Přesunout kosí hnízdo?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Balkonovykosi

20.5.2016 11:09
Balkonovykosi

XXX.XXX.204.192

Dobrý den,
Na našem balkóně se mi v keři zahnízdili kosi. Dnes se vylíhlo první kose a mají ještě tři vejce (dvě z nich jsou určitě snesená před šesti dny). Ale nám začali dělat fasádu a já budu muset všechno z balkónu odklidit :( Bohužel práce odložit nejdou (velký bytový dům, firma co má časový rozvrh...). Chtěla bych jim nějak pomoci, ale nenanapá mě nic jiného než je zkusit odstěhovat. Má to cenu nebo se mám smířit s tím, že to nepřežijí :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2016 11:34

Balkonovykosi napsal(a):
Dobrý den,
Na našem balkóně se mi v keři zahnízdili kosi. Dnes se vylíhlo první kose a mají ještě tři vejce (dvě z nich jsou určitě snesená před šesti dny). Ale nám začali dělat fasádu a já budu muset všechno z balkónu odklidit :( Bohužel práce odložit nejdou (velký bytový dům, firma co má časový rozvrh...). Chtěla bych jim nějak pomoci, ale nenanapá mě nic jiného než je zkusit odstěhovat. Má to cenu nebo se mám smířit s tím, že to nepřežijí :(.

Jakmile s hnízdem budete jakkoliv manipulovat, rodiče snůšku opustí. to stejné pokud bude na balkoně nějaký větší pohyb.

Erebos

20.5.2016 11:44
Erebos

XXX.XXX.161.10

Balkonovykosi napsal(a):
Dobrý den,

Odkud jste?

Balkonovykosi

20.5.2016 11:46
Balkonovykosi

XXX.XXX.204.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jakmile s hnízdem budete jakkoliv manipulovat, rodiče snůšku opustí. to stejné pokud bude na balkoně nějaký větší pohyb.

Díky. Bohužel jsem si to myslela Takže asi bude lepší to vyřešit hned

Balkonovykosi

20.5.2016 11:47
Balkonovykosi

XXX.XXX.204.192

Erebos napsal(a):
Odkud jste?

Příbram.

Balkonovykosi

20.5.2016 12:21
Balkonovykosi

XXX.XXX.204.192

Erebos napsal(a):
Odkud jste?

Díky. Díky tomuto dotazu mě napadlo zavolat na nejbližší záchranářskou stanici

Erebos

20.5.2016 14:51
Erebos

XXX.XXX.161.10

Balkonovykosi napsal(a):
Díky. Díky tomuto dotazu mě napadlo zavolat na nejbližší záchranářskou stanici

Super a jak jste dopadla? Vezmou je?

Balkonovykosi

20.5.2016 19:04
Balkonovykosi

XXX.XXX.204.192

Erebos napsal(a):
Super a jak jste dopadla? Vezmou je?

Prý ano, zkusí je zachránit. V pondělí nebo v úterý tu začnou dělat lešení, tak snad do té doby trochu zesílí, aby měla aspoň nějakou šanci.

20.5.2016 23:01
holubička

XXX.XXX.98.153

Krásné hnízdo.. kosí hnízdění jsem ještě neviděla.

Lukšej

18.5.2020 21:12
Lukšej

XXX.XXX.142.93

Dobrý den,mám problém,na stavbě se nám uhnízdila dvě hnízda kosů.Bohužel jsem si toho všimnul pozdě,Jde mi o to jestli je nějaká malá šance hnízdo přesunout kousek dál z důvodu probíhajících prací na stavbe.Díky za odpověd.

18.5.2020 22:38

Dobrý den,
jestli jsou tam vajíčka tak se to nejspíš nepodaří, staří hnízdo opustí. Jestli už jsou mláďata mohla by být šance... A hlavně kosíci rostou rychle, jestli už tam máte mladé možná za pár dní sami vyletí.

Janeoffka

6.5.2022 16:15
Janeoffka

XXX.XXX.167.60

Dobrý den,
před par dny nám vylétli mladí kosíci z hnízda na terase. Doufáme, že se k nám za krátko vrátí:-) Můj dotaz zní, zda jim staré hnízdo ponechat nebo ho odstranit. Vím, že někteří ptáci do starého hnízda znovu nenakladou (kvůli čmelíkům a jiné havěti).
Děkuji za radu:)

Neregistrovaný uživatel

6.5.2022 17:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Hnízdo klidně odkliďte,pokud se jim u vás líbí pro další hnízdění si postaví nové.

6.5.2022 20:53
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

jen moje zkušenost. Přesun s vajíčky dopadne opuštěnm hnízda. Jak tam je to mládě, je sice moc mladé, ale každý den je pro něj plus a vylíhnou se třeba i další, může se postupný přesun dařit, ale nevím podmíky umístění balkonu a kam by se to dalo postupně stěhovat. Záleží na postupu stavby, rušení sedící samice, z jaké vzdálenosti.
Na mláďatech sedí kosice velice pevně, klidně to zkustea dejte vědět.

9.5.2022 21:28
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Moudivláček napsal(a):
jen moje zkušenost. Přesun s vajíčky dopadne opuštěnm hnízda. Jak tam je to mládě, je sice moc mladé, ale každý den je pro něj plus a vylíhnou se třeba i další, může se postupný přesun dařit, ale nevím podmíky umístění balkonu a kam by se to dalo postupně stěhovat. Záleží na postupu stavby, rušení sedící samice, z jaké vzdálenosti.
Na mláďatech sedí kosice velice pevně, klidně to zkustea dejte vědět.

Tak uběhly 3 dny, byl jsem zvědavý jak to dopadlo. A ticho po pěšině.
Tak snad ten zájem neochladl. Ještě počkám na odpověď.

10.5.2022 15:08
libuko

XXX.XXX.47.2

Moudivláček napsal(a):
Tak uběhly 3 dny, byl jsem zvědavý jak to dopadlo. A ticho po pěšině.
Tak snad ten zájem neochladl. Ještě počkám na odpověď.

Mrknete na data tech prispevku 😉.

10.5.2022 22:26
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

libuko napsal(a):

Velice děkuji za připomínku.
Máte pravdu, že původní dotaz je 6 roků starý. A pak někdo zareaguje a já se neudržel. Ale je fakt, že ten tazatel jen plácl a už ho ta tematika nezajímala..
Snad si i ostatní tzv zachránci tzv. opuštěných ptáků z diskuze něco vyberou.
Laici - přátelé přírody, nechte to být, nestarejte se o nalezená ptáčata. Většinu sýkor, kosů atd po vylétnutí sežerou predátoři. Proto tolik vajíček sýkor, více hnízdění drozdovitých.
A bát se dotýkat vajíček a mláďat ptačích je nesmysl. Ptáci se neřídí čichem lidského dotyku jako srna. Je mně smutno z těch primitivních dotazů, když dnes stačí kliknout a mám spoustu informací, což jsme my kdysi neměli.Jen umět najít ten správný zdroj.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2022 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Vajíček a mláďat v hnízdě se nedotýkat, jaký k tomu může mít někdo vůbec důvod? Veškerým mláďatům na zemi se vyhnout velkým obloukem-rodiče se o ně postarají.

11.5.2022 13:46
kubrt11

XXX.XXX.39.101

libuko napsal(a):

Myslím,že rodiče těch kosáčat i jejich potomci jsou už v ptačím nebi!?!

12.5.2022 14:23
lavice

XXX.XXX.224.247

kubrt11 napsal(a):
Myslím,že rodiče těch kosáčat i jejich potomci jsou už v ptačím nebi!?!

Asi jo, 6 let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík