Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2016 15:37
redez

XXX.XXX.101.4

Dobry den, je nejake odcervovadlo co se necha podat ptakum v pitne vode?

21.2.2016 16:23
eli22

XXX.XXX.181.33

S 76.

21.2.2016 17:07
ladinbin

XXX.XXX.11.6

redez napsal(a):

Slyšel jsem CONCURAT desetiprocentní, balíček 7,5g-údajně je to na 5litrů vody.Ještě jsem to nepoužil, snad poradí někdo kdo má osobní zkušenost.Dá se koupit na burze v Přerově.Dovezl mi ho kamarád, dávkování po cestě stratil...

21.2.2016 17:19
frodik

XXX.XXX.233.6

redez napsal(a):

Podávat vitaminy nebo odčervovat do vody jsou zbytečně vyhozené peníze, uvědomte si kolik vody papoušek za den vypije spočítejte si koncentraci přípravku a zjistíte, že to množství co do něj dostanete je tak malé, že mu nemůže pomoci. Nejúčinnější jsou přípravky, které kapete na žílu nebo pokožku. Já osobně neodčervuji dokud nevidím na ptákovi příznaky. Jestli můžu poradit tak jednou za půl roku seberte trus nechte ho vyšetřit a zbytečně jim neoslabujte organizmus odčervováním.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2016 17:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

ladinbin napsal(a):
Slyšel jsem CONCURAT desetiprocentní, balíček 7,5g-údajně je to na 5litrů vody.Ještě jsem to nepoužil, snad poradí někdo kdo má osobní zkušenost.Dá se koupit na burze v Přerově.Dovezl mi ho kamarád, dávkování po cestě stratil...

1 sáček je na 3,5 litru vody,3 dny po 14 dnech opakovat.

21.2.2016 17:53
eli22

XXX.XXX.181.33

frodik napsal(a):
Podávat vitaminy nebo odčervovat do vody jsou zbytečně vyhozené peníze, uvědomte si kolik vody papoušek za den vypije spočítejte si koncentraci přípravku a zjistíte, že to množství co do něj dostanete je tak malé, že mu nemůže pomoci. Nejúčinnější jsou přípravky, které kapete na žílu nebo pokožku. Já osobně neodčervuji dokud nevidím na ptákovi příznaky. Jestli můžu poradit tak jednou za půl roku seberte trus nechte ho vyšetřit a zbytečně jim neoslabujte organizmus odčervováním.

S tím mohu jen souhlasit. A hlavně u přípravků do vody nemáte vůbec kontrolu, kolik toho jedinec do sebe dostal, vodu může i vycákat koupáním apod.Takže spíš aplikovat, jak říkáte, a to až po potvrzení příznaků. Jenom ještě doplním ke sběru trusu. Ideální je sezbírat vzorky ráno, v poledne a večer, údajně nestačí třeba pouze ráno nebo pouze večer.

21.2.2016 20:53
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

eli22 napsal(a):
S tím mohu jen souhlasit. A hlavně u přípravků do vody nemáte vůbec kontrolu, kolik toho jedinec do sebe dostal, vodu může i vycákat koupáním apod.Takže spíš aplikovat, jak říkáte, a to až po potvrzení příznaků. Jenom ještě doplním ke sběru trusu. Ideální je sezbírat vzorky ráno, v poledne a večer, údajně nestačí třeba pouze ráno nebo pouze večer.

Dobrý večer.
Mně laboratoř doporučila vzít vzorek za tři dny, aby byla větší věrohodnost vzorku. To jen k doplnění z mé zkušenosti.

21.2.2016 21:07
eli22

XXX.XXX.181.33

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý večer.
Mně laboratoř doporučila vzít vzorek za tři dny, aby byla větší věrohodnost vzorku. To jen k doplnění z mé zkušenosti.

Fakt Míro? Tak je to možné, zase další zkušenost.

