Návšteva TOP chovateľa v Holandsku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2016 18:22
miro1970

XXX.XXX.11.25

Zdravím, boli sme v Zwolle a po ceste sme navštívili top chovateľa.

24.2.2016 19:11
arara1981

XXX.XXX.232.162

Tak toto je supeeer

25.2.2016 00:10
lada3

XXX.XXX.59.12

Dobry hodnepozdni Vecer,

nic ve zlym, ale při tomto množství vlozenych fotek uz by stalo za praci je nejakym skriptem otocit o 90 stupnu, ale budiz :)

Co se tyce volier, tak na první pohled co se tyce cistoty tak pekne, ale prijde me to takovy nezazivny, nikde zadna zelen, kmen, nic pro ptaky na zabaveni... Je to samozrjeme jen muj názor...

25.2.2016 06:00
andulka9

XXX.XXX.19.49

Ano dělá to jen pro peníze můj názor, jinak by tam měl samorosty provazi atd.

25.2.2016 06:32
miro1970

XXX.XXX.41.151

lada3 napsal(a):
Dobry hodnepozdni Vecer,

nic ve zlym, ale při tomto množství vlozenych fotek uz by stalo za praci je nejakym skriptem otocit o 90 stupnu, ale budiz :)

Co se tyce volier, tak na první pohled co se tyce cistoty tak pekne, ale prijde me to takovy nezazivny, nikde zadna zelen, kmen, nic pro ptaky na zabaveni... Je to samozrjeme jen muj názor...

Zdravim vkladal som to z pocitaca kde boli nornalne a tu sa otocili, nechapem preco.Co sa tyka tych volier tak moc prirodne to tam nebolo, ale ako som si vsimol aj u nasich chovatelov je vybava volier tohto typu s 2 bidlami dost spartanska na skodu vtakom.Boxy nedavaju velke moznosti krativite, ale nieco by sa tam urcite dalo urobit.

25.2.2016 06:46
frodik

XXX.XXX.233.6

miro1970 napsal(a):
Zdravím, boli sme v Zwolle a po ceste sme navštívili top chovateľa.

Dobrý den,
voliéry perfektní kvality, mutační ptáci, které obyčejný chovatel jen tak nevidí a ani v brzké době neuvidí. Ale jinak souhlasím s kolegou pro mě nezáživné, chudé vybavení voliér, prostě vybavené účelově ne esteticky pro oko.

25.2.2016 07:14
arnold

XXX.XXX.25.28

Zdravím,
vypadá to velice hezky a hlavně účelově. Ti ptáci ve voliérách potřebují pořádný prolet a ne aby jim tam zavazela spousta zavěšených blbostí, které je časem přestanou bavit. A zeleň téměř všechny tyto druhy stejně časem zničí. Také jsem měl voliéry zarostlé trávou, dával jsem větve, ale nejdřív zničili trávu a pak větve. Jednou mi ve voliéře vyrostla kopřiva, mladí červenokřídlý se pustili i do ní. Je ale potřeba jim dávat větve na okus.

25.2.2016 08:39
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Také si myslím, že je to sice hezké čisté až sterilní, ale stará suchá dvě bidla pro větší prolet není pro ptáky to pravé ořechové. To že je po čase omrzí okousané větve různé tloušťky je pravda, ale jakmile dám nové tak znovu začnou řádit a vyblbnou se do sytosti. Také větve borovice nebo smrku je pokaždé potěší. Každý jsme holt jiný a to je jen dobře.

25.2.2016 09:26
mara

XXX.XXX.168.30

Jojo pan Bastiaan ma co voliera to majstrstyk :) co se mutaci tyce. Hlavne ten pap. nadherny uz se mu krasne preperuje.

25.2.2016 09:43
arara1981

XXX.XXX.159.11

Ma to tak urcite kvôli hygiene a konare tam nema napchane asi preto ze ich nema kde zobrat, v cesku aj na slovensku rastie baza hocikde.

25.2.2016 09:51
atobajus

XXX.XXX.195.189

Tak hlavně, že u nás má každý ve voliérách palmy a jezírko s vodotryskem

Fotogalerie pěkná, krásní ptáci a mají i spoustu prostoru na prolet.

25.2.2016 10:11
jardda

XXX.XXX.17.167

Za mě paráda to je přesně to co se mi líbí nádherní ptáci, fousatí nemají chybu a opalin papouška nádherného je opravdová rarita. Alexandři rudohlavý mě tak zaujali, z jsem si je pořídil a škoda, že nemám chovatelské podmínky na Alexandry velké, ale fousatí se doufám brzy objeví. JP.

25.2.2016 10:48
stewe5

XXX.XXX.157.2

lada3 napsal(a):
Dobry hodnepozdni Vecer,

To je i muj nazor, nejsem zastance dvouch bidel...mam ve volierach stromy, vetve na okus, parezy...

25.2.2016 12:07
KaVe

XXX.XXX.45.15

Je vidět, že v Holandsku platí zákon o welfare zvířat - možná jednou i u nás se budou ptáci chovat v odpovídajících volierách a klecích pro ten který druh a velikost. Moc pěkní ptáci

majka z Gurunu

25.2.2016 12:30
majka z Gurunu

XXX.XXX.232.144

Co je to TOP chovatel a ktory neje TOP.

ráďa258

25.2.2016 13:24
ráďa258

XXX.XXX.195.189

majka z Gurunu napsal(a):
Co je to TOP chovatel a ktory neje TOP.

TOP rozhodně není majka z Gurunu.

25.2.2016 14:02
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Zajímavé... ale dívám se na misky s vodou? Jak ti ptáci přistanou? Na leštěném nerezu, a pak po něm dokloužou k vodě? Ten lem misky mi nepřipadá dostačující jako bidlo, nebo něco, na co můžou dosednout. Nebo se to neřeší, a musí sešplhat po pletivu? a vůbec - krmení? To je v záletech? Ale ty vidím zavřené. A žádný okus, proutí, mrkev, sepiovka. Je to na mě takové neosobní, sterilní... ale ptáci překrásní, hlavně ten nádherný..

25.2.2016 14:08
arara1981

XXX.XXX.159.11

Zalety su zatvorene preto lebo sa vtaky fotili

a krmi sa urcite dnu
prosim vas vsetci tu kritizujete a vacsina bola najdalej v Prerove.

a teraz do mna

25.2.2016 14:16
kubanec

XXX.XXX.103.251

Do prerova nejezdi protoze tam jsou jen posrany prenosky a smradlavy dedci.

25.2.2016 14:16
Hodonak

XXX.XXX.126.173

arara1981 napsal(a):
Zalety su zatvorene preto lebo sa vtaky fotili

a krmi sa urcite dnu
prosim vas vsetci tu kritizujete a vacsina bola najdalej v Prerove.

a teraz do mna

já v Přerově nebyl!

25.2.2016 14:17
chloropter

XXX.XXX.159.91

Musím souhlasit voliery super a ptáci ani nemluvim, ale to už jsme mi češi když to nemám tak je na tom milion chyb a hlavně to už ze závisti musíme zkritizovat a hledat chyby zajímalo by mě jaké voliery a papoušky maji místní kritici.

25.2.2016 14:27
andulka9

XXX.XXX.19.49

Tak dejte téma ať je ukážou.

25.2.2016 17:45
milanplšek

XXX.XXX.144.38

stewe5 napsal(a):
To je i muj nazor, nejsem zastance dvouch bidel...mam ve volierach stromy, vetve na okus, parezy...

Jenomze kolik tech volier mate 5. Ono kdyz jich mate 50 tak se to dela hur. Kdyz menite jen bidla za nove tak musite vykacet pul lesa. A to nemluvim o tom co ti ptaci na fotkach stoji penez. Myslim ze nema chut si zatahnout nejakou nakazu nejakyma parezama atd.

25.2.2016 17:55
stewe5

XXX.XXX.157.2

milanplšek napsal(a):
Jenomze kolik tech volier mate 5. Ono kdyz jich mate 50 tak se to dela hur. Kdyz menite jen bidla za nove tak musite vykacet pul lesa. A to nemluvim o tom co ti ptaci na fotkach stoji penez. Myslim ze nema chut si zatahnout nejakou nakazu nejakyma parezama atd.

Prave proto jich mam jen 5...aby nejak vypadaly a zvladal se o ne starat, kazdy tyden davat vetve na okus atd...ale to je jedno, vec nazoru..jen jsem chtel rict ze pro me je lepsich 5 volier ktere nejak vypadaji nez 50 do kterych nezvladnu dat ani cerstve vetve na okus natoz nove bidla..na jare budu pristavoval dalsich 7 volier plus velkou proletovou volieru pro mladata na vyletani...

25.2.2016 18:39
arara1981

XXX.XXX.232.162

Ano ale s 5 volierami sa nemozete venovat mutaciam.Na to je treba tych 50

25.2.2016 19:14
stewe5

XXX.XXX.157.2

arara1981 napsal(a):
Ano ale s 5 volierami sa nemozete venovat mutaciam.Na to je treba tych 50

Jasne nak extra se me mutace nelibej, mam jen modryho barnarda, jinak vse prirodni

25.2.2016 19:25
.martina.

XXX.XXX.166.131

Prečo všetci len kritizujete, buďte radi, že pán pridal foto od holandského chovateľa, určite bol rád že sa k nemu dostal, a chcel nám ukázať mutácie, ktoré bežne nevidíme. U každého chovateľa nájdeme niečo čo by sme zmenili alebo sa nám nepáči, ale preto nemusíme len kritizovať. Ja osobne by som tiež dala vetvy na okus a zabavenie..

25.2.2016 20:11
Hodonak

XXX.XXX.83.106

.martina. napsal(a):
Prečo všetci len kritizujete, buďte radi, že pán pridal foto od holandského chovateľa, určite bol rád že sa k nemu dostal, a chcel nám ukázať mutácie, ktoré bežne nevidíme. U každého chovateľa nájdeme niečo čo by sme zmenili alebo sa nám nepáči, ale preto nemusíme len kritizovať. Ja osobne by som tiež dala vetvy na okus a zabavenie..

Proboha, kde kdo vidí kritiku? Já sám jsem psal otázky, a obdiv nad krásnýma ptákama... a stejně to vidím u jiných! Vyloženě kritiku jsem v žádném příspěvku nenašel... Naopak, každý smekl nad krásnýma ptákama... i já, ač nemám mutace až tak moc rád, a líbí se mi spíš přírodní ptáci.

25.2.2016 22:35
jako001

XXX.XXX.109.93

Dakujem za fotoreportàz, isto nàdhernè vtàky zavidim zàzitok, dodàm len jednu pripomienku keby vsetci slovensky a cesky chovatelia by mali aspon takèto voliery nemyslym osadenstvo, ale velkè ciste bol by to sviatok chovatelstva.

26.2.2016 08:01
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

Se zájmem jsem si prohlédl voliery. Nádherní ptáci. Pěkné voliery a vidím, že je má z hliníkových profilů spojených plastovými spojkami. V jednom ze zdejších vláken zazněl názor, že praskají při montáži. I TOP Holanská voliera nasvědčuje tomu, že i u nich jsou nejčastějším funkčním spojem. Na orázku č.10 je vidět drobná řemeslná chybka nemající ale vliv na funkčnost. Pro mne závěr, že voliéry stavěné Barvíkem, Zelinkou, Kizíkem a dalšími československými profíky jsou absolutní špička v evropě. Poděkování za zvěřejněné obrázky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík