Ahoj chlapi,
chtěl bych poprosit o radu. Mam zdenou voliéru a chystam rozvody elektroinstalace. Říkal jsem si, že by bylo dobre tam nachystat kabel i pro kamerovy systém do budek, ale nevim kde by bylo ho nejlepší vyvest ze zdi a také nevím o jaky druh kabelu jde.
Muzete někdo prosím poradit a nebo pridat fotku kde mate kabel vyvedeny?
Mockrat dekuji vsem a at se daří v chovu.
Petr.
Dobry den,
wi-fi je zbytecne, protoze stejne musite privest napajeci kabel ;)
A jaky ze kabel? To je velmi slozite. Zalezi na tom jakou kameru si poridite. Muzete mit sitovou (IP) a pak musite privest sitovy kabel. Jine kamery se napojuji stinenou dvojlinkou. Nekdy maji i vystup na zvuk, takze dalsi dva stinene kabely.
A z vlastni zkusenosti? Kameru jsem mel v budce u senegalcu. Prvni rok jsem z ni byl uplne nadseny a kazdy den jsem pri hnizdeni letel ke kameram a poustel jsem si i zaznam. Pak to padlo a dneska ji mam demontovanou.
Pokud mam odpovedet na Vas dotaz, vyvedte si kabel tam, kde bude budka tak, aby se k nemu ptaci nedostali. Asi lepsi bude dat do zdi husi krk a tim pripadne protahnout potrebny kabel ;)
S pozdravem Smidla.eu.
Dobry den,
ptaci se dostali ke kabelum. Uz zacali obirat izolaci. A take kamera stratila vyznam. Jak se samice strati je jasne ze muze byt jen v budce. A kolik je vajec a pak mladat zjistim beznou kontrolou na kterou si ptaci zvykli a nechaji me ji delat. Takze kamera pizbyla vyznamu.
S pozdravem smidla.eu.