Jak velká klec pro žáka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2016 20:49
libor.ondracek

XXX.XXX.218.53

Jak má být správně velká klec pro žáka?

10.4.2016 21:12
KTM

XXX.XXX.144.89

U nás žáci chodí do škole a ne do klecí ! :D.

11.4.2016 06:41
libor.ondracek

XXX.XXX.218.53

Pardón pro ŽAKA

11.4.2016 06:59
kubanec

XXX.XXX.103.251

No spravnej rozmer ti nikdo neřekne ochočenej žako se stejně poušti ven po bytě na prolet a kleci vhodnejch je tu v nabídce dost stoji od 2000 do 4000 kc.

11.4.2016 07:27
geldek

XXX.XXX.29.65

Neexistuje "správně" velká klec, jen klec minimálních velikostí. U žaků by to mělo být prý 90 x 60 x 110 cm (dxšxv) - uvádí se to na zahr. stránkách o grey parrot. Ale osobně mi to připadá málo a přidala bych alespoň 100 x 80 (dxš). Správná odpověď vlastně je jasná - klec v rámci prostorových možností tu největší možnou. Důležité pak je i umístění!
A i u přeletu mimo klec byste měl brát v úvahu, že žako je celkem velký papouch, v letu ne tak obratný a třeba na bezpečnou otočku v letu potřebuje odhadem minimálně 3 metry (šířka prostoru, v němž by se měl možnost za letu obratnější žako otočit. Nezkušený by to možno nezvládl). Délka proletového prostoru by pak měla být samozřejmě větší. Opět platí - čím větší volný prostor, tím lepší. Ale to snad není potřeba psát.
Proč mi některé dotazy připadají jako hoax? Když přece uvažuji o žakovi, tak musím mít jasnou představu o prostoru, v němž bude moci papouškovsky důstojně a relativně spokojeně žít.

12.4.2016 21:46
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

geldek napsal(a):
Neexistuje "správně" velká klec, jen klec minimálních velikostí. U žaků by to mělo být prý 90 x 60 x 110 cm (dxšxv) - uvádí se to na zahr. stránkách o grey parrot. Ale osobně mi to připadá málo a přidala bych alespoň 100 x 80 (dxš). Správná odpověď vlastně je jasná - klec v rámci prostorových možností tu největší možnou. Důležité pak je i umístění!
A i u přeletu mimo klec byste měl brát v úvahu, že žako je celkem velký papouch, v letu ne tak obratný a třeba na bezpečnou otočku v letu potřebuje odhadem minimálně 3 metry (šířka prostoru, v němž by se měl možnost za letu obratnější žako otočit. Nezkušený by to možno nezvládl). Délka proletového prostoru by pak měla být samozřejmě větší. Opět platí - čím větší volný prostor, tím lepší. Ale to snad není potřeba psát.
Proč mi některé dotazy připadají jako hoax? Když přece uvažuji o žakovi, tak musím mít jasnou představu o prostoru, v němž bude moci papouškovsky důstojně a relativně spokojeně žít.

Naprosto souhlasím s touto odpovědí. Je třeba si číst první větu.
Pták, který v kleci jen spí ji může mít malou, než ten, co v ní tráví celý den. Zde neexistuje rada, záleží na podmínkách a režimu dne chovu.
Když chce někdo něco chovat, měl by nastudovat, pohovořit s praktiky a pak nezlobte se, ptát se na této diskuzi, která může být zavádějící. Jen dodám, že se jí též se svou zkušeností hodně účastním a ža dobře míněnou radu sklidím někdy výtky, že poučuji. Ale od toho je diskuze, výměna názorů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík