Můžeme mi prosím někdo poradit? Myslím, že je to samička, ale nevím to na to 100% má 3 roky.
artan

XXX.XXX.195.189
Lepší než trhat nezralé peří, což je bolestné a hrozí i poškození a nové peří nemusí už dorůst, je píchnout jednoduše papouška injekční jehlou ze spodu do prstu a máte kapku krve hned. Je to rychlé a vyteče opravdu jen tolik krve kolik je potřeba.
kubanec
napsal(a):
A co takhle dna z nezralýho peři s obsahem krve ? Pošlete poštou, vím že je to blbý mu je trhat ale taky řešeni plno chovatelu misto krve posilá peří.
Co to je za nesmysl DNA z peří s obsahem krve? Já žasnu.
Každá laboratoř uvádí, jak vzorky poslat. Kapka krve nebo peří. Peří zralé, nechat oschnout, dát do sáčku, poslat pošou. Nezblbnout popis vzorků. V pondělí nebo úterý, aby to někde neleželo na poště.
Dělá- li to veterinář, garantuje svou profesí, že nejde o falzifikát. Bohužel to i některý prodávající dělá a laboratoř je v tom nevině.
Pánové chovatelé, DNA za dvě stovky pro kupce, nezdá se Vám to trochu málo?
Když nebyl internet, podrazy se též děly, ale viděli jsme si do očí nebo znali adresu. Dnešní kontakt je úžasný, ale i rizikový.
A k odpovědi kubanec. Krotký pták ani neví, že mu 5 pírek vytrhnu. K napíchnutí k odběru kapky krve zkušený stačí sám, nezkušený s pomocníkem. Fakt mě tyto "akademické diskuze štvou".
Pak si to někldo, kdo neví o co kráčí přečte a ještě tomu věří.
kubanec
napsal(a):
No většinou chcou nezralej brk a ne zralej.
Kdo chce brk? Vždy požadují peří a to neznamená že to musí být brk.Já už posílal minimálně stovku vzorků peří a vždy to bylo drobné peří z hrudi.Vždy vytrhám asi deset pírek z několika míst a nikdy se mi nestalo že by vzorek nevyšel.Důležité je aby alespoň nějaké pírko mělo živou cibulku a né krev.Odebrání pírek je rychlé a pro ptáka šetrné.
kubanec
napsal(a):
Tak se tady budem chytat za sluvka kazdej pochopil jak to bylo myšleno aby peři bylo čerstvi a ne vyzrálí těsně před pelichánim nebo posbirany na dně klece.
Tak nepište hlouposti.Čerstvé nebo vyzrálé peří je živé, tedy pořád vhodné k DNA.Nevhodné je peří odumřelé které už nemá živou cibulku.Když už chcete radit tak nazývejte věci správně a nikdo vás nebude opravovat.Nakonec pan Moudivláček vám to napsal přesně.