svetr

XXX.XXX.80.59
Dobrý den,
zvykne si na mě 7 měsíční mníšek dokrmený, stejně jako dokrmené mládě?
Chci jako mazlíka.
Jakub Pazderník
napsal(a):
Dobrý den, snad asi nejsem jediný kdo nepochopil otázku? Není tam překlep? ;).
Není tam překlep. Dotaz zní, když si "svetr" koupí od někoho sedmi měsíčního mníška, který je dokrmený, tak jestli si na něho zvykne stejně jako kdyby si ho třeba dokrmil sám nebo koupil dokrmeného po odstavu. Odpověď zní: buď si zvykne a bude v pohodě, nebo si zvykne, ale bude se škubat, může i křičet tak, že nebudete rádi nebo bude úplně v pohodě. Takže těžko říci, je třeba i vědět proč se ho původní majitel zbavuje. Většinou se tvrdí, že kvůli alergii nebo že na něj není čas, ale většinou je to kvůli hluku. Na druhé straně musím říci, že naši mníšci doma jsou nejtišší papoušci, co znám. Je to prostě kus od kusu.Takže těžko radit, ale principielně ano, zvykne.
Dobrý den, ráda bych se připojila k diskuzi. Koupila jsem loňského mníška sice ručně dokrmeného, ale pak vráceného ven do voliéry k ostatním, takže je divoký. Kolik myslíte, že bude potřebovat času na to, aby si na mně zvykl ? Tento pátek už bude doma 14 dní a stále pokud mu dávám krmení, nebo čistou vodu, tak se " mlátí " po kleci. Ráda bych ho pustila proletět, ale mám obavy, že už se nebude chtít do klece vrátit a zase ho nechci vystavovat stresu honěním ho po bytě, aby se vrátil zpět do klece.
monika23
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se připojila k diskuzi. Koupila jsem loňského mníška sice ručně dokrmeného, ale pak vráceného ven do voliéry k ostatním, takže je divoký. Kolik myslíte, že bude potřebovat času na to, aby si na mně zvykl ? Tento pátek už bude doma 14 dní a stále pokud mu dávám krmení, nebo čistou vodu, tak se " mlátí " po kleci. Ráda bych ho pustila proletět, ale mám obavy, že už se nebude chtít do klece vrátit a zase ho nechci vystavovat stresu honěním ho po bytě, aby se vrátil zpět do klece.
Poslala jsem Vám interní zprávu, tady mě to dneska nějak moc neba
bolek76
napsal(a):
Dobrý den nechci zakládat nové téma mám pár Mníšku a byli přes zimu v bytě mám je nějak připravovat na přemístění do voliery?Děkuji.
Záleží na tom, jestli v bytě bylo 15 nebo 25 st. Osobně bych počkala, až noční teploty neklesnou pod 10 -8 st a pak bych je dala ven. JInak mníškové jsou odolní papoušci, za určitých podmínek mohou být přes zimu venku.