U nově sestaveného páru korel(jarní ptáci 2015) mi samice začala snášet do rohu na zem.Při prvním vajíčku jsem na to místo dal misku s hoblovačkama a vajíčko do ní.Další vajíčko snesla vedle misky.Místo misky jsem tam postavil boudu a vajíčka dal do ní, nechal jsem jí nahoře odkrytou, potom i zakrytou.Další vajíčko vedle boudy.Několikrát jsem samici chytil a dal do boudy, někdy i se samcem, ale nic.Vajíčka jsem dal pod jiný pár(který seděl) a už jsou mláďata.Včera zase samice snesla vajíčko, opět na stejné místo v rohu na zemi.Asi špatná otázka, naučím jí nějak do boudy?
milan 1
napsal(a):
U nově sestaveného páru korel(jarní ptáci 2015) mi samice začala snášet do rohu na zem.Při prvním vajíčku jsem na to místo dal misku s hoblovačkama a vajíčko do ní.Další vajíčko snesla vedle misky.Místo misky jsem tam postavil boudu a vajíčka dal do ní, nechal jsem jí nahoře odkrytou, potom i zakrytou.Další vajíčko vedle boudy.Několikrát jsem samici chytil a dal do boudy, někdy i se samcem, ale nic.Vajíčka jsem dal pod jiný pár(který seděl) a už jsou mláďata.Včera zase samice snesla vajíčko, opět na stejné místo v rohu na zemi.Asi špatná otázka, naučím jí nějak do boudy?
Budka jim prostě nevyhovuje. Jaká je to budka? Velikost, umístění, materiál, průměr vletového otvoru atd.
Korely do budky rozhodně nedávejte násilím, tím nic nevyřešíte, naopak budou mít z budky ještě větší strach. Pokud se korelám v budce hnízdit nechce, tak jim opravdu nevyhovuje, nebo chtějí prostě hnízdit na zemi a já bych jejich přání respektovala a nechala je na té zemi (můžete udělat otevřené hnízdo na zemi s tím, že budku bych jim nechala také, pro případ, že by si to ještě rozmyslely a naučili se chodit dovnitř. Ptáci jsou ještě velmi mladí (píšete jaro 2015 vylíhlí, to je věk 1 rok a vše se teprve učí. Někdy trvá až do dvou - tří let, než získají dostatek zkušeností a naučí se správně hnízdit.