Abubaide

XXX.XXX.146.154
Dobrý den, zeptám se, nevíte náhodou, jestli je to sameček nebo samička? Když jsem si ho/ji vybírala, byl/a menší než ostatní ptáci, připadá mi, že má i drobnější zobák a hlavu, takže by to mohla být samička, ale jistá si úplně nejsem.
Přinesla jsem si ji/ho domů teprve včera, takže zatím nemám ani moc vypozorované chování, které by mohlo být typické pro samičku.
Ještě něco, když má na kroužku napsáno CZ 16 a pak ten kód, znamená to, že byla kroužován/a letos, takže by jí/jemu neměly být více než 4 měsíce, nebo je to nějak jinak?
Abubaide

XXX.XXX.146.154
No, mám ho ze zverimexu, což tady asi není populární řešení, jak si pořídit domácího mazlíčka, ale byla jsem se tam jenom podívat, co kdyby náhodou, a ono to na mě pořád tak koukalo a pískalo a snažilo se to nějak navázat kontakt, že jsem si to prostě musela odnést domů. Druhý den a v pohodě jde na prst, rameno, vrací se do klece a tak. Ale na to pohlaví jsem se zapomněla zeptat. Možná že byl menší, protože ostatní ptáci v kleci byli starší, měli i jiné barvy kroužků, tak nevím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

100% Samec.
Abubaide

XXX.XXX.146.154
Tak tenhle samec začal minulý týden sám od sebe snášet vajíčka. Nemá partnera ani budku, ale začala projevovat pářící chování a teďka i snášet, přičemž pořád čas od času předvádí "taneček" s ocáskem nahoře. Nemáte nějaké tipy, jak omezit snášení nebo i sezení na prázdných vejcích? Přijde mi jí líto, protože se chudák tak snaží a z obvykle aktivního ptáka je vystresovaná kvočna, která se vyletí tak na hodinku denně okoupat a zaběhat si, ale jinak sedí a hlídá.

Za tento příspěvek vám všem velice děkuji, že jsem si ho mohla přečíst..aspoň mám naději, že ta naše samice vypadající na samce, bude třeba nakonec taky samice..:) koukala jsem, že má také tak dlouhý zobák..

Abubaide
napsal(a):
Dobrý den, zeptám se, nevíte náhodou, jestli je to sameček nebo samička? Když jsem si ho/ji vybírala, byl/a menší než ostatní ptáci, připadá mi, že má i drobnější zobák a hlavu, takže by to mohla být samička, ale jistá si úplně nejsem.
Přinesla jsem si ji/ho domů teprve včera, takže zatím nemám ani moc vypozorované chování, které by mohlo být typické pro samičku.
Ještě něco, když má na kroužku napsáno CZ 16 a pak ten kód, znamená to, že byla kroužován/a letos, takže by jí/jemu neměly být více než 4 měsíce, nebo je to nějak jinak?
Samec.