Stresne laty su dobre na voliery, no nie na vsetky. Dolezitejsie je vediet, ze tie laty su napustene pripravkom proti skodcom. To moze bit nebezpecne ked okusavaju. Ja mam pristresok z dreva (teraz idem menit lexan) horsky si ani nevsimaju, fiserakov vidim casto ze okusavaju, no skody nerobia. Urcite su vsak druhy, ktore rozoberu drevenne casti bez vacsej namahy. Ja im davam vela konarov na okus, mozno preto nenicia bivanie.
Moc dekuji za reakce. také davam dost haluzek na okus tak si mslim ze by problém nebyl. a late by byly bez chemického osetreni surove. voliéra bude smozrejmne zastresena aby na drevo neprselo. chtěl bych s vyrobou zacit co nejdříve tak jak me to vyjde dam sem i nejake foto ale nevim kdy to bude protože ještě rekonstruuji domek. ještě jednou dekuji.
carcharoth

XXX.XXX.200.40
Zdravím, já mám ze střešních latí už 2 voliéry, mám v nich rosely, nádherné andulky a korely.
konstrukci vůbec neničí. Momentálně přemýšlím o stavbě další voliéry a řeším materiál, ale vypadá to opět na stejný materiál (jednoduché zpracování a stačí vám minimum nářadí.
Voliery drevenne jsou velmi pekne, problem je ale v tom ze musí byt téměř 100% osetreny proti plisni-hnilobe, proti skudcum a prirodnim vlivum, Neucinimeli tak, stavba z mekeho dreva ma velmi malou zivotnost, u dreva tvrdého podstatne delší, ale i tak není to na dlouhou dobu. jestli chcete jednoduzsi spusob a za mensi peníze staci roxor, ktomu také není potřeba skoro nic, a prezije vas.
Ja mam voliery ze stresnich lati 6 na 4, pletivo taky s obouch stran..(fotky v profilu)...
Late staci dobre naimpregnovata pak natrit dobrou barvou na drevo(ja jsem je 2krat natrel olejem Flugger a pak 2krat voskovou barvou Flugger)a nevsakne se do dreva ani kapka vody na jare budu stavet dalsi voliery a tyto barvy zase pouziju