kubanec

XXX.XXX.103.251
Na vapenku je tu dost diskuzi staci zadat.
Olejem to nemažte, je mnoho přípravků a stačí kápnout na kůži.
Nedávno zde byl příspěvek kde oleje zničily několik andulek. Jestli nemáte žádnou zkušenost zajděte za veterinářem. Pozor jde ale o desinfekci klece a bydla radši vyměnit a spálit. Jinak to máte zpět. Určitě to ale tak nenechte, byl by to její konec a i dalších jestli jich máte více, chce to přeléčit všechny. Toto téma zde není poprvé, najdete zde mnoho informací.
pterodactyll
napsal(a):
Olejem to nemažte, je mnoho přípravků a stačí kápnout na kůži.
Nedávno zde byl příspěvek kde oleje zničily několik andulek. Jestli nemáte žádnou zkušenost zajděte za veterinářem. Pozor jde ale o desinfekci klece a bydla radši vyměnit a spálit. Jinak to máte zpět. Určitě to ale tak nenechte, byl by to její konec a i dalších jestli jich máte více, chce to přeléčit všechny. Toto téma zde není poprvé, najdete zde mnoho informací.
Jestli se nejedna o velkochov, a chovate pouze jedince staci v lekarne za 60kc zakoupit sprej Arpalit-NEO postříkat andulku, pozor oci chranit postříkat klec ci ubykaci a je po starostech na pekne dlouho.Zvladne každý, chovu zdar.
boza
napsal(a):
Ano jsou jiný přípravky já to chytil 2x a bez problému mi stačil olej a žádnou andulku jsem si nezničil nesmíte ji v tom oleji koupat stačí trochu potřít postižené místo.
Jasně že to v prvním stadiu zabere, ale když si toho začátečník všimne pozdě, tak andulku zbytečně trápí. Jistě nestačí jedno potření a ptáka několikrát chytat a mastit je s prominutím týrání zvířat.Když je zasaženo ozobí a nohy ještě, ale jestli to má už i v kůži tak nevím.
U přípravků ivomec, Ivomectin a pod. stačí jedna kapka pod křídlo, nebo za krk kam si pták nedosáhne. Když je zasažen již více, po týdnu ještě jednou opakovat.
Je to určitě šetrnější než metody z první republiky.
simacek123
napsal(a):
Jestli se nejedna o velkochov, a chovate pouze jedince staci v lekarne za 60kc zakoupit sprej Arpalit-NEO postříkat andulku, pozor oci chranit postříkat klec ci ubykaci a je po starostech na pekne dlouho.Zvladne každý, chovu zdar.
Zdravím, tenhle přípravek jsem neznal, vyzkouším, jen mi není jasné jak udržet andulku, když to nesmí přijít do očí a ona to má v ozobí. Nechtěl bych jich dělat třicet, natož velkochov o několika stovkách. V popise jsou mimo jiné i ptáci ale musí to být náročné. Postříkat nohy to beru a jestli to funguje jako přípravky jedné kapky tak to bude skvělé. Chce to jenom více zkušeností. Ještě zkusím najít informace o aplikaci
pterodactyll
napsal(a):
Zdravím, tenhle přípravek jsem neznal, vyzkouším, jen mi není jasné jak udržet andulku, když to nesmí přijít do očí a ona to má v ozobí. Nechtěl bych jich dělat třicet, natož velkochov o několika stovkách. V popise jsou mimo jiné i ptáci ale musí to být náročné. Postříkat nohy to beru a jestli to funguje jako přípravky jedné kapky tak to bude skvělé. Chce to jenom více zkušeností. Ještě zkusím najít informace o aplikaci
Narocne to není, dotahl jsem to jako snad každý, od jinud, mel jsem byt peclivejsi moje blbost.Takto jsem osetril tenkra dosti andul i preventivne, pri troha zrucnosti to není zadny problém co tu nekteri tvrdi, samozrejme sem pak objednal.
Dobry den,
potirat postizena mista tukem je velmi ucinne na dane misto. Roztoci se udusi a utvar odpadne. Bohuzel, ucinne to je jen a pouze na potrene misto. Proto je vhodnejsi pouzit antiparazitikum.
Je pomerne usmevne cis prispevek prirovnavajici potirani tukem za metody prvni republiky a vesele doporucujici k lecbe preparat urceny k injekcnimu podavani u skotu.
Pro ptaky je jiz vyvinuto nekolik preparatu ktere jsou ucinne a zalozene take na ucinne latce ivermectin. S76 se navic podava do pitne vody, takze odpada problem s chytanim. Jako bonus budou ptaci odcerveni. S76 je vhodnejsi pouzivat jako prevecni, v pripade propuknuti nakazy je vhodnejsi lecit pripravkem Scatt. Pro nadulku kapda za krk a je vystarano. Scatt je ucinny v tele ptaka 21 dnu, coz je reprodukcni obdobi roztoce a pokryje se tak kompletni vyvojovy cyklus.
S pozdravem smidla.eu.
pterodactyll
napsal(a):
Zdravím, arpalit zabírá na vápenku dobře a ani sprejovat celou andulku nemusíte. Stačí nastřikat na tyčinku do uší a postižená místa jí přetřít, tím se vyhnete nechtěnému zasažení očí. Mazat 2x denně a do 2- 3 týdnu máte po vápence. A jak píšou ostatní dřevěná bidla zlikvidovat a klec dezinfikovat.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
potirat postizena mista tukem je velmi ucinne na dane misto. Roztoci se udusi a utvar odpadne. Bohuzel, ucinne to je jen a pouze na potrene misto. Proto je vhodnejsi pouzit antiparazitikum.
Je pomerne usmevne cis prispevek prirovnavajici potirani tukem za metody prvni republiky a vesele doporucujici k lecbe preparat urceny k injekcnimu podavani u skotu.
Pro ptaky je jiz vyvinuto nekolik preparatu ktere jsou ucinne a zalozene take na ucinne latce ivermectin. S76 se navic podava do pitne vody, takze odpada problem s chytanim. Jako bonus budou ptaci odcerveni. S76 je vhodnejsi pouzivat jako prevecni, v pripade propuknuti nakazy je vhodnejsi lecit pripravkem Scatt. Pro nadulku kapda za krk a je vystarano. Scatt je ucinny v tele ptaka 21 dnu, coz je reprodukcni obdobi roztoce a pokryje se tak kompletni vyvojovy cyklus.
S pozdravem smidla.eu.
Naprosto SOUHLASÍM, proč trápit andulku nějakým mazáním ozobí, jako za času před 20lety ? Zvláště v době, kdy je o tomto roztoči napsáno tolik, jen chtít hledat, tak je každému jasné, že nejde o ozobí, popřípadě nohy, ale, at si každý najde, kde a co spusobuje, nebo maže olejem jako za krále klacka.Tento zpusob rádoby léčby olejem, sádlem může doporučit jen člověk neznalí problému.
Už jste tady zakládal vlákno se stejným tematem a bylo vám odpovězeno...
Co vás ještě zajímá - nechce se vám k veterináři? Nevidíme tu foto, není vidět, jak moc je andulka napadena.
Tak si zajděte alespon pro ten Ivomec. Můžete to mít i u ostatních papoušků, je dobré ostatním dát preventivně dávku, pokud s ní jsou v kontaktu.
Ivomec můžete kombinovat s olejem.
Chovu zdar a dejte foto.
boza
napsal(a):
Namazat jedlím olejem.
Divím sa, že ešte toto môže niekto doporučiť a ešte za to od niekoho iného dostať bod.
To je čistý amaterizmus, vápenka je totižto iba vizuálny výsledok práce roztočov, ktoré žijú v koži, rohovine a v neposlednom prípade i v dýchacom aparáte postihnutého jedinca.
Jednoznačne treba aplikovať prípravky s účinnou látkou Ivermectin, napr. Ivomec, S76, alebo Scatt s účinnou látkou Moxydectin.