21.2.2016 21:14
aymara55

XXX.XXX.58.171

frodik napsal(a):

Nesúhlasím s tým, že sú to vyhodené peniaze, konkrétne u S76, pretože napr. pre papagáje, ktoré málo pijú, sa ho podáva do pitnej vody dvojnásobok ako pre drobotinu, ktorá má rýchlejší metabolizmus a preto viac pije.Podáva sa 2 dni po sebe, takže istota, že sa vták napije je 100% za predpokladu, že nedostane ovocie a nemá prístup k inej vode (napr. dážď )
S 76 nie je len odčervenie, ale hlavne je to prípravok proti roztočom.

21.2.2016 21:36
Pistik251

XXX.XXX.31.19

Mam otazku poznam u nas chovatelov ktory odcervuju dvoma kvapkami na kozu pod kridlo v tomto pripade dost pochybujem o niakom ucinku. Nazov kvapik nepoznam. Ake su vase skusenosti nazori.

21.2.2016 21:42
aymara55

XXX.XXX.58.171

Pistik251 napsal(a):
Mam otazku poznam u nas chovatelov ktory odcervuju dvoma kvapkami na kozu pod kridlo v tomto pripade dost pochybujem o niakom ucinku. Nazov kvapik nepoznam. Ake su vase skusenosti nazori.

Je to Scatt, zadaj si ho do vyhľadávača a potom si urob vlastný názor.

22.2.2016 09:29
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
prosím vás a kde se dá ten přípravek na odčervení S76 koupit.To bude mít veterinář na prodej, ne?
Děkuji Martin.

22.2.2016 09:36
eli22

XXX.XXX.181.33

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
prosím vás a kde se dá ten přípravek na odčervení S76 koupit.To bude mít veterinář na prodej, ne?
Děkuji Martin.

Teď jsem ho v inzerci nenašla, jako alternativu zde: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2688104/cydectin/.

22.2.2016 10:26
aymara55

XXX.XXX.58.171

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji Martin.

Http://zvierata.bazos.sk/vtak/?hledat=s76&rubriky=zvierata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&kitx=ano.

22.2.2016 10:48
baku

XXX.XXX.144.116

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji Martin.

S76 u vaterináře nekoupíte z důvodu, že není v Eu registrován, přestože jeho účiná látka ano, lze objednat v USA.

22.2.2016 10:56
baku

XXX.XXX.144.116

eli22 napsal(a):
Teď jsem ho v inzerci nenašla, jako alternativu zde: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2688104/cydectin/.

Jako alternativa Sccatu, určitě NE, už jenom desetinásobek účinné látky je tomu důkazem.Scaat je kompletně vyvážený ve všech směrech, nejde jen o hlavní složku z které se přípravek skládá ale i o ostatní nutné složky, které zajistí správný a bezpečný účinek přípravku, takže množství účinné látky není v tomto případě, až tak zásadní.

22.2.2016 11:35
luck

XXX.XXX.226.103

eli22 napsal(a):

Jen se chci zeptat a co stres při chytání každého jedince? Osobně si nedovedu představit chovatele jak chytá 100 jedinců a každému to aplikuje zvlášť.Osobně leta používám chemisol který se aplikuje do vody a nevidím v něm žádný problem.Dostupný v každé veterinární ordinaci za více než zanedbatelnou částku.

22.2.2016 12:00
baku

XXX.XXX.144.116

luck napsal(a):
Jen se chci zeptat a co stres při chytání každého jedince? Osobně si nedovedu představit chovatele jak chytá 100 jedinců a každému to aplikuje zvlášť.Osobně leta používám chemisol který se aplikuje do vody a nevidím v něm žádný problem.Dostupný v každé veterinární ordinaci za více než zanedbatelnou částku.

Za mě osobně, nevidím žádný důvod proč chytat vše v chovu a každého léčit? Léčí se snad jen napadení jedinci. Dnes, už snad každý chovatel ví, že preventivní odčervení NELZE provést, aby mělo účinek na nějakou delší dobu a ptáci ochránilo, co má za následek odčervení u zdravého kusu ? Prevence je čistota, karanténa,...ošetření nově zakoupeného kusu po rozboru trusu, ale rozhodně ne nějaké plošné odčervování.

22.2.2016 20:46
mspacil

XXX.XXX.104.221

baku napsal(a):
Za mě osobně, nevidím žádný důvod proč chytat vše v chovu a každého léčit? Léčí se snad jen napadení jedinci. Dnes, už snad každý chovatel ví, že preventivní odčervení NELZE provést, aby mělo účinek na nějakou delší dobu a ptáci ochránilo, co má za následek odčervení u zdravého kusu ? Prevence je čistota, karanténa,...ošetření nově zakoupeného kusu po rozboru trusu, ale rozhodně ne nějaké plošné odčervování.

Dobrý den,
vysvětlete mi prosím jak poznáte ve 100 hlavém hejnu začervené jedince?
Děkuji.

22.2.2016 23:28
gvačar

XXX.XXX.168.42

mspacil napsal(a):
Dobrý den,
vysvětlete mi prosím jak poznáte ve 100 hlavém hejnu začervené jedince?
Děkuji.

Chci vidět někoho kdo má 100hlavé hejno papoušků v jedný volieře.
Po chovné sezoně uděláte rozbor trusu a firtig.
Já osobně aplikuji Topetovo neboli ovorotol,100% učinek.

23.2.2016 06:34
mspacil

XXX.XXX.242.195

gvačar napsal(a):
Chci vidět někoho kdo má 100hlavé hejno papoušků v jedný volieře.
Po chovné sezoně uděláte rozbor trusu a firtig.
Já osobně aplikuji Topetovo neboli ovorotol,100% učinek.

Tak to jste toho ještě moc neviděl.
To je jedno jestli 100 nebo 20, mě zajímá jak se pozná pohledem začervení, jak píše baku.
Děkuji.

23.2.2016 07:12
jenca

XXX.XXX.161.27

mspacil napsal(a):
To je jedno jestli 100 nebo 20, mě zajímá jak se pozná pohledem začervení, jak píše baku.
Děkuji.

Nevím jakým způsobem chováte ptáky ale většina chovatelů s každým ptákem ze společné voliéry manipuluje minimálně dvakrát ročně. Před a po ukončení hnízdí sezony. Začervený pták je oproti zdravému pohublý, především v prsních partiích, pokud své ptáky pozorujete, tak nemocného jedince poznáte i podle menší aktivity načepýřeného peří,... Já jsem taky proti jakémukoliv preventivnímu léčení, léčím nemocné jedince i u léčiv aplikovaných do vody ptáka oddělím do karantény, aby se k vodě nedostali ostatní jedinci. Podle častějšího načepýření jde odhalit velkou část nemocí v počátku. Kdybych odčervoval preventivně, nedělal bych to častěji než dvakrát ročně(to ptáka stejně prohlédnu v ruce), takže to pro mne nemá smysl. Papoušky už nechovám a velké jsem ani nikdy nechoval u velkých papoušků je třeba situace jiná, tak to berte s rezervou(100 hlavé hejno amazoňanů si ale ve voliéře dokážu představit jen těžko).

23.2.2016 07:20
jenca

XXX.XXX.161.27

mspacil napsal(a):
Děkuji.

Podíval jsem se na váš profil a je pravda, že v takovém množství jedinců bych se zorientovat asi nedokázal :). Je radost na ty fotky mrknout kásní ptáci.

23.2.2016 07:21
mspacil

XXX.XXX.242.195

jenca napsal(a):
Nevím jakým způsobem chováte ptáky ale většina chovatelů s každým ptákem ze společné voliéry manipuluje minimálně dvakrát ročně. Před a po ukončení hnízdí sezony. Začervený pták je oproti zdravému pohublý, především v prsních partiích, pokud své ptáky pozorujete, tak nemocného jedince poznáte i podle menší aktivity načepýřeného peří,... Já jsem taky proti jakémukoliv preventivnímu léčení, léčím nemocné jedince i u léčiv aplikovaných do vody ptáka oddělím do karantény, aby se k vodě nedostali ostatní jedinci. Podle častějšího načepýření jde odhalit velkou část nemocí v počátku. Kdybych odčervoval preventivně, nedělal bych to častěji než dvakrát ročně(to ptáka stejně prohlédnu v ruce), takže to pro mne nemá smysl. Papoušky už nechovám a velké jsem ani nikdy nechoval u velkých papoušků je třeba situace jiná, tak to berte s rezervou(100 hlavé hejno amazoňanů si ale ve voliéře dokážu představit jen těžko).

To co popisujete je pták v posledním tažení - to je jasné.
Já rozhodně s ptáky nemanipuluji pokud to není nutné. Několikrát do roka posbírám trus a dám na rozbor. Také nejsem zastánce prevence a odčervuji až je nález a to potom celé hejno.
Používám S76 do vody, kdy jeden den vynechám vodu úplně abych měl jistotu že se všichni napijí. A u mě tohle funguje a nestresuji ptáky zbytečnými manipulacemi.

23.2.2016 07:29
mspacil

XXX.XXX.242.195

jenca napsal(a):
Podíval jsem se na váš profil a je pravda, že v takovém množství jedinců bych se zorientovat asi nedokázal :). Je radost na ty fotky mrknout kásní ptáci.

Děkuji, potěší to.

23.2.2016 07:41
jenca

XXX.XXX.161.27

mspacil napsal(a):
To co popisujete je pták v posledním tažení - to je jasné.
Já rozhodně s ptáky nemanipuluji pokud to není nutné. Několikrát do roka posbírám trus a dám na rozbor. Také nejsem zastánce prevence a odčervuji až je nález a to potom celé hejno.
Používám S76 do vody, kdy jeden den vynechám vodu úplně abych měl jistotu že se všichni napijí. A u mě tohle funguje a nestresuji ptáky zbytečnými manipulacemi.

Jak říkám u vás je situace jiná, chovám kanáry. To co popisuju mi fungovalo u andulek, kakariků a teď už jen kanárů ale v mých proletovačkách je najednou max.20 ptáků. Tam nemám problém odchytit nemocného jedince, za loňský rok mi z cca 60 ptáků uhynuly dvě samice teď mám zatím v hekovačkách první 4 páry a počet nakroužkovaných mladých je 4,4,3,2 soudím dle toho že ptáci jsou dobré kondici. Každopádně před vaším chovem smekám, vždycky se mi líbila Austrálie a udržet chov v množství a čistotě jako máte podle fotek vy bych nejspíš nezvládl. Každopádně co popisuju je pták, kterého klidně vezmu i od bratra nebo kamarádů a vyléčím pták v karanténě mi uhyne zcela výjímečně.

23.2.2016 07:55
mspacil

XXX.XXX.242.195

jenca napsal(a):
Jak říkám u vás je situace jiná, chovám kanáry. To co popisuju mi fungovalo u andulek, kakariků a teď už jen kanárů ale v mých proletovačkách je najednou max.20 ptáků. Tam nemám problém odchytit nemocného jedince, za loňský rok mi z cca 60 ptáků uhynuly dvě samice teď mám zatím v hekovačkách první 4 páry a počet nakroužkovaných mladých je 4,4,3,2 soudím dle toho že ptáci jsou dobré kondici. Každopádně před vaším chovem smekám, vždycky se mi líbila Austrálie a udržet chov v množství a čistotě jako máte podle fotek vy bych nejspíš nezvládl. Každopádně co popisuju je pták, kterého klidně vezmu i od bratra nebo kamarádů a vyléčím pták v karanténě mi uhyne zcela výjímečně.

Děkuji, jen je škoda že nemáte v profilu žádné fotky, také bych se rád podíval.

23.2.2016 08:15
aymara55

XXX.XXX.58.171

mspacil napsal(a):

Tiež som si zbežne pozrel vaše fotky a podľa toho usudzujem, že iná možnosť nie je, iba odčervovať preventívne a prípravkami do vody. Pri tom počte vtákov si nikto nevšimne, či je vták trochu vychudnutý a keď stráca aktivitu a naježí sa tak už je neskoro.

23.2.2016 08:28
mspacil

XXX.XXX.242.195

aymara55 napsal(a):
Tiež som si zbežne pozrel vaše fotky a podľa toho usudzujem, že iná možnosť nie je, iba odčervovať preventívne a prípravkami do vody. Pri tom počte vtákov si nikto nevšimne, či je vták trochu vychudnutý a keď stráca aktivitu a naježí sa tak už je neskoro.

Jen poupravím - neodčervuji preventivně, ale jednou za půl roku, po tři dny sbírám trus a po té nechám vyšetřit. Za poslední roky jsem odčervoval jen jednou, (zřejmě nově koupení ptáci byli začervení) jinak výsledky vždy negativní. U mě to tak funguje a jen jsem reagoval na pána který radí všechny ptáky 2x ročně odchytit a že to tak dělá každý chovatel.
Při chovu pár kusů je to samozřejmě lepší, ale jinak bych to doporučoval dělat takhle.
Každý má svou zkušenost a dělá to jak mu to vyhovuje - hlavně když to funguje.
Díky Spáčil.

23.2.2016 08:52
baku

XXX.XXX.144.116

mspacil napsal(a):
Děkuji.

Myslím si, že citlivé oko chovatele nepřehlédne špatný, nebo podezřelí stav jedince a nemusí se jednat přímo o začervení. Ale jsou případy, kdy je výhodnější použít přípravek do vody neříkám, že ne, záleží na podmínkách chovu a podobně.Nikdy jsem neměl stohlavé hejno pohromadě, ale vždy rozděleno na chovné, mladé, odchovy. Pokud má někdo 100ks po hromadě a z toho 50% ptáků začervených, tam bych to řešil také do vody, ale nenazval bych to prevencí, ale řešení akutního stavu, raději tomu předcházet a minimalizovat zdroje nákazi. Přeji mnoho úspěchů v chovu.

23.2.2016 13:34
luck

XXX.XXX.226.103

baku napsal(a):

Jak poznáte napadeného jedince? To že je načepýřený a vytváří si teplo to už je v hodně pokročilém stádiu začervení.Ale to už je minimálně po třech týdnech od nákazy.Stačí jedna hrdlička nebo vrabec který přistane na volieře a můžete mít o problém víc.A ty řeči o hygieně jsou vám k ničemu.Volně žijící ptactvo je nosiči začervení ale s tím nic neuděláte leda že by jste je měl celoročně uvnitř.A ten jedinec na kterém už je to vidět je jen špička ledovce.Další kusy mohou být ve stádiu že mají v sobě vajíčka a po 14 dnech máte další začervené jedince.Proto se chemisol po 14 dnech opakuje aby jste postihla všechna vývojová stádia.A kolik máte chovatelů že brzy ráno odjíždějí ještě za tmy za prací a pozdě večer se vracejí a tam bych chtěl vidět kolik toho napozorujete.

23.2.2016 13:54
KaVe

XXX.XXX.45.15

luck napsal(a):
Jak poznáte napadeného jedince? To že je načepýřený a vytváří si teplo to už je v hodně pokročilém stádiu začervení.Ale to už je minimálně po třech týdnech od nákazy.Stačí jedna hrdlička nebo vrabec který přistane na volieře a můžete mít o problém víc.A ty řeči o hygieně jsou vám k ničemu.Volně žijící ptactvo je nosiči začervení ale s tím nic neuděláte leda že by jste je měl celoročně uvnitř.A ten jedinec na kterém už je to vidět je jen špička ledovce.Další kusy mohou být ve stádiu že mají v sobě vajíčka a po 14 dnech máte další začervené jedince.Proto se chemisol po 14 dnech opakuje aby jste postihla všechna vývojová stádia.A kolik máte chovatelů že brzy ráno odjíždějí ještě za tmy za prací a pozdě večer se vracejí a tam bych chtěl vidět kolik toho napozorujete.

Promiňte, ale s tím volně žijícím ptactvem nemohu úplně souhlasit - v přírodě na rozdíl od zajetí ještě funguje přirozená selekce a nemocní a slabí končí. Každý chovatel, který neudržuje voliery v čistotě si bohatě vystačí s vlastní populací parazitů v půdě a konstrukcích - navíc tyto populace parazitů získávají postupně odolnost a věřím že nákupem nových ptáků bez karanténování jsou parazité v chovu udržováni v dobré kondici. V chovu hospodářských zvířat se tomu říká "stájová zátěž".

23.2.2016 14:06
baku

XXX.XXX.144.116

luck napsal(a):

Váš názor je takový jaký píšete. Ale věřte, že vzhledem k povolání a zaměstnání, které dělám téměř 40.let vím o čem mluvím.Nějaké námitky ohledně jedné hrdličky, vrabce ? je jen vidět, že neznáte a nevíte o přenosu zhola nic, ale přesto vám Váš pohled na věc neberu a, už vůbec nebudu vymlouvat, jen ruku na srdce! když mě chcete poučovat, kolikrát jste měl oko na mikroskopu?, kolik rozborů jste udělal? ( ve třetím ročníku za mého studia - desítky denně, plus patologie ) pod které se můžete podepsat? Co přírodní protilátky, imun.systém ? tak jaká hrdlička?A věřím tomu že ani jeden. Pokud se pletu, tak se hluboce omlouvám.

23.2.2016 14:50
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.166.16

baku napsal(a):
Váš názor je takový jaký píšete. Ale věřte, že vzhledem k povolání a zaměstnání, které dělám téměř 40.let vím o čem mluvím.Nějaké námitky ohledně jedné hrdličky, vrabce ? je jen vidět, že neznáte a nevíte o přenosu zhola nic, ale přesto vám Váš pohled na věc neberu a, už vůbec nebudu vymlouvat, jen ruku na srdce! když mě chcete poučovat, kolikrát jste měl oko na mikroskopu?, kolik rozborů jste udělal? ( ve třetím ročníku za mého studia - desítky denně, plus patologie ) pod které se můžete podepsat? Co přírodní protilátky, imun.systém ? tak jaká hrdlička?A věřím tomu že ani jeden. Pokud se pletu, tak se hluboce omlouvám.

Dobrý den,
můžete doporučit nějakou literaturu k tématu, nejlépe diagnostické návody.

Děkuji.

23.2.2016 15:09
baku

XXX.XXX.144.116

utrzeny_ze_retezu napsal(a):
Dobrý den,
můžete doporučit nějakou literaturu k tématu, nejlépe diagnostické návody.

Děkuji.

Bohužel, ale bez dalších iformacích a znalostí, orientací určitého problému jsou tyto informace o diagnostice velice zavadějící, proto nebudu jmenovat, ale pokud vás to zajímá tak určitě hledat v odborných učebnicích tomu určených.

23.2.2016 15:35
baku

XXX.XXX.144.116

Vážený pane -LUCK opravdu mě nemusíte posílat soukromé zprávy, které jen potvrzují vaší pouze teoretickou zkušenost opírající se o výsledky a praxi druhých! PS- pan Tukač, kterého jste ve své zprávě zmínil a jeho poznatky si přivlastnil, jsem znal a byli jsme kolegové již v letech studijních. Takže jestliže máte něco říci k problému, vlastní zkušenosti, rady,..Podělte se s náma o ně veřejně prosím. ( Stádium vývoje od vajíčka po dospělého jedince, můžete v klidu vynechat je to celkem dohledatelná věc. Jen pro příště nechte si oslovení mé osoby od cesty! zvláště po tom co jste mě psal, že jste osobně nikdy rozbor trusu a tím pádem ničeho jiného nedělal.Děkuji).

23.2.2016 15:40
jenca

XXX.XXX.161.32

mspacil napsal(a):

Nemám se čím chlubit, chovám jen kanáry(teď konečně i mé vytoužené harcké), ale i tak jsem dohodil do profilu pár dnešních fotek, tak se klidně mrkněte, abych jen neokukoval cizí peří:).

23.2.2016 16:10
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.166.16

baku napsal(a):
Bohužel, ale bez dalších iformacích a znalostí, orientací určitého problému jsou tyto informace o diagnostice velice zavadějící, proto nebudu jmenovat, ale pokud vás to zajímá tak určitě hledat v odborných učebnicích tomu určených.

Moc nerozumím tomu, proč nemůžete doporučit literaturu, ale budiž, poradím si sám.

23.2.2016 16:43
faap

XXX.XXX.226.103

utrzeny_ze_retezu napsal(a):
Moc nerozumím tomu, proč nemůžete doporučit literaturu, ale budiž, poradím si sám.

Když nic neumíte jako BAKU nemáte co doporučovat.

milda 33

23.2.2016 17:11
milda 33

XXX.XXX.142.32

No protože vám nebude nikdo nic strkat pod nos na střibrným podnose si jako myslite že dřiv byl internet a když si někdo koupil papouška a nevěděl tak dal dotaz a bylo hotovo dřív si každej kupoval knížky a poslouchal stary chovatele a jezdil na kole od jednoho k druhému a byl vděčnej za každou radu.

23.2.2016 20:37
mivi

XXX.XXX.96.98

baku napsal(a):
Jako alternativa Sccatu, určitě NE, už jenom desetinásobek účinné látky je tomu důkazem.Scaat je kompletně vyvážený ve všech směrech, nejde jen o hlavní složku z které se přípravek skládá ale i o ostatní nutné složky, které zajistí správný a bezpečný účinek přípravku, takže množství účinné látky není v tomto případě, až tak zásadní.

Dobrý večer.
Nechci být všetečný, ale jak je Scatt kompletně vyvážený, oproti Cydectinu ? Vy znáte přesné složení preparátu Scatt nebo S 76 ? Pravdou je, že Cydectin je cca 10 x silnější oproti Scattu. A už vůbec nerozumím tomu, že "množství účinné látky není v tomto případě až tak zásadní". To by mi opravdu zajímalo, co je potom zásadní? Ředidlo? Či něco jiného? Ale co? Za případné vysvětlení předem děkuji. M. Vít.

23.2.2016 20:41
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.20.137

milda 33 napsal(a):
No protože vám nebude nikdo nic strkat pod nos na střibrným podnose si jako myslite že dřiv byl internet a když si někdo koupil papouška a nevěděl tak dal dotaz a bylo hotovo dřív si každej kupoval knížky a poslouchal stary chovatele a jezdil na kole od jednoho k druhému a byl vděčnej za každou radu.

No vždyť jsem se ptal na knihu, tak vo co de?

24.2.2016 07:31
baku

XXX.XXX.144.116

faap napsal(a):

Tak to mám obrovské štěstí, že Vám tady mám a můžu se od vás a vašich příspěvků zase něco přiučit. Proč nemůžu jednoznačně doporučit jsem vysvětlil dostatečně a všeobecné literatury je na trhu dostatek a vypisovat jednotlivé tituly, by bylo zbytečné..Ale nic vám nebrání tomu, doporučit liter. na danné téma tazateli sám.Jistě jich máte mnoho prostudováno a tak můžete s klidným svědomím doporučit.

cicus

5.3.2016 10:38
cicus

XXX.XXX.50.10

faap napsal(a):

Ako možete na niekoho tvrdiť že nič nevie, aj keď mate dosť rokov nemusíte sústavne urážať druhých, ako som zistila je to vaše hoby.

5.3.2016 11:30
luck

XXX.XXX.226.103

Proč Vy to komentujete? Co když se pánové znají a jeden ví že ten druhý nic neví?

cicus

5.3.2016 11:45
cicus

XXX.XXX.50.10

luck napsal(a):
Proč Vy to komentujete? Co když se pánové znají a jeden ví že ten druhý nic neví?

A prečo to komentujete Vy, iba preto že sa poznate z tým múdrym čo ma nik faap, ja som to napísala ako som to cítila.

kunanec

5.3.2016 12:01
kunanec

XXX.XXX.103.251

luck napsal(a):

No to bylo inteligentni

5.3.2016 12:09
luck

XXX.XXX.226.103

cicus napsal(a):
A prečo to komentujete Vy, iba preto že sa poznate z tým múdrym čo ma nik faap, ja som to napísala ako som to cítila.

Já jsem to cítil zase takhle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík