Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

XZačátečníkX

27.4.2016 17:23
XZačátečníkX

XXX.XXX.250.156

Dobrý den, rád bych si koupil papouška (jako mazlíka, ne do chovu). Mám dřívější zkušenosti s Andulkami a Korelami, ale tentokrát bych rád "velkého papouška". Nemyslím ani tak velikostí, ale spíš chováním, chytrostí, mluvením (stačí mi když se naučí pár slov.. Na tom mi tolik nesejde). Horní hranice ceny je cca 5000 Kč. Četl jsem, že třeba Papoušek Senegalský se fixuje jen na jednu osobu a na ostatní je někdy i agresivní.. Tomu bych se rád u papouška vyvaroval, vzhledem k tomu, že mám v domácnosti 2 děti. Co se týče prostoru, žil by v bytě v kleci (samozřejmě by byl pouštěn volně z klece). Budu moc rád, když mi dáte nějaké tipy a rady. Předem děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2016 18:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den do 5000 je mnoho papoušků, daly by se alexandři, pyrury atd... do 5000kč máte i třeba nějakého amazonka, černotemený viděl jsem dost inzerátů kde nědo prodával do 5000kč.

leadbeateri

27.4.2016 21:05
leadbeateri

XXX.XXX.59.171

Uvažovať by sa dalo o aratinge zlatej, jendaj, amazónikoch (napr. čiernotemenný alebo bieločelý, prípadne šupinkový), are nobilis alebo dokonca o amazoňanovi venezuelskom. Prípadne alexander veľký, papagáj patagónsky. Treba zúžiť výber podľa požiadaviek na veľkosť a hluk papagája.

XZačátečníkX

28.4.2016 16:45
XZačátečníkX

XXX.XXX.250.156

leadbeateri napsal(a):
Uvažovať by sa dalo o aratinge zlatej, jendaj, amazónikoch (napr. čiernotemenný alebo bieločelý, prípadne šupinkový), are nobilis alebo dokonca o amazoňanovi venezuelskom. Prípadne alexander veľký, papagáj patagónsky. Treba zúžiť výber podľa požiadaviek na veľkosť a hluk papagája.

Děkuji za radu.. Co se týče velikosti, tak asi požadavky nemám, jde mi hlavně o to, abych z jeho chovu měl podobný zážitek jako z chovu velkého papouška (Kakadu, Žako, Ara..). Zvažoval jsem Pyrury, Amazónka Černotemenného nějakého Amazoňana, Senegalce, a asi nejvíc se mi líbila Ara Noblis díky podobnosti s ostatníma Arama. Jaký z takto dostupných papoušků si myslíte, že by mi v tomhle nejvíce vyhovoval? Taky by měl být dobře ochočitelný.

29.4.2016 10:50
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.39

XZačátečníkX napsal(a):
Děkuji za radu.. Co se týče velikosti, tak asi požadavky nemám, jde mi hlavně o to, abych z jeho chovu měl podobný zážitek jako z chovu velkého papouška (Kakadu, Žako, Ara..). Zvažoval jsem Pyrury, Amazónka Černotemenného nějakého Amazoňana, Senegalce, a asi nejvíc se mi líbila Ara Noblis díky podobnosti s ostatníma Arama. Jaký z takto dostupných papoušků si myslíte, že by mi v tomhle nejvíce vyhovoval? Taky by měl být dobře ochočitelný.

Pokud jste zmínil pyruru, tak tu mohu doporučit. Třeba pyrura zelenolící v různých mutacích. Má také vzhled velkého papouška, je to komik, potravu bere do prstů a lehce se ochočí. Více se dozvíte na: https://www.facebook.com/groups/739329786148611/.

XZačátečníkX

29.4.2016 18:30
XZačátečníkX

XXX.XXX.250.156

m.zedlitzer napsal(a):
Pokud jste zmínil pyruru, tak tu mohu doporučit. Třeba pyrura zelenolící v různých mutacích. Má také vzhled velkého papouška, je to komik, potravu bere do prstů a lehce se ochočí. Více se dozvíte na: https://www.facebook.com/groups/739329786148611/.

Děkuji za radu, určitě se do této skupiny podívám. Pyrura se mi líbí vzhledově, ale povahu nemůžu posoudit. Podobá se povahovými rysy velkým papouškům, nebo spíše andulce atd..? Koukal jsem na nějaká videa na YouTube a příjde mi taková "umírněná" oproti například Amazónkovi. Pokud s ní někdo má osobní zkušenosti, budu rád když se ozvete.

Katkamojka

29.4.2016 18:49
Katkamojka

XXX.XXX.195.189

XZačátečníkX napsal(a):
Děkuji za radu, určitě se do této skupiny podívám. Pyrura se mi líbí vzhledově, ale povahu nemůžu posoudit. Podobá se povahovými rysy velkým papouškům, nebo spíše andulce atd..? Koukal jsem na nějaká videa na YouTube a příjde mi taková "umírněná" oproti například Amazónkovi. Pokud s ní někdo má osobní zkušenosti, budu rád když se ozvete.

Pyrura je neposeda, stále dělá nějaký lumpárny a neposedí. Nám se podařilo ochočit i divokýho, ale pořád nás štípe do prstů a do uší a často se tlačí zadečkem do dlaně a to se prý chce pářit. Proto si chceme pořídit jinýho papouška, nějakýho klidnějšího. Já bych chtěla senegalskýho, ale to je prý v dospělosti zuřivec.

29.4.2016 21:05
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

XZačátečníkX napsal(a):

Projděte si tu skupinu, tam je zkušeností s pyrurama dost. Já chovám šest párů v bytě a nemůžu si je vynachválit. V té skupině "Pyrury a jiní papoušci" získáte i názory lidí, kteří mají pyrury jako mazlíky.

30.4.2016 12:43
kkki

XXX.XXX.254.207

m.zedlitzer napsal(a):
Projděte si tu skupinu, tam je zkušeností s pyrurama dost. Já chovám šest párů v bytě a nemůžu si je vynachválit. V té skupině "Pyrury a jiní papoušci" získáte i názory lidí, kteří mají pyrury jako mazlíky.

Že Vy je chováte, tak je zde nemusíte propagovat.Kdokoliv se tu zeptá na mazlíka, hned jste tu Vy s Vaší propagandou.Myslím si, že je třeba poradit a ne hned vnucovat Vaše pyrury.

lodyha

30.4.2016 14:00
lodyha

XXX.XXX.195.189

kkki napsal(a):
Že Vy je chováte, tak je zde nemusíte propagovat.Kdokoliv se tu zeptá na mazlíka, hned jste tu Vy s Vaší propagandou.Myslím si, že je třeba poradit a ne hned vnucovat Vaše pyrury.

To máte jako s dovolenou, pokud někdo jezdí pořád do Bulharska tak vám těžko může k rekreaci doporučit Karibik a už vůbec ne pokud tu rekreaci v Bulharsku navíc i prodává

30.4.2016 14:36
Malochovatel9

XXX.XXX.35.159

Pan Zedlintzer, jen radí, nepropaguje svoje pyrury.Chce pomoci, ale vždy se najdou nějací, kterým to vadí.

30.4.2016 14:52
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

kkki napsal(a):

To se dalo od vás čekat. Já nikomu své pyrury nevnucuji. Navíc oproti jiným pokud se na mne někdo obrátí s žádostí o pyruru a já nemám, doporučím několik jiných chovatelů, to mi nedělá problém. Já to nedělám pro zisk, ale jako koníčka. Hlavně mě zajímají mutace a genetika a protože jsem panelákový, tak jsem musel zvolit takový druh, který v mých podmínkách lze chovat. A protože je chovám, tak vím o čem mluvím a nebudu doporučovat amazoňany, se kterými nemá žádnou zkušenost. To ať doporučí jejich chovatelé. Pokud máte zkušenost s jiným druhem, tak proč jej nedoporučíte místo planého tlachání.

30.4.2016 15:05
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

lodyha napsal(a):
To máte jako s dovolenou, pokud někdo jezdí pořád do Bulharska tak vám těžko může k rekreaci doporučit Karibik a už vůbec ne pokud tu rekreaci v Bulharsku navíc i prodává

Odpověď jsem vlastně napsal na reakci "kkki". S první částí Vašeho vyjádření souhlasím, když vím o čem mluvím, tak to mohu doporučit. Druhá část je pravdivá tak napůl. Nesnažím se mít za každou ceno co nejvíce mladých, spíš skládám páry abych měl mladé, které požaduji. A nedělám to pro kšeft. Vůbec se nehroutím jako někteří na různých vláknech zde na FB, když mi zůstanou mladí i přes rok. Tyhle věci neřeším. Samozřejmě jako každý chovatel jsem rád, když se mi podaří aspoň z části pokrýt náklady. Nemusíme si nic nalhávat, ale pokud nechováte dražší a vzácnější exoty a ve velkém, tak se tento koníček nemůže nikdy rentovat. Ale to žádný koníček který děláte pro radost a ne pro výdělek. Já jsem spokojený tak jak to je. Až na to nebudu mít, nebo to zdravotní stav nedovolí, tak chov zredukuji a nechá si třeba jen jeden nebo dva páry, to se nedá nic dělat. Lámat přes koleno to nebudu.

30.4.2016 17:01
kkki

XXX.XXX.254.207

m.zedlitzer napsal(a):
To se dalo od vás čekat. Já nikomu své pyrury nevnucuji. Navíc oproti jiným pokud se na mne někdo obrátí s žádostí o pyruru a já nemám, doporučím několik jiných chovatelů, to mi nedělá problém. Já to nedělám pro zisk, ale jako koníčka. Hlavně mě zajímají mutace a genetika a protože jsem panelákový, tak jsem musel zvolit takový druh, který v mých podmínkách lze chovat. A protože je chovám, tak vím o čem mluvím a nebudu doporučovat amazoňany, se kterými nemá žádnou zkušenost. To ať doporučí jejich chovatelé. Pokud máte zkušenost s jiným druhem, tak proč jej nedoporučíte místo planého tlachání.

Vážený, pokud bych choval takové druhy, které by se hodily jako mazlík, tak místo toho"tlachání"
je určitě doporučím.Bohužel chovám papoušky, kteří se hodí, jen do velkých voliér a nejsou vhodní k ochočení.K.

30.4.2016 18:05
KaVe

XXX.XXX.45.15

kkki napsal(a):
Vážený, pokud bych choval takové druhy, které by se hodily jako mazlík, tak místo toho"tlachání"
je určitě doporučím.Bohužel chovám papoušky, kteří se hodí, jen do velkých voliér a nejsou vhodní k ochočení.K.

Tak proč se zapojujete do diskuse o "ochočování", kvůli takovým jako jste Vy a spol. tady co nevidět budou jen otázky bez odpovědí.

30.4.2016 18:31
kkki

XXX.XXX.254.207

Diskuze je o tom, abychom diskutovali, reagoval jsem jen na jednoho, sem přízpívájícího.Pokud budu radit jako ostatní, kteří s některými druhy, ani nemají zkušenosti, tak jen budu klamat toho, který o radu žádá.K.

leadbeateri

2.5.2016 22:30
leadbeateri

XXX.XXX.59.171

XZačátečníkX napsal(a):

To nie je také jednoduché, pretože každý druh má inú povahu a dosť záleží aj na jednotlivcovi. Ara nobilis je úžasná, no spravidla nemá taký talent na rozprávanie ako amazoňan. Ale je to impozantný papagájik a nemá veľké nároky na priestor. Keby ste navýšili rozpočet, rozmýšľal by som o samičke amazoňana modročelého (kvôli povahe) alebo o samčekovi ary žltokrkej (kvôli dostupnosti a cene). Pyrura, amazónik aj senegalec sú tiež fajn, no sú viac autonómni. Dosť záleží aj na tom, či je papagáj odchovaný ručne na mazla alebo odchovaný vlastnými rodičmi. Dá sa skrotiť aj papagáj odchovaný rodičmi, ale nebude taký naviazaný na človeka. To je ale niekedy dobre, pretože toľko netrpí neprítomnosťou ošetrovateľa. Vždy je však najlepšie chovať papagáje v páre, vtedy sú najšťastnejšie, hoci už nebudú také kontaktné s chovateľom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík