Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2016 21:50
kouřak

XXX.XXX.162.239

Dobrý večer, koupil jsem před 3dny středně velkého papouška.
Byl jsem u chovatele a pták se zdál v pořádku, doma mi bohužel po sedával stranou a hlavu
Bokem nakloněnou spíš pospaval a dnes ráno byl mrtev
Nemám žádný doklad o koupi papouška, ale jen by mě zajímalo jestli mám nárok
Chtít alespoň polovinu peněz zpatky děkuji za slušné odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2016 21:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

kouřak napsal(a):
Dobrý večer, koupil jsem před 3dny středně velkého papouška.
Byl jsem u chovatele a pták se zdál v pořádku, doma mi bohužel po sedával stranou a hlavu
Bokem nakloněnou spíš pospaval a dnes ráno byl mrtev
Nemám žádný doklad o koupi papouška, ale jen by mě zajímalo jestli mám nárok
Chtít alespoň polovinu peněz zpatky děkuji za slušné odpovědi

No... jestli nemáte doklad, když se na vás chovatel vykašle a zapře, že vás vůbec někdy viděl, tak možná máte nárok, ale nevymahatelný.

26.2.2016 22:10
mildaii

XXX.XXX.75.237

Tady záleží jen na domluvě mezi vámi...Já na dražší papoušky dávám vždy kupní smlouvu a řeknu vám, že je to spíš krytí pro mne než pro kupujícího. Když papouška prodávám, jsem si na 99% jist, že prodávám papouška zdravého a takového, jakého jsem inzeroval. Samozřejmě nemůžeme vyloučit stres, úraz v přenosce, po vypuštění do nových prostorů atd. Koupě i prodej papouška jsou samozřejmě obchodní smlouvy a platí pravidla. Když dáte kupní smlouvu, ta pravidla určíte vy a kupující je podpisem akceptuje. Nejsem právník, ani nemám právnické vzdělání, ale prostě jsem si tam napsal, že papoušek je v době prodeje ve 100% stavu a jako takového ho předávám budoucímu majiteli. A dávám jen 6 týdnů záruku, v případě úhynu chci pitvu, kterou ale hradí kupující. S reklamací ale zatím, bohudík, zkušenost nemám...Takže vy bohužel nemáte nic, smlouvu, ani papouška. Pan prodávající vám řekne, že papoušek byl v době prodeje ve 100% stavu a vy, že vám za 3 dny zemřel. To je tvrzení proti tvrzení... Já, protože bych si byl 100% jist, že papoušek byl v pořádku, bych vám asi nedal nic, bohužel.

26.2.2016 23:31
aymy

XXX.XXX.32.12

Kupní smlouva by měla vyhovět oběma stranám. Já jsem se zase setkala s tím, že prodávající neměl připravenou kupní smlouvu a tak jsem ji měla pro jistotu připravenou. A tam krom jiného bylo, že pokud by došlo k onemocnění nebo úhynu v záruční lhůtě 6ti tydnů podle paragrafu..., a úhyn by nezavinil kupující, náklady na pitvu nebo léčbu by hradil prodávající a případě úhynu by měl kupující právo na vrácení peněz. Naštěstí jsem rovněž nemusela nic takového řešit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík