Kanárek - problém s odchovem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2016 20:23
Honza12

XXX.XXX.45.30

Dobrý den, mám loňskou samici kanárka, hnízdění probíhá v pohodě a krmení mláďat asi do pátého dne je také v pohodě, ale potom je z ničeho nic přestane kmit a sedí na nich jen velmi málo. Toto se mi stalo už po druhé a nevím co mám dělat. Dát takovou samici pryč a pořídit jinou nebo se to spraví? Děkuji za slušné odpovědi.

20.5.2016 07:48
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

1/ A čo samec, nekŕmi ?
2/ Kam by ste samicu dali? Ak je samica zdravá, vynikajúca pre testovanie plodnosti...

Ja

20.5.2016 09:52
Ja

XXX.XXX.234.162

Honza12 napsal(a):
Dobrý den, mám loňskou samici kanárka, hnízdění probíhá v pohodě a krmení mláďat asi do pátého dne je také v pohodě, ale potom je z ničeho nic přestane kmit a sedí na nich jen velmi málo. Toto se mi stalo už po druhé a nevím co mám dělat. Dát takovou samici pryč a pořídit jinou nebo se to spraví? Děkuji za slušné odpovědi.

Mne sa teraz deje to iste.

20.5.2016 11:08
Honza12

XXX.XXX.6.225

rastislavmpavelka napsal(a):
1/ A čo samec, nekŕmi ?
2/ Kam by ste samicu dali? Ak je samica zdravá, vynikajúca pre testovanie plodnosti...

Samec krmí pouze samici, ale mladé ne. Nejspíš by je krmil až by byly větší.

20.5.2016 16:24
edie

XXX.XXX.35.235

Samec kŕmi keď samica opustí hniezdo, aj to nie každý, zväčša až keď sú mladé väčšie.
Keďže sú už mladé v hniezde, tak aké testovanie plodnosti?

Jeden z páru je bacilonosič, aj keď nejaví známky ochorenia. Patogén sa prenáša na mladé kŕmením samicou, ktorá je prenášač, alebo samica to má od samca ktorý ju kŕmi.
Mladé sa 5 dňom stávajú apatické, nemajú tak ešte vytvorený imunitný systém, nepýtajú tak intenzívne o potravu, a keďže nepýtajú tak samica ich nekŕmi, sú viac slabé a hynú.
Je šanca že dokrmovaním prežijú tie kritické dni a možno sa chytia, ale tie čo prežijú sú ďalej bacilonosičmi.
Skúste okysľovať vodu ale nie jablčným octom, ale vitamínom C a potogén udržíte na uzde, ale nevyliečite, mladé zachránite. Ak sa Vám to neosvedčí tak sa potom ozvite, môžte aj cez súkromné správy, kde Vám vysvetlím viac. Určite nepreliečujte antibiotikami, oslabíte si celý chov.

Ak sa Vám to stane aj pri 2 a 3 hniezde, tak samicu vyradiť z chovu /nepredávať, nedarovať/. Nechávajte si mladé len od zdravých samíc, lebo nákazy sa nezbavíte.

20.5.2016 16:50
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

edie; Keďže sú už mladé v hniezde, tak aké testovanie plodnosti?
RMP; Ak je samica zdravá, vynikajúca pre testovanie plodnosti...
... = testovanie plodnosti samcov, zvlášť krížencov.

20.5.2016 22:45
edie

XXX.XXX.35.235

Snažím sa reagovať na otázku zadávateľa, neriešim plodnosť krížencov. No a ked už spominate krížencov, predpokladám s eu-faunou, tak prikladám foto dnes vyliahnutých 4 mladých, zajtra sa vyliahne 5-ty ich surodenec. A hádajte čo...

20.5.2016 22:48
edie

XXX.XXX.35.235

Snažím sa reagovať na otázku zadávateľa, neriešim plodnosť krížencov. No a ked už spominate krížencov, predpokladám s eu-faunou, tak prikladám foto dnes vyliahnutých 4 mladých, zajtra sa vyliahne 5-ty ich surodenec. A hádajte čo...

21.5.2016 07:04
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

edie napsal(a):

Testovanie plodnosti krížencov je iná kapitola... Predpokladám, že tam ste sa ešte k úspechu nedopracovali.

Na obr. sú pravdepodobne krížence od lipochromového, alebo strakatého kanárika v type A s konôpkou. Nech sa im darí.

Tiež ich môžete budúcim rokom testovať, min. tri roky s kanáričou samičkou. Napr. K testovaniu je vhodná zdravá samica, ktorá nemusí byť dobrá odchovu schopná vzorová mama. Testovanie plodnosti samičiek krížencov je jednoduchšie.

23.5.2016 07:12
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Edie;...foto dnes vyliahnutých 4 mladých, zajtra sa vyliahne 5-ty ich surodenec. A hádajte čo...

RMP; Ako sa darí mladým krížencom, od konôpky? Ak máte problém, rád poradím.

30.5.2016 21:28
edie

XXX.XXX.125.110

31.5.2016 12:01
L.L.

XXX.XXX.243.163

Zdravím, poprosím o radu...první snůška 4 vajíčka vylíhnuli se 3 mladé. Samec se samicí se doplňovali v krmení a mladé vychovali bez problému. Při druhé snůšce 4 vejce vylíhnuli se 2 mlaďata ale oba rodiče nekrmili a mladé uhynuli. Strava stejná nevím kde by mohl být problém. Myslím že to je problém i u ostatních chovatelů. Poraďte prosím co dělat nebo jak tento problém řešíte. Je to náhoda že jednou krmí a pak ne? Díky.

1.6.2016 06:53
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

L.L. napsal(a):
Zdravím, poprosím o radu...první snůška 4 vajíčka vylíhnuli se 3 mladé. Samec se samicí se doplňovali v krmení a mladé vychovali bez problému. Při druhé snůšce 4 vejce vylíhnuli se 2 mlaďata ale oba rodiče nekrmili a mladé uhynuli. Strava stejná nevím kde by mohl být problém. Myslím že to je problém i u ostatních chovatelů. Poraďte prosím co dělat nebo jak tento problém řešíte. Je to náhoda že jednou krmí a pak ne? Díky.

Prvé hniezdenie, druhé hniezdenie prípadne tretie a ďalšie sú predsa vždy za trochu iných podmienok. Počasím v prírode, vegetačnou zmenou, končiac zdravotnou, či hormonálnou situáciou vtákov.

Napríklad ak podávate čerstvé vajíčka z toho istého zdroja, za mesiac môže byť vážna zmena produktu... Život je neustále spoznávanie tajomstiev života.

Ak neopíšete, nepostrehnete tieto detaily, nedá sa o tom dostatočne vážne, alebo relaxačne, ale chovateľsky seriózne podiskutovať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík