Andulka vytrhané peří hlava (nemoc)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2016 15:54
Lukašenko

XXX.XXX.212.138

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se někdo setkal s takovým jevem u vašich andulek.
Dnes jsem přišel k volieře a zjistil jsem, že jedna andulka, která sedí na vajíčkách má vytrhané peří v oblasti očí na obouch sranéch skoro totožné. Andulka byla před víkendem normální a dnes jsem to zjistil. Jinak andulka žere, lítá vše se zdá být v naprostém pořádku, bohužel podle trusu nemůžu určit, jelikož andulka je skoro celý den v budce a vylítá jen na chvilku.

Předem děkuji za každou radu smajlík

22.5.2016 20:03
hersyko

XXX.XXX.144.116

Lukašenko napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se někdo setkal s takovým jevem u vašich andulek.
Dnes jsem přišel k volieře a zjistil jsem, že jedna andulka, která sedí na vajíčkách má vytrhané peří v oblasti očí na obouch sranéch skoro totožné. Andulka byla před víkendem normální a dnes jsem to zjistil. Jinak andulka žere, lítá vše se zdá být v naprostém pořádku, bohužel podle trusu nemůžu určit, jelikož andulka je skoro celý den v budce a vylítá jen na chvilku.

Předem děkuji za každou radu smajlík

Nejsem nějaký odborník, ale vyloučil bych mechanické poškození (od samce,...) spíše to vydím na roztoče, špatné klima v budce,...

24.5.2016 22:06
Lukašenko

XXX.XXX.224.119

hersyko napsal(a):
Nejsem nějaký odborník, ale vyloučil bych mechanické poškození (od samce,...) spíše to vydím na roztoče, špatné klima v budce,...

Nevíte jak bych měl pokračovat v léčbě, nebo jak zamezit rozšíření, zda by se jednalo o roztoče.

25.5.2016 00:04
hersyko

XXX.XXX.144.116

Lukašenko napsal(a):
Nevíte jak bych měl pokračovat v léčbě, nebo jak zamezit rozšíření, zda by se jednalo o roztoče.

Napište SZ a pokusím se poradit a něco o tom říct.

25.5.2016 07:11
cistic

XXX.XXX.210.194

Lukašenko napsal(a):

Skuste andulku vystiekat univerzalnim sprejom arpalitu neo 4,7 percentny, je to kozni sprej, kupiteho aj v chovoprodukte.

Kaktus762

14.10.2019 14:52
Kaktus762

XXX.XXX.212.188

Dobrý den, ještě včera vypadala moje andulka uplně zdravě a normálně... Ale dnes má jakoby mokrou hlavičku peří u oček má pokroucené a pořád přivírá oči... Je jí asi rok a mám ji doma. Pořád se nepatrně chvěje a už ani necvrliká, lítá a pohybuje se normálně...
Prosím nevíte co by to mohlo být??? 😭

14.10.2019 16:20
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Kaktus762 napsal(a):
Dobrý den, ještě včera vypadala moje andulka uplně zdravě a normálně... Ale dnes má jakoby mokrou hlavičku peří u oček má pokroucené a pořád přivírá oči... Je jí asi rok a mám ji doma. Pořád se nepatrně chvěje a už ani necvrliká, lítá a pohybuje se normálně...
Prosím nevíte co by to mohlo být??? 😭

Dejte lepší foto,při světle. Ta hrozná plastová bydla pryč. Jestli je doma sama a má nějaký nález kolem očí,zkontrolujte ozobí a nohy. Nevím odkud se nakazila,ale mohl by to být ptačí svrab,tedy vápenka. Chce to vyfotit ozobí z blízka. Podle téhle fotky je to jenom hádání.
Nemůže to ale být ze dne na den,to již musela mít dříve.

Přidejte reakci

Přidat smajlík