Zdravim vás, posílám foto a potřeboval bych vědět co je samec a co samice..
Nevím jak to u nich poznat, oba mi připadnou stejní..
peparazak
napsal(a):
Obe dve jsou holky
V čem je samec jiný.. Tu v levo jsem koupil jako samici.. tu v pravo jako samce..
Chtěl jsem tu samici v levo prodat a pán mi napsal že to neni samice ale zcela jistě samec..
Vy mi píšete že jsou obě samice.. Tak nevím.. je fakt, že se k sobě nijak nemají(neviděl jsem)
ale po týdnu jsem se podival do budky a tam tři vejce.. Tak jsem z toho magor teď.
jirka3108
napsal(a):
V čem je samec jiný.. Tu v levo jsem koupil jako samici.. tu v pravo jako samce..
Chtěl jsem tu samici v levo prodat a pán mi napsal že to neni samice ale zcela jistě samec..
Vy mi píšete že jsou obě samice.. Tak nevím.. je fakt, že se k sobě nijak nemají(neviděl jsem)
ale po týdnu jsem se podival do budky a tam tři vejce.. Tak jsem z toho magor teď.
Za chvíli jich tam budete mít 16 jako já. Taky jsem myslela, že mám pár, ale byly to dvě samice a obě do budky snášely.
Tu je preperujuci samec - foto z netu, pokial viete co mate pozerat je to malina, resp. nieco precitat. Inak tiez si myslim ze mate 2 samice. Kupte samca, napoveda na foto.
jirka3108
napsal(a):
Protože jsem tu samici vlevo chtěl prodat a odpověděl mi pán že by ji koupil kdyby to nebyl samec..
Fotka tam byla ta na té budce..
Nemohl by jste mi někdo poslat fotku na které bude samec i samice vedle sebe abych teda viděl ty rozdíly... abych zase nekoupil samici místo samce..
Toto je párik, dole samček.
jirka3108
napsal(a):
Zdravim vás, posílám foto a potřeboval bych vědět co je samec a co samice..
Nevím jak to u nich poznat, oba mi připadnou stejní..
Podle velikosti hlavy a zobáku to vypadá na dvě samice. Nicméně pták na fotce č.1 sedící vlevo a na fotce č.2 na budce má jasnější a výraznější barvy což by napovídalo, že to může být samec.
Takže buď je to výrazně zbarvená samice nebo je to moc drobný samec. V tom případě bych ho ale do chovu vůbec nepouštěl. Samec musí být robustností postavy rozeznatelný na první pohled.
Asi to bude tak, jak mnozí píší.
Podle fotky je to vždy zrádné. Choval jsem je od r.1973 a dnes mám jen jeden starý pár. Měl jsem samici, kterou všicni co ji viděli určili ze samce. Odchovávala 15 let.
Znaky samice. Pásek pod křídly, brvy okolo oka, u samce lysý kroužek. Zbarvení nebrat v potaz. Hlavně chování, tvar hlavy a drobnější zobák u samic. kdo to zná, ví o čem mluvím. Vzdálenost pánevních kůstek mě i u mláďat docela vycházela. Jde o vzdálenosrt do 1 mm. Cit v prstech.