Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2016 07:03
rybickar

XXX.XXX.142.1

Zdravim, chtel bych poridit chov mnichu, a proto se ptam zda je lepsi chov vice paru v jedne voliere, nebo po parech zvlast. Ze zacatku bych chtěl zacit tak s peti pary.

24.3.2016 19:03
láďa42

XXX.XXX.89.195

Záleží na velikosti voliéry já mám voliéru d.v.š.3m 2m 1,5m a mám v ní 3 páry mnichů modrých celoročně venku a odchovy bez problému podotýkám že jsem koupil samce od jednoho a samice od druhého chovatele chovu zdar.

24.3.2016 19:20
rybickar

XXX.XXX.142.1

láďa42 napsal(a):
Záleží na velikosti voliéry já mám voliéru d.v.š.3m 2m 1,5m a mám v ní 3 páry mnichů modrých celoročně venku a odchovy bez problému podotýkám že jsem koupil samce od jednoho a samice od druhého chovatele chovu zdar.

Dekuji za zdeleni, samozrejme budu kupovat od ruznych chovatelu aby nebyli pribuzne a nejlepe asi primo u nich.Jinak voliéra bude dlouha 6metru a sire bohužel jen 1,5metru, postavil bych vetsi ale není moc mista.Uvazuji tak o trech parech modrych a dva pary prirodni, pujde to? Jinak voliéra bude mit i castecne pristresek ale jen obycejny, voliéru svaruji a zalet udelam s cetris desek.

24.3.2016 19:55
Karel666

XXX.XXX.201.250

Mnichy chovám ve volierách 5x2x1,5 po 3 až 4 párech a dvě voliery mám výlet 7x2x2 zálet 3x2x2 a tam mám 8 a ve druhé 9 párů.
Když budete dávat hejno v mutacích, vždy musí být složeno tak když se vám napárují jakékoli kusy aby odchovy dávali význam (barvy /štěpitelnost).

24.3.2016 22:01
lada3

XXX.XXX.59.12

Dobry vecer,

rad bych se zeptal zda je někdo chovate i s jinými papousky.

25.3.2016 07:00
rybickar

XXX.XXX.142.1

Karel666 napsal(a):
Mnichy chovám ve volierách 5x2x1,5 po 3 až 4 párech a dvě voliery mám výlet 7x2x2 zálet 3x2x2 a tam mám 8 a ve druhé 9 párů.
Když budete dávat hejno v mutacích, vždy musí být složeno tak když se vám napárují jakékoli kusy aby odchovy dávali význam (barvy /štěpitelnost).

Tak tomu rozumim, bude dobre tam asi ze zacatku, prvni rok vpustit prirodni na sparovani a pak to same udelat napresrok z druhou barvou-modrou.Vzdy aby to byl par stejne mutace.

25.3.2016 19:45
BananRoman

XXX.XXX.35.87

rybickar napsal(a):
Dekuji za zdeleni, samozrejme budu kupovat od ruznych chovatelu aby nebyli pribuzne a nejlepe asi primo u nich.Jinak voliéra bude dlouha 6metru a sire bohužel jen 1,5metru, postavil bych vetsi ale není moc mista.Uvazuji tak o trech parech modrych a dva pary prirodni, pujde to? Jinak voliéra bude mit i castecne pristresek ale jen obycejny, voliéru svaruji a zalet udelam s cetris desek.

Takovou voliéru (délka 6 metrů) bych rozdělil na dvě části s tím aby každá měla svůj přístřešek, zda to je u Vás technicky možné nevim. Ale v takové voliéře, tedy 3m délka a 1,5m šíře můžete s klidným svědomí chovat tři páry a v další voliéře také. Pokud mnichy rozdělíte do dvou voliér, lépe se vám to bude párovat barvně a manipulovat s ptáky při kontole mladých, výměna vetví, atd...

26.3.2016 07:30
rybickar

XXX.XXX.142.1

BananRoman napsal(a):
Takovou voliéru (délka 6 metrů) bych rozdělil na dvě části s tím aby každá měla svůj přístřešek, zda to je u Vás technicky možné nevim. Ale v takové voliéře, tedy 3m délka a 1,5m šíře můžete s klidným svědomí chovat tři páry a v další voliéře také. Pokud mnichy rozdělíte do dvou voliér, lépe se vám to bude párovat barvně a manipulovat s ptáky při kontole mladých, výměna vetví, atd...

Pane ano i tak jsem uvazoval jiste mate pravdu a skusenosti vice, budu o tom premyslet.Ja jsem byl nazoru toho ze az to tak velke nebude když tam budou i v budoucnu mlade které tam budu muset nechat do doby nez se prodaji.S prodejem to asi hned tak zhave není a mlade tam zustanou třeba i pul roku -rok.Nastudoval jsem ze stari mladym neublizuji a je možno je nechat spolu, je to pravda nebo se clanky myli?Dekuji vsem Pepa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík