli rozhodnout. Ještě když jsem choval levnější ptáky nepamatuju, že by někdo řekl že si jel 150km pro obyčejnou andulu.
Jsem ochotný jet pro ptáky daleko, procestoval jsem toho už spousty, posledně jsem v 6 ráno vyjel pro králováky a přijel jsem s nimi v 11 večer, s třema přestupama na vlaku a dva přestupy autobusem.
Na burzy občas jezdím, a obyčejné ptáky kupuju, proč ne, dokážu se podívat na prodejce i do přepravky, když vidím že ptáci jsou pěkní a s prodejcem se dá promluvit, i vyměnit kontakty, nejen že získám ptáky, ale navíc mám ještě známost do budoucna.
A za poslední pro rýpaly, ptáky do výkupu nedávám, většinu toho co chovám totiž výkup neumí zaplatit, opravdu zajímavé odchovy mám zamluvený už teďka a zbytek se prodá přes inzerát.

bartrand
napsal(a):
Já teda nevím, ale mám podobný názor jako pan kubanec, pro andulu bych 150km rozhodně nejel. Chová je dneska každej druhej děda v každé vesnici, a dají se sehnat i pěkný kusy za zajímavou cenu, z chovu co je vizuálně zcela v pořádku. Když jsem sháněl andulky pro přítelkyni, tak jsem sehnal ve vesnici vedle, a hned v druhé taky. Pán od kterého jsme je nakonec brali nám prně nabídl nezávaznou návštěvu a na základě toho jsme se mohli rozhodnout. Ještě když jsem choval levnější ptáky nepamatuju, že by někdo řekl že si jel 150km pro obyčejnou andulu.
Jsem ochotný jet pro ptáky daleko, procestoval jsem toho už spousty, posledně jsem v 6 ráno vyjel pro králováky a přijel jsem s nimi v 11 večer, s třema přestupama na vlaku a dva přestupy autobusem.
Na burzy občas jezdím, a obyčejné ptáky kupuju, proč ne, dokážu se podívat na prodejce i do přepravky, když vidím že ptáci jsou pěkní a s prodejcem se dá promluvit, i vyměnit kontakty, nejen že získám ptáky, ale navíc mám ještě známost do budoucna.
A za poslední pro rýpaly, ptáky do výkupu nedávám, většinu toho co chovám totiž výkup neumí zaplatit, opravdu zajímavé odchovy mám zamluvený už teďka a zbytek se prodá přes inzerát.
To vam nikdo nebere...ale pro nekoho neni "obycejna" andulka "obycejna" vemte to takhle.vic se rozepisivat nebudu.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Dekuji panu bartnard na normalni pohled na vec
bartrand
napsal(a):
To vám nikdo nebere, ale pro krásný štěpáky královákú bych taky jel až do vídrholce.Když budu chtít kvalitu v andulách, tak narovnám smetany do šrajtofle a domluvím si návštěvu u kováře a nepůjdu ke kovaříčkovi.
bartrand
napsal(a):
Jenže nejhorší je, že sehnat právě zdravou tu "obyčejnou" andulku je dneska skoro nadlidský úkol. Asi víte, že více než 60 % chovů (někdo říká dokonce 80%) je zamořeno různými nemocemi včele s BFD. A proč? Protože každý druhý děda v každé vesnici jich naseká hafo, páří se často mezi sebou apod. Takže je to vždy sázka do loterie. Právě proto je konkrétně u těch andulek třeba velmi dobře vybírat!
Ako vidim tak diskusia bezi v plnom prude pani ktorà si dojde po andulku 150km fandim vàm, ja sàm bysom vsak hladal v mojej blizkosti, v v okoli prahy urcite su chovatelia ale ked chcete ist ponu 150 km respektujem to, tak ako to tu uz odznelo aspon uvidite skade to màte aj ked skokanstvo tymto nevylucite, cize je to na vàs.ono stàle bude platit ze raz vidiet znamenà 100 kràt viac ako 100 razy pocut.pre kubànca tak ja bysom nikomu na pol cesty koho nepoznàm rozhodne vtàka nebral ale takymto sposobom ani nekupil som dajme tomu ochotny upustit z ceny ak ide niekto rozhodne z daleka ale to je vsetko ked mà niekto zàujem tak pride.Na druhu stranu uz som kupil vtàka aj nna burze a nie jednèho ale aj predàval, vyuzivam aj vykup nie pravidelne tak trikràt 4 do roka.Viac asi nemàm co dodat.
jako001
napsal(a):
Ako vidim tak diskusia bezi v plnom prude pani ktorà si dojde po andulku 150km fandim vàm, ja sàm bysom vsak hladal v mojej blizkosti, v v okoli prahy urcite su chovatelia ale ked chcete ist ponu 150 km respektujem to, tak ako to tu uz odznelo aspon uvidite skade to màte aj ked skokanstvo tymto nevylucite, cize je to na vàs.ono stàle bude platit ze raz vidiet znamenà 100 kràt viac ako 100 razy pocut.pre kubànca tak ja bysom nikomu na pol cesty koho nepoznàm rozhodne vtàka nebral ale takymto sposobom ani nekupil som dajme tomu ochotny upustit z ceny ak ide niekto rozhodne z daleka ale to je vsetko ked mà niekto zàujem tak pride.Na druhu stranu uz som kupil vtàka aj nna burze a nie jednèho ale aj predàval, vyuzivam aj vykup nie pravidelne tak trikràt 4 do roka.Viac asi nemàm co dodat.
Jenom připomenu dotaz zadavatelky, protože ona netrvá na tom, že chce mermomocí jet 150 km. Ale chce tím zřejmě říci, že jí záleží na kvalitě ptáčka, takže je ochotna něco pro to udělat.
Alespoň já to tak pochopila.
-
"Sháním mládě samečka andulky, můžete mi prosím doporučit nějakého dobrého chovatele. Jsem z Prahy ale dojedu do cca 150 km, samozřejmě čím blíž tím lépe. ".
simacek123
napsal(a):
Ja sem si je precet, na ty plnohodnotne pro me odpovim, jinak bohužel jak se říká hloupému napovez...At se dari bez rozdilu vsem.
Záleží jak :) jen utržky z vašich plnohodnotných odpovědí mluví o všem např. na burze bych nekoupil mě pobavila. Na druhou stranu se netajíte prodejem pouze do výkupu:). a obvoláváte výkupčí? proč! Jak takoví rádoby chovatel může rozdávat vaše moudra? ano asi víme všechny je to tady anonimní.
Komárek1
napsal(a):
Záleží jak :) jen utržky z vašich plnohodnotných odpovědí mluví o všem např. na burze bych nekoupil mě pobavila. Na druhou stranu se netajíte prodejem pouze do výkupu:). a obvoláváte výkupčí? proč! Jak takoví rádoby chovatel může rozdávat vaše moudra? ano asi víme všechny je to tady anonimní.
A co podle vas bych tam mel kupovat, naposled jsem koupil hnizda pro holuby, a nejakej ten grit.Pochopil jste spatne ne pouze do vykupu ale radeji do vykupu, nehodlam totiž dovazet andulky nekomu co me nabizi cenu vykupu za par jedincu, to rovnou dam celej počet na raz jednomu.