Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2016 18:00
Malochovatel9

XXX.XXX.35.159

Dobrý den, koupil jsem konečně výstavní pár andulek 27.3.2016, ptáci mají něco přes rok.Voliéra je velká 120 délka, výška 60 a hloubka 40.Budku mají z vnější strany, jsou tam jen ony, otvor do budky 5 cm.

Jenže zatím ani budku nenavštívily, nevím čím to je?Nepáří se, nemají zatím vůbec žádný zájem o hnízdění.Podávám proso, voda, sépiová kost, jablko.

Chtěl bych mladé, tak chci poradit, co mám dělat, abych se jich dočkal, děkuji za odpovědi.

9.4.2016 18:48
pidgeot

XXX.XXX.133.190

Malochovatel9 napsal(a):
Dobrý den, koupil jsem konečně výstavní pár andulek 27.3.2016, ptáci mají něco přes rok.Voliéra je velká 120 délka, výška 60 a hloubka 40.Budku mají z vnější strany, jsou tam jen ony, otvor do budky 5 cm.

Jenže zatím ani budku nenavštívily, nevím čím to je?Nepáří se, nemají zatím vůbec žádný zájem o hnízdění.Podávám proso, voda, sépiová kost, jablko.

Chtěl bych mladé, tak chci poradit, co mám dělat, abych se jich dočkal, děkuji za odpovědi.

Dobrý den, né že bych byl nějaký odborník na chov výstavních andulek, ale zkusím poradit co vím. Andulka je hejnový pták takže nejčastěji zahnízdí, když v okolí uslyší štěbetat ostatní andulky. Takže bych pořídil ještě aspoň jeden pár a ten dal do vedlejšího boxu, aby se navzájem slyšeli a trochu se vyprovokovali. Dále bych trošku zpestřil krmnou dávku nedávat samotný proso ale směs zrnin ( minimálně proso, lesknice, oves) dále bych podal vaječnou míchanici a zelené krmení buďto salát nebo venku začínají růst pampeliška, ptačinec atd..

Přidejte reakci

Přidat smajlík