Dobrý den, chtěl bych se zeptat.Mám již čtvrtým rokem páru penantů.Loni poprvé zasedli.Měli 5 vajec avšak samice na nich měsíc seděla, ale nebyli oplozené. Letos zasedli trochu později.Mají tam čtyři vejce.Mám to po nějakém čase zkontrolovat ať zbytečně na vejcích nesedí celou dobu ? Děkuji za odpověď.
rades11
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat.Mám již čtvrtým rokem páru penantů.Loni poprvé zasedli.Měli 5 vajec avšak samice na nich měsíc seděla, ale nebyli oplozené. Letos zasedli trochu později.Mají tam čtyři vejce.Mám to po nějakém čase zkontrolovat ať zbytečně na vejcích nesedí celou dobu ? Děkuji za odpověď.
Za deset dní zkontolovat, neoplozenou snůšku vyhodit. Možná znovu zasednou. První snůška od čtyřletých penantů je neobvykle pozdní. V případě neúspěchu bych zvolil jiný pár, která i do roka maximálně do dvou let běžně zahnízdí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je těžko já zas mám pár třetím rokem hnízdí a vždy se jim narodí šes mládat a vychovají tři tak snad tento rok to bude jinak.Včera už jsem slišel z budky pípání.Ale ještě nemám odvahu se tam podívat až tak za týden.Nechám se překvapit.
Moudivláček
napsal(a):
Za deset dní zkontolovat, neoplozenou snůšku vyhodit. Možná znovu zasednou. První snůška od čtyřletých penantů je neobvykle pozdní. V případě neúspěchu bych zvolil jiný pár, která i do roka maximálně do dvou let běžně zahnízdí.
Dobry den, ja mam taky 4 lety par, sam jsem tomu nechtel verit ale uz 3 rok zasebou maji prvni vejce 20 kvetna, pokazde...neskutecny ze se trefej presne na ten den, kazdej rok
Moudivláček
napsal(a):
Vyměnit samce nebo celý pár. Něco vymýšlet je zbytečná ztráta času.
Jen dodám. Nevím nic o původu páru. Nejsou příbuzní, dokonce po několik generací? To se dnes nikdo u těchto levných ptáků nedoví a pak neplodnost je jedna z příčin. Jestliže samice snáší, pevně sedí, tak je předpoklad úspěchu s jiným samcem.
AďoSR

XXX.XXX.164.250
E vitamín pred sezónou, veľa vaječnej miešanice, nabobtané alebo klíčené zrno (pozor nie len čierna slnečnica), veľa zeleného, jablká, mrkva atď. a to všetko denne.
AďoSR
napsal(a):
E vitamín pred sezónou, veľa vaječnej miešanice, nabobtané alebo klíčené zrno (pozor nie len čierna slnečnica), veľa zeleného, jablká, mrkva atď. a to všetko denne.
S ovocem a zeleninou souhlasím. Ale stále tu čtu dávat klíčené, máčené, míchanici... Tohle jsem nikdy nedávala a kdybych po druhé snůšce pyrurám neodebrala budku, tak mají minimálně tři snůšky po pěti mláďatech ročně,100% úspěšnost líhnutí. Chovám je čtvrtý rok.Tak nevím..
Asi budu muset vyměnit toho samce.Zeleninu, piškoty, zelené měli dostatek.Kupoval jsem je na burze v Přerově jako mladé.Každého u jiného chovatele takže myslím, že tady jsem nic špatně neudělal.Okroužkovaní jsou také takže asi nebude zbytí půjde asi o nesoulad mezi něma dvouma.Samice krásně seděla celou dobu.Díky za radu.
No já se stále snažím o nějaké rozmnožení a nemám prostě štěstí.Kdysi před 15 lety jsem choval andulky a nebyl v ničem problém.Dnes mám páru korel tam ani vejce.A na rosely jsem čekal 2 roky než dospěli.Loni měli 5 vajec všechno prázdné a letos čtyři a taky nic.Nejde zde o peníze, ale člověka to více potěší když vidí i nějaký výsledek Amadiny mám teprve chvíli tak snad mi to alespoň ony vynahradí
rades11
napsal(a):
Nevím asi je to blbost ale někde jsem četla že odčervení má vliv na oplozenost tak mě napadlo jestli jste neodčervil ptáky někdy před snůškou mě se to letos stalo u korel a byla z toho jen dvě mádata.