Chůvičky - více párů pohromadě - odchov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2016 22:57
atriplex

XXX.XXX.104.4

Dobrý den, mám v bednové kleci (o něco větší, než je běžný standard) dva páry chůviček. Chtěl bych zkusit odchov, ale všude čtu, že to není možné, protože se všechny chůvičky nacpou do jedné budky a tam rozmačkají vajíčka. Máte někdo nějakou pozitivní zkušenost s odchovem, kde je více párů?
Děkuji.

26.3.2016 06:24
sharon

XXX.XXX.172.44

atriplex napsal(a):
Dobrý den, mám v bednové kleci (o něco větší, než je běžný standard) dva páry chůviček. Chtěl bych zkusit odchov, ale všude čtu, že to není možné, protože se všechny chůvičky nacpou do jedné budky a tam rozmačkají vajíčka. Máte někdo nějakou pozitivní zkušenost s odchovem, kde je více párů?
Děkuji.

Nikto nemôže mať skúsenosti s viacerými pármi, nakolko tak to opisuje i literatúra a aj napr. moje skúsenosti, ak som mal viac kusov v jednej voliere, nikdy som odchov nemal, a bolo tam i viac búdiek, proste nešpekulujte a doprajte si do každej voliery 1.1 pestúnka japonská.

26.3.2016 14:34
peterconnery

XXX.XXX.195.108

atriplex napsal(a):
Děkuji.

Mám pro Vás dvě zprávy. - jednu špatnou a jednu dobrou. smajlík
Mám ve společné voliéře dva páry chůvek a ta špatná zpráva je, že mi také vlezly všechny do jedné té pletené budky z rákosu.
A ta dobrá zpráva je, že mi i přesto vyvedly mladé.
- Všechny seděly na vejcích, všechny krmily... nechápal jsem, jak se narvou do té budky i s mladýma.
Pokud ale máte možnost ty páry rozdělit a nechat v klidu po párch zahnízdit, je to opravdu lepší.

26.3.2016 16:00
pepajz

XXX.XXX.144.38

Chtěl jsem sejen zeptat chovam andulky ( muze odchovat chůvička andulku? ) něco jsem cetl v knizce ze odchova i cizi snuzky ( to jen ty co mají rovnej zobak nebo i male papousky ) když uz mate o chuvickach debatu tak můžete někdo napsat nejake informace diiik.

26.3.2016 20:24
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pepajz napsal(a):
Chtěl jsem sejen zeptat chovam andulky ( muze odchovat chůvička andulku? ) něco jsem cetl v knizce ze odchova i cizi snuzky ( to jen ty co mají rovnej zobak nebo i male papousky ) když uz mate o chuvickach debatu tak můžete někdo napsat nejake informace diiik.

Pane,
stačí si klepnout na nějaký odkaz a vše víte.
Já jsem velice starý 71 let, ale to na co se ptáte mě v dnešní době přístupu k informacím dost překvapuje.
Ptáci se dělí do řádů. Papoušci a pěvci, kam patří i chůvička jsou odlišné řády. Liší se způsob rozmnožování, krmení atd. Dokonce i u jednoho řádu.
Kanár, chůvička, sýkora, strnad nebo kardinál jsou pěvci, ale každý jinak krmí mládě. Papoušek má jiný způsob. Už jen Váš dotaz bez ohledu na to co píšu vzhledem k velikosti těchto ptáků je trochu ujetý. Oponenti mně mohou namítnout, jak malý konipas vykrmí mnohem větší kukačku, někdy jí sedí i na zádech a krmí, ale to bychom se dostali v diskuzi do trochu jiné roviny.

26.3.2016 20:50
pepajz

XXX.XXX.144.38

To je smutny ze nevim tak se na me nezlobte jsou i jiny blby chovatele ja se vyznam v papouskac trochu ale nejvic andulky a ne v chuvickach jen jsem se pral na info ( me stacilo jen male info bud muzou nebo nemůžou vychovavat andulky to je vse co me natim nejcice zajímalo...

28.3.2016 15:13
atka

XXX.XXX.61.1

pepajz napsal(a):
To je smutny ze nevim tak se na me nezlobte jsou i jiny blby chovatele ja se vyznam v papouskac trochu ale nejvic andulky a ne v chuvickach jen jsem se pral na info ( me stacilo jen male info bud muzou nebo nemůžou vychovavat andulky to je vse co me natim nejcice zajímalo...

Chtěla jsem reagovat hned na váš první dotaz, ale nechtěla jsem být sprostá...
Píšete, že se vyznáte v papouškách trochu, nejvíc v andulkách-vy se ale nevyznáte v ničem!
Kdyby jste se v papouškách vyznal byť jen minimálně, tak by jste se nemohl na takovou věc ani zeptat

28.3.2016 18:41
pepajz

XXX.XXX.144.38

Atka jste vedma.

28.3.2016 18:42
pepajz

XXX.XXX.144.38

A nebo brouk pitlik všechno znam všude jste byla a tak dal.

28.3.2016 18:51
pepajz

XXX.XXX.144.38

Atka starejte se o vase kravyny a když jsi chci zistit na i faune něco co nevim tak jsi to zistim a nebudte zas tak chytra taky muzu o vas rikat ze jste blba jak tago... a ze nevite nic jen jsi hrajete na chytrou ( kazdej umi předvídat skore po zapasu ).

28.3.2016 20:14
atka

XXX.XXX.61.1

pepajz napsal(a):
Atka starejte se o vase kravyny a když jsi chci zistit na i faune něco co nevim tak jsi to zistim a nebudte zas tak chytra taky muzu o vas rikat ze jste blba jak tago... a ze nevite nic jen jsi hrajete na chytrou ( kazdej umi předvídat skore po zapasu ).

Dle pravopisu jste fakt bl...

28.3.2016 20:50
pepajz

XXX.XXX.144.38

Jo jsem blb nejsem ten co vse zna priznam se ale vy jste... ta nejveci krava (proc? proto ze utocite na ty co nevi vse a chteji se něco dozvědět) ucenej s nebe nespadl ( i fauna je od toho aby ty co mají vice skusenosti poradily a podobne ) a ne aby nejaka picenka jak jste vy tu burila vasema kecama bez te se lecit... ( prominte vsem ze jsem vulgarni ale ta krava jsi to zaslouzi.).

28.3.2016 21:33
hzp

XXX.XXX.83.72

pepajz napsal(a):
Jo jsem blb nejsem ten co vse zna priznam se ale vy jste... ta nejveci krava (proc? proto ze utocite na ty co nevi vse a chteji se něco dozvědět) ucenej s nebe nespadl ( i fauna je od toho aby ty co mají vice skusenosti poradily a podobne ) a ne aby nejaka picenka jak jste vy tu burila vasema kecama bez te se lecit... ( prominte vsem ze jsem vulgarni ale ta krava jsi to zaslouzi.).

Mladej fracek, co? Trochu pokory hochu.

28.3.2016 22:01
eli22

XXX.XXX.181.33

pepajz napsal(a):

Mně tak ani nevadí, že se tady vyptáváte. Ale co mi hrozně vadí, že i radíte, a radíte převážně nesmysly. Pokud je tu stejně "vyspělý" chovatel, tak ta "rada" může mít pro jeho svěřence i fatální následky. To mi vadí. Druhá věc je gramatika, za což asi teda nemůžete, ale dítě ve třetí třídě dělá méně chyb.

28.3.2016 22:15
petajz

XXX.XXX.144.34

pepajz napsal(a):

Jste fakt dáreček který si žádnou radu nezaslouží.

kdyz nevím neradím

28.3.2016 23:59
kdyz nevím neradím

XXX.XXX.226.198

pepajz napsal(a):

Spíš Vy se nestarejte o problémy ostatních a ze svého neraďte, víte prd, ale cpete se do každého druhého vlákna. Neurážejte ostatní přispěvatele (viz Atka), kdo je chytrý nebo není, protože Vy se projevujete jako... i písemně co každé první vlákno. Bude dobře, když se stáhnete a přestanete ostatním kázat.

Ps: naučte se aspoň česky psát, píšete jak trotl.

29.3.2016 08:45
jitule66

XXX.XXX.153.81

Zdravím, nevím co to tady všichni předvádíte, ale mně se dotazy v diskuzi líbí, protože se rychle
a celkem stručně dozvím co potřebuji a mnohdy si utvrdím i své názory, že se někdo zeptá
pro někoho nevhodně ještě neznamená, že je hloupý - prostě sbírá zkušenosti

Zdravím.

29.3.2016 12:53
hersyko

XXX.XXX.144.116

jitule66 napsal(a):
Zdravím, nevím co to tady všichni předvádíte, ale mně se dotazy v diskuzi líbí, protože se rychle
a celkem stručně dozvím co potřebuji a mnohdy si utvrdím i své názory, že se někdo zeptá

Zdravím.

Já osobně si myslím, že zkušenosti se získávají ze své praxe a chovu a ne z dotazu na jakémkoliv webu, diskuzi!Souhlasím, že někdy je dotaz opravdu pro někoho hloupý a dostane odpověd na stejné urovni.. Ale co mě spíše udivuje je neschopnost a lenost začínajících chovatelů ! si cokoliv přečíst koupit starší literaturu a sám se zajímat a o tom je to chovatelství. A ne, že jako právě PAPEJZ začne urážet nadávat. U mě by takoví člověk dostal facku, že by nestačil spočítat schody!

kdyz nevím neradím

29.3.2016 18:40
kdyz nevím neradím

XXX.XXX.226.198

hersyko napsal(a):
Já osobně si myslím, že zkušenosti se získávají ze své praxe a chovu a ne z dotazu na jakémkoliv webu, diskuzi!Souhlasím, že někdy je dotaz opravdu pro někoho hloupý a dostane odpověd na stejné urovni.. Ale co mě spíše udivuje je neschopnost a lenost začínajících chovatelů ! si cokoliv přečíst koupit starší literaturu a sám se zajímat a o tom je to chovatelství. A ne, že jako právě PAPEJZ začne urážet nadávat. U mě by takoví člověk dostal facku, že by nestačil spočítat schody!

Přesně tak, pod to se mohu jedině podepsat.

kdyz nevím neradím

29.3.2016 18:41
kdyz nevím neradím

XXX.XXX.226.198

jitule66 napsal(a):

Zdravím.

Když ale neví, tak má mlčet a ne se s prominutím sr*t se svými výlevy do každého třetího vlákna, aby ostatní obdařil myšlenkou, která je naprosto offtopic a navrch napsaná v neandrtálštině. Když ho někdo slušně usadí, ještě kope kolem sebe.

29.3.2016 23:16
atka

XXX.XXX.61.1

hersyko napsal(a):

Proto nemá ani vyplněný profil, aby tu facku nedostal..

Přidejte reakci

Přidat smajlík