Každopádně riskujete problémy. Měl jsem zebřičky u kakariků, měly hnízdo ještě v jedné kleci, s malým otvorem, aby jim tam samice kakariki nelezla, ale oni mohli po voliéře bez problémů.
Odchovali tam mladé vše v pořádku. Ale tenhle pár K. byl a je velmi přátelský.
V druhé voliéře již zebřičky byly, pustil jsem mezi ně nový pár Kakariků a samec okamžitě jednu zebru zabil. Pak se to uklidnilo ale druhý den ráno měla na hlavě šrám i andulka. Musel jsem K. dát rychle pryč. Je to jako s lidmi. Někteří jsou moudří a benevolentní a druzí napadají všechno a všechny. Tady v diskusích to rovněž zažijete.
Jinak s chovem přeji jen samé radosti.
michalzl

XXX.XXX.251.165
Mám jeden pár kakariků ve 4m volieře. Chtěl jsem k nim přidat neofémy, zatím jsem pořídil jen jednoho samečka. Ale jak po něm oba dva jdou... Tak ho prodávám. Jsem si myslel, že v tak dlouhé voliéře nebude problém, ale chudák může sedět buď na druhém konci voliéry na pletivu nebo na zemi. Taky bych k nim chtěl něco přidat, ale co...
pterodactyll
napsal(a):
Každopádně riskujete problémy. Měl jsem zebřičky u kakariků, měly hnízdo ještě v jedné kleci, s malým otvorem, aby jim tam samice kakariki nelezla, ale oni mohli po voliéře bez problémů.
Odchovali tam mladé vše v pořádku. Ale tenhle pár K. byl a je velmi přátelský.
V druhé voliéře již zebřičky byly, pustil jsem mezi ně nový pár Kakariků a samec okamžitě jednu zebru zabil. Pak se to uklidnilo ale druhý den ráno měla na hlavě šrám i andulka. Musel jsem K. dát rychle pryč. Je to jako s lidmi. Někteří jsou moudří a benevolentní a druzí napadají všechno a všechny. Tady v diskusích to rovněž zažijete.
Jinak s chovem přeji jen samé radosti.
Zdravím, není Kakariky jako Kakariky, neuvádíte jaký druh, obecně špatnou pověst mají hlavně Kakarici rudočelý, další často chovaný druh je Kakariky žlutočelý, a ten je mnohem klidnější a snášenlivější, lze ho chovat s jinými klidnějšími druhy papoušků, i s drobnějšími druhy exotů, ovšem je-li voliéra dostatečně prostorná, v metrových pidiklecích bude problém vždy!K.
kubrt11
napsal(a):
Zdravím, není Kakariky jako Kakariky, neuvádíte jaký druh, obecně špatnou pověst mají hlavně Kakarici rudočelý, další často chovaný druh je Kakariky žlutočelý, a ten je mnohem klidnější a snášenlivější, lze ho chovat s jinými klidnějšími druhy papoušků, i s drobnějšími druhy exotů, ovšem je-li voliéra dostatečně prostorná, v metrových pidiklecích bude problém vždy!K.
Ano, máte pravdu, jednalo se o k. červenočelý. Přesto mám jeden pár, který může být ve společnosti andulek, zebřiček atd. Dnes již tyto pokusy nedělám. Druhý jsem z nedostatku místa musel dát pryč. Samec byl velice agresivní, nic si nemohlo sednout vedle něho. Na odchov je opravdu nejlepší když mají ptáci klid. Mají Voliéru 3x2x1.
Zkouším podle zahraničních informací, jeden samec a dvě samice. jedna tam má mladé a druhá sedí na vejcích. Jsou polo krotcí, berou z ruky.
Zdravím. Mám samce a dvě samičky k. červenočelých ve společné voliéře spolu s párem nádherných, samcem pap. královského, zpěvavého, samicí barnarda límcového jižního, párem alexandrů rudohlavých, korel, andulek a samcem alexandra vousatého. Voliéra je 4x1.5x2 metry. Vše již několik let bez problémů, u krmítek také bez šarvátek (mají více krmítek). Maximálně se sem tam někdo po někom ožene, např. když královákovi chce andulka vzít ze zobáku kus jabka nebo pampelišky. Mají celou zadní stranu voliéry pokrytou čerstvými větvemi (borovice, smrk pro vytvoření houštin, vrba, bříza..), měním každý týden. To je jejich hlavní zábava. Pořád mají co vyvádět, mají na zemi trouchnivělé špalky, silnou modřínovou větev s kůrou, čerstvé drny s trávou. Nikdy jsem se nesetkal s nějakou agresivitou. Upozorňuji, že v této mé voliéře (na rozdíl od jiných) není cílem odchovávat, ale je to společná voliéra pro potěchu oka ! Všichni ptáci do ní byli umístěni jako mladí, tak jsou na sebe zvyklí. Některé zimuji odděleně, jiní tam zůstávají celoročně. Je to fantastický pohled na krásnou pestrou voliéru, s mnoha čilými papoušky.
Kdybych chtěl odchovávat, tak bych páry musel samozřejmě rozdělit.
P.
Pavel St
napsal(a):
Zdravím. Mám samce a dvě samičky k. červenočelých ve společné voliéře spolu s párem nádherných, samcem pap. královského, zpěvavého, samicí barnarda límcového jižního, párem alexandrů rudohlavých, korel, andulek a samcem alexandra vousatého. Voliéra je 4x1.5x2 metry. Vše již několik let bez problémů, u krmítek také bez šarvátek (mají více krmítek). Maximálně se sem tam někdo po někom ožene, např. když královákovi chce andulka vzít ze zobáku kus jabka nebo pampelišky. Mají celou zadní stranu voliéry pokrytou čerstvými větvemi (borovice, smrk pro vytvoření houštin, vrba, bříza..), měním každý týden. To je jejich hlavní zábava. Pořád mají co vyvádět, mají na zemi trouchnivělé špalky, silnou modřínovou větev s kůrou, čerstvé drny s trávou. Nikdy jsem se nesetkal s nějakou agresivitou. Upozorňuji, že v této mé voliéře (na rozdíl od jiných) není cílem odchovávat, ale je to společná voliéra pro potěchu oka ! Všichni ptáci do ní byli umístěni jako mladí, tak jsou na sebe zvyklí. Některé zimuji odděleně, jiní tam zůstávají celoročně. Je to fantastický pohled na krásnou pestrou voliéru, s mnoha čilými papoušky.
Kdybych chtěl odchovávat, tak bych páry musel samozřejmě rozdělit.
P.
Chov papoušků různého druhu ve společné voliéře bez jedinců opačného pohlavý je za určitých okolností (velikost voliéry, členitost, způsob krmení, atd.)samozřejmě možný, ale zkuste dopárovat v této voliéře některé druhy, např.zmiňovaného Papouška zpěvavého, a uvidíte ten mazec!Jistě, velmi záleží i na povaze jednotlivých ptáků, ale... !
Ako zacal tok u kakarikov samcekovo chovanie sa velmi zmenilo. Chrani si samicku ale len od samca horskeho. Korely mu nevadia. A nevsima si ani ostatnych vo voliere. Kanariky sedia, holubky sedia, prepelice maju znasky, obe samicky a mlade su aj u anduliek.No a mam aj zebricky, ale tam som spravil mensi otvor na budke, aby tam nemohla lebo len k zebrickam sa tlacila samicka. Teraz ju to uz preslo. Je to voliera 7x3x2 metre, vela zelene. Zatial vsetko v pohode. Mensi cirkus je samozrejme, ale to robia hormony a trva to kratko.