Uživatel s deaktivovaným účtem

Už asi 2roky máme neofémy a nic se zatím nedělo ale teď přes zimu rýžovníci začali škubat mladou samičku neofemy z léta.. Máme je ve stejné voliéře..chyba... ale zajímalo by ne proc si vybrali právě ji, máme tam ještě holoubky a zebřičky a pořád byly všichni úplně vklidu. Až tuhle zimu no..dopadlo to s ni priserne..dnes mela hlavu uplně bez peříčka skoro nemohla otevřít oči, měla zalepenej zobák, nemohla skoro ani dýchat..tak sme ji museli zabít..

Bylo me jasny ze zacnou bejt odpovedi jenom proti me...vim ze to bylo ironicky..ale co kdyby se to stalo vam..kdyby ste nevedeli kdo ji to dela a do tyhle doby by to bylo jenom par pericek..a ted by ste ji nasla na zemi s takhle oskubanou hlavou..kdyz to tak naposled ani nemela..hm..kdo by ji nezabil..vy asi ne..vy by ste si ji prece nenechali ujít jak trpí..a nenechali by ste si ujít ty "jatka"...
No, zabíjet jste ji teda nemuseli...
Chovám rýžovníky společně se zebrami, chůvkami, andulkami, kkčč a nikdy se mi nic nestalo až letos...
V bednové kleci byly chůvičky a rýžovníci-mladé chůvičky vyletěly z budky a na noc zřejmě netrefily do své a vletěly k rýžovníkům...Ráno jsem našla dvě mláďata asi v takovém stavu, jak vaše neofema na dně klece a jedno mrtvé v budce u rýžovníků...
Mláďata jsem ošetřila, všechny chůvky z klece oddělila do malé bednovky. Jedno mládě ze zraněných nepřežilo, ale druhé je v pořádku a už se dopeřuje.
podotýkám, že tento pár rýžovníků nehnízdí poprvé a vždy u sebe někoho měli-zebry, nebo diamantky. Letos poprvé(a naposled) to byly chůvičky.
Jinak je otázka času, kdy si vaši rýžovníci vyberou na škubání někoho jiného... a taky se divím, že zebry vám neškubou holoubky. Já musela chov holoubků, kvůli tomuto problému zrušit.
Společný chov je v tomto problémový a nevyzpytatelný-jeden chovatel problémy nemá(zatím) a druhý je má hned...

atka
napsal(a):
No, zabíjet jste ji teda nemuseli...
Chovám rýžovníky společně se zebrami, chůvkami, andulkami, kkčč a nikdy se mi nic nestalo až letos...
V bednové kleci byly chůvičky a rýžovníci-mladé chůvičky vyletěly z budky a na noc zřejmě netrefily do své a vletěly k rýžovníkům...Ráno jsem našla dvě mláďata asi v takovém stavu, jak vaše neofema na dně klece a jedno mrtvé v budce u rýžovníků...
Mláďata jsem ošetřila, všechny chůvky z klece oddělila do malé bednovky. Jedno mládě ze zraněných nepřežilo, ale druhé je v pořádku a už se dopeřuje.
podotýkám, že tento pár rýžovníků nehnízdí poprvé a vždy u sebe někoho měli-zebry, nebo diamantky. Letos poprvé(a naposled) to byly chůvičky.
Jinak je otázka času, kdy si vaši rýžovníci vyberou na škubání někoho jiného... a taky se divím, že zebry vám neškubou holoubky. Já musela chov holoubků, kvůli tomuto problému zrušit.
Společný chov je v tomto problémový a nevyzpytatelný-jeden chovatel problémy nemá(zatím) a druhý je má hned...
Zebřičky s holoubky vycházejí docela dobře, až na to že jim berou seno, peří atd z hnízda..ale na od jara do podzimu mame holoubky zvlášť..k tomu papouškovy...podle me uz by nemela sanci nemohla ani sedet a porad se preklapela z jedny strany ma druhou a tim se aji bouchala o podlahu hlavou..
simacek123
napsal(a):
Kdo si neda rici ze spolecne chovy ruznych druhu nedopadaji dobře at skousi nadále.Clovek když napise ze nejde tak je povazovan za hlupaka.
Ono to jde, ale musí se k tomuto uspůsobit prostředí škoda, že zadavatel neuvedl rozměr voliery, neuvedl jak je přidálal zda postupně, najednou a podobné a velice důležité věci. Sám jsem měl svého času také společnou volieru záměrně říkám volieru, protože pro někoho je voliera o rozměru 2 na 2metry. Já měl díky volnému prostoru volieru k tomuto okrasnému učelu o základně 6 na 5metrů při výšce 3metry, všude udělané zákoutí, rákos a podobně.
napsal(a):
Zebřičky s holoubky vycházejí docela dobře, až na to že jim berou seno, peří atd z hnízda..ale na od jara do podzimu mame holoubky zvlášť..k tomu papouškovy...podle me uz by nemela sanci nemohla ani sedet a porad se preklapela z jedny strany ma druhou a tim se aji bouchala o podlahu hlavou..
Podle mně...
měla jste ji oddělit hned, když ji otravovali !
Nechat utejrat ptáka... je mi zle...
To chcete říct, že se vám nikomu nic podobného nestalo? Všichni jste hned od začátku byli tak chytří jako dnes a neudělali nikdy chybu? Tak to se mi nechce věřit, já sám chovám ptáky od svých 10 let (to je dnes 52roků) a takových katastrof menších, větších jsem zažil nepočítaně.
Nebuďte takoví přísní soudci a sáhněte si do svědomí.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Tento příspěvěk by si měli přečíst ti co se tu furt ptaj co do ty voliéry ještě nacpat aby to bylo uplně narvany.

Máme voliéru dostatečně velkou na to abysme chovali tolik druhů...
milda 33

XXX.XXX.142.32
pepajz
napsal(a):
Tak stalo se nikdo není dokonalej.jak jse říká ( po zapase je snadné předvídat skore ).
Jako mě osobně je to jedno co tam paní na zahradě vyvádí to její věc divim se že to tady medilizovala i s fotkami nechapu jaký to čekala odpovědi. tady se pořad někdo ptá postavil jsem volieru a chcu tam tad mnimalne 4 druhy ptaku nepozabijej se mezi sebou?
Několikrát tady bylo psáno, že se nemá dávat více ptáků od jednoho druhu.Už vůbec né ptactvo míchat. Až na malé vyjímky, tam ale také dodržovat určitá pravidla.Třeba aby nebylo více samic andulek než samců atd.Možno tady na Ifauně dohledat. O velikosti volier ani nemluvě. To co někteří považují za volieru, my ostatní považujeme za klec.Takže pořád dokola, nemíchat, nemíchat, nemíchat.
Ono je možné chovat ptáky ve společné voliéře, ale chce to dodržet několik bodů. Důležitá je velikost a členitost voliéry, vybrat neagresivní druhy, mít krmení na víc místech, na výběr hodně budek a neustále pozorovat. Ve společném chovu jsem měl 3,3 latam vlaštovčí,1,1 neoféma modrohlavá,1,1 kakariky žlutočelý,1,1 holoubek pruhovaný,1,1 holoubek diamantový,1,1 rýžovník šedý,1,1 astridl rákosní,1,1 amadina diamantová,3,3 zebřička pestrá ostrovní,1,1 křepelka čínská,1,1bulbul šupinkovy,1,1 kur bambusový. Většina párů hnízdila a vyváděla mláďata. Ale jak jsem psal výše, chce to pozorovat. Když se vyskytl agresivní jedinec, tak byl z voliéry odstraněn a nahrazen novým. Emil.
milda 33
napsal(a):
Jako mě osobně je to jedno co tam paní na zahradě vyvádí to její věc divim se že to tady medilizovala i s fotkami nechapu jaký to čekala odpovědi. tady se pořad někdo ptá postavil jsem volieru a chcu tam tad mnimalne 4 druhy ptaku nepozabijej se mezi sebou?
Mate pravdu taky bych to sem nedal tu fotku protoze by to hralo proti me ze jsem spatnej chovatel.