Jak naučit korelu do budky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2016 14:33
milan 1

XXX.XXX.5.24

U nově sestaveného páru korel(jarní ptáci 2015) mi samice začala snášet do rohu na zem.Při prvním vajíčku jsem na to místo dal misku s hoblovačkama a vajíčko do ní.Další vajíčko snesla vedle misky.Místo misky jsem tam postavil boudu a vajíčka dal do ní, nechal jsem jí nahoře odkrytou, potom i zakrytou.Další vajíčko vedle boudy.Několikrát jsem samici chytil a dal do boudy, někdy i se samcem, ale nic.Vajíčka jsem dal pod jiný pár(který seděl) a už jsou mláďata.Včera zase samice snesla vajíčko, opět na stejné místo v rohu na zemi.Asi špatná otázka, naučím jí nějak do boudy?

15.3.2016 15:12
eli22

XXX.XXX.181.33

milan 1 napsal(a):
U nově sestaveného páru korel(jarní ptáci 2015) mi samice začala snášet do rohu na zem.Při prvním vajíčku jsem na to místo dal misku s hoblovačkama a vajíčko do ní.Další vajíčko snesla vedle misky.Místo misky jsem tam postavil boudu a vajíčka dal do ní, nechal jsem jí nahoře odkrytou, potom i zakrytou.Další vajíčko vedle boudy.Několikrát jsem samici chytil a dal do boudy, někdy i se samcem, ale nic.Vajíčka jsem dal pod jiný pár(který seděl) a už jsou mláďata.Včera zase samice snesla vajíčko, opět na stejné místo v rohu na zemi.Asi špatná otázka, naučím jí nějak do boudy?

Budka jim prostě nevyhovuje. Jaká je to budka? Velikost, umístění, materiál, průměr vletového otvoru atd.

15.3.2016 15:34
bartrand

XXX.XXX.203.180

Zkuste udělat hnízdo podobné tomu ve kterých sedávají křepelky činské, není to sice budka ale lepší než nic a myslím že i nadějné.

15.3.2016 16:28
milan 1

XXX.XXX.5.24

eli22 napsal(a):
Budka jim prostě nevyhovuje. Jaká je to budka? Velikost, umístění, materiál, průměr vletového otvoru atd.

Budka je pro korely, co se prodává na burzách, další tři páry mi v nich hnízdí bez problému.

15.3.2016 17:19
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Korely do budky rozhodně nedávejte násilím, tím nic nevyřešíte, naopak budou mít z budky ještě větší strach. Pokud se korelám v budce hnízdit nechce, tak jim opravdu nevyhovuje, nebo chtějí prostě hnízdit na zemi a já bych jejich přání respektovala a nechala je na té zemi (můžete udělat otevřené hnízdo na zemi s tím, že budku bych jim nechala také, pro případ, že by si to ještě rozmyslely a naučili se chodit dovnitř. Ptáci jsou ještě velmi mladí (píšete jaro 2015 vylíhlí, to je věk 1 rok a vše se teprve učí. Někdy trvá až do dvou - tří let, než získají dostatek zkušeností a naučí se správně hnízdit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík