Dobry hodnepozdni Vecer,
nic ve zlym, ale při tomto množství vlozenych fotek uz by stalo za praci je nejakym skriptem otocit o 90 stupnu, ale budiz :)
Co se tyce volier, tak na první pohled co se tyce cistoty tak pekne, ale prijde me to takovy nezazivny, nikde zadna zelen, kmen, nic pro ptaky na zabaveni... Je to samozrjeme jen muj názor...
lada3
napsal(a):
Dobry hodnepozdni Vecer,
nic ve zlym, ale při tomto množství vlozenych fotek uz by stalo za praci je nejakym skriptem otocit o 90 stupnu, ale budiz :)
Co se tyce volier, tak na první pohled co se tyce cistoty tak pekne, ale prijde me to takovy nezazivny, nikde zadna zelen, kmen, nic pro ptaky na zabaveni... Je to samozrjeme jen muj názor...
Zdravim vkladal som to z pocitaca kde boli nornalne a tu sa otocili, nechapem preco.Co sa tyka tych volier tak moc prirodne to tam nebolo, ale ako som si vsimol aj u nasich chovatelov je vybava volier tohto typu s 2 bidlami dost spartanska na skodu vtakom.Boxy nedavaju velke moznosti krativite, ale nieco by sa tam urcite dalo urobit.
miro1970
napsal(a):
Zdravím, boli sme v Zwolle a po ceste sme navštívili top chovateľa.
Dobrý den,
voliéry perfektní kvality, mutační ptáci, které obyčejný chovatel jen tak nevidí a ani v brzké době neuvidí. Ale jinak souhlasím s kolegou pro mě nezáživné, chudé vybavení voliér, prostě vybavené účelově ne esteticky pro oko.
Zdravím,
vypadá to velice hezky a hlavně účelově. Ti ptáci ve voliérách potřebují pořádný prolet a ne aby jim tam zavazela spousta zavěšených blbostí, které je časem přestanou bavit. A zeleň téměř všechny tyto druhy stejně časem zničí. Také jsem měl voliéry zarostlé trávou, dával jsem větve, ale nejdřív zničili trávu a pak větve. Jednou mi ve voliéře vyrostla kopřiva, mladí červenokřídlý se pustili i do ní. Je ale potřeba jim dávat větve na okus.
Také si myslím, že je to sice hezké čisté až sterilní, ale stará suchá dvě bidla pro větší prolet není pro ptáky to pravé ořechové. To že je po čase omrzí okousané větve různé tloušťky je pravda, ale jakmile dám nové tak znovu začnou řádit a vyblbnou se do sytosti. Také větve borovice nebo smrku je pokaždé potěší. Každý jsme holt jiný a to je jen dobře.
lada3
napsal(a):
Dobry hodnepozdni Vecer,
To je i muj nazor, nejsem zastance dvouch bidel...mam ve volierach stromy, vetve na okus, parezy...
majka z Gurunu

XXX.XXX.232.144
Co je to TOP chovatel a ktory neje TOP.
ráďa258

XXX.XXX.195.189
majka z Gurunu
napsal(a):
Co je to TOP chovatel a ktory neje TOP.
TOP rozhodně není majka z Gurunu.
Zajímavé... ale dívám se na misky s vodou? Jak ti ptáci přistanou? Na leštěném nerezu, a pak po něm dokloužou k vodě? Ten lem misky mi nepřipadá dostačující jako bidlo, nebo něco, na co můžou dosednout. Nebo se to neřeší, a musí sešplhat po pletivu? a vůbec - krmení? To je v záletech? Ale ty vidím zavřené. A žádný okus, proutí, mrkev, sepiovka. Je to na mě takové neosobní, sterilní... ale ptáci překrásní, hlavně ten nádherný..
stewe5
napsal(a):
To je i muj nazor, nejsem zastance dvouch bidel...mam ve volierach stromy, vetve na okus, parezy...
Jenomze kolik tech volier mate 5. Ono kdyz jich mate 50 tak se to dela hur. Kdyz menite jen bidla za nove tak musite vykacet pul lesa. A to nemluvim o tom co ti ptaci na fotkach stoji penez. Myslim ze nema chut si zatahnout nejakou nakazu nejakyma parezama atd.
milanplšek
napsal(a):
Jenomze kolik tech volier mate 5. Ono kdyz jich mate 50 tak se to dela hur. Kdyz menite jen bidla za nove tak musite vykacet pul lesa. A to nemluvim o tom co ti ptaci na fotkach stoji penez. Myslim ze nema chut si zatahnout nejakou nakazu nejakyma parezama atd.
Prave proto jich mam jen 5...aby nejak vypadaly a zvladal se o ne starat, kazdy tyden davat vetve na okus atd...ale to je jedno, vec nazoru..jen jsem chtel rict ze pro me je lepsich 5 volier ktere nejak vypadaji nez 50 do kterych nezvladnu dat ani cerstve vetve na okus natoz nove bidla..na jare budu pristavoval dalsich 7 volier plus velkou proletovou volieru pro mladata na vyletani...
Prečo všetci len kritizujete, buďte radi, že pán pridal foto od holandského chovateľa, určite bol rád že sa k nemu dostal, a chcel nám ukázať mutácie, ktoré bežne nevidíme. U každého chovateľa nájdeme niečo čo by sme zmenili alebo sa nám nepáči, ale preto nemusíme len kritizovať. Ja osobne by som tiež dala vetvy na okus a zabavenie..
.martina.
napsal(a):
Prečo všetci len kritizujete, buďte radi, že pán pridal foto od holandského chovateľa, určite bol rád že sa k nemu dostal, a chcel nám ukázať mutácie, ktoré bežne nevidíme. U každého chovateľa nájdeme niečo čo by sme zmenili alebo sa nám nepáči, ale preto nemusíme len kritizovať. Ja osobne by som tiež dala vetvy na okus a zabavenie..
Proboha, kde kdo vidí kritiku? Já sám jsem psal otázky, a obdiv nad krásnýma ptákama... a stejně to vidím u jiných! Vyloženě kritiku jsem v žádném příspěvku nenašel... Naopak, každý smekl nad krásnýma ptákama... i já, ač nemám mutace až tak moc rád, a líbí se mi spíš přírodní ptáci.
Se zájmem jsem si prohlédl voliery. Nádherní ptáci. Pěkné voliery a vidím, že je má z hliníkových profilů spojených plastovými spojkami. V jednom ze zdejších vláken zazněl názor, že praskají při montáži. I TOP Holanská voliera nasvědčuje tomu, že i u nich jsou nejčastějším funkčním spojem. Na orázku č.10 je vidět drobná řemeslná chybka nemající ale vliv na funkčnost. Pro mne závěr, že voliéry stavěné Barvíkem, Zelinkou, Kizíkem a dalšími československými profíky jsou absolutní špička v evropě. Poděkování za zvěřejněné obrázky.