hanzpp

XXX.XXX.138.80
Zdravím, zajímala by mě aktualni cena mnišku šedých lutino.Hledal jsem v inzerci ale žadné jsem nenašel.Děkuji za odpověď.
amazonik
napsal(a):
Ked myslite, ale vyvracat Vam to nebudem -nema to vyznam, pekny den prajem.
Díky, ale ruku na srdce-výkup zde dává víc, za víc kusů výrazně lepší cena, venku ani nemluvím...JENOM JE MÍT...To, že se Vám podařilo "
něco" sehnat, neznamená CENA, ale Vaše klika, nebo neznalost prodávajícího
hanzpp

XXX.XXX.22.20
Děkuji Vám za Vaše reakce cenu už vím a ted ještě sehnat nějakého chovatele který by mě sestavil pár z letošních odchovu.
Budu nabízet páry albino x lutino, lutino x albino, modrá pallidino x albino, zelený/ino x lutino z letošních prvních hnízd.
Cena bude 9000, -kč /pár INO
Další mutace budou také k mání :) prodej pouze v párech.
Karel666
napsal(a):
Budu nabízet páry albino x lutino, lutino x albino, modrá pallidino x albino, zelený/ino x lutino z letošních prvních hnízd.
Cena bude 9000, -kč /pár INO
Další mutace budou také k mání :) prodej pouze v párech.
Pokud jsou to pěkní silní jedinci, tak bych s cenou neměla problém. Jenom se mi nezdá, že by spojeni albino x lutino nebo naopak byla ideální kombinace. Klidně mi to ale vyvraťte.
Není ideální lutino x lutino.Páry mