Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Abubaide

2.4.2016 19:37
Abubaide

XXX.XXX.146.154

Dobrý den, zeptám se, nevíte náhodou, jestli je to sameček nebo samička? Když jsem si ho/ji vybírala, byl/a menší než ostatní ptáci, připadá mi, že má i drobnější zobák a hlavu, takže by to mohla být samička, ale jistá si úplně nejsem.
Přinesla jsem si ji/ho domů teprve včera, takže zatím nemám ani moc vypozorované chování, které by mohlo být typické pro samičku.
Ještě něco, když má na kroužku napsáno CZ 16 a pak ten kód, znamená to, že byla kroužován/a letos, takže by jí/jemu neměly být více než 4 měsíce, nebo je to nějak jinak?

2.4.2016 19:51
sahulalukas

XXX.XXX.63.66

Fotka č.2, tvar hlavy napovídá že je to Kluk :).

3.4.2016 12:20
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Rovněž se přikláním k samci. Ano je to podle kroužku letošní a to znamená velmi mladé.
Ještě se projeví, hranatost hlavy na foto č.2 jak již bylo uvedeno napovídá kluka.

Abubaide

3.4.2016 13:31
Abubaide

XXX.XXX.146.154

No, mám ho ze zverimexu, což tady asi není populární řešení, jak si pořídit domácího mazlíčka, ale byla jsem se tam jenom podívat, co kdyby náhodou, a ono to na mě pořád tak koukalo a pískalo a snažilo se to nějak navázat kontakt, že jsem si to prostě musela odnést domů. Druhý den a v pohodě jde na prst, rameno, vrací se do klece a tak. Ale na to pohlaví jsem se zapomněla zeptat. Možná že byl menší, protože ostatní ptáci v kleci byli starší, měli i jiné barvy kroužků, tak nevím.

4.4.2016 07:39
were

XXX.XXX.220.250

Samec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2016 08:55

100% Samec.

Abubaide

29.6.2016 10:29
Abubaide

XXX.XXX.146.154

Tak tenhle samec začal minulý týden sám od sebe snášet vajíčka. Nemá partnera ani budku, ale začala projevovat pářící chování a teďka i snášet, přičemž pořád čas od času předvádí "taneček" s ocáskem nahoře. Nemáte nějaké tipy, jak omezit snášení nebo i sezení na prázdných vejcích? Přijde mi jí líto, protože se chudák tak snaží a z obvykle aktivního ptáka je vystresovaná kvočna, která se vyletí tak na hodinku denně okoupat a zaběhat si, ale jinak sedí a hlídá.

6.7.2016 19:37

Za tento příspěvek vám všem velice děkuji, že jsem si ho mohla přečíst..aspoň mám naději, že ta naše samice vypadající na samce, bude třeba nakonec taky samice..:) koukala jsem, že má také tak dlouhý zobák..

6.7.2016 19:47

6.7.2016 19:55

Abubaide napsal(a):
Dobrý den, zeptám se, nevíte náhodou, jestli je to sameček nebo samička? Když jsem si ho/ji vybírala, byl/a menší než ostatní ptáci, připadá mi, že má i drobnější zobák a hlavu, takže by to mohla být samička, ale jistá si úplně nejsem.
Přinesla jsem si ji/ho domů teprve včera, takže zatím nemám ani moc vypozorované chování, které by mohlo být typické pro samičku.
Ještě něco, když má na kroužku napsáno CZ 16 a pak ten kód, znamená to, že byla kroužován/a letos, takže by jí/jemu neměly být více než 4 měsíce, nebo je to nějak jinak?

Samec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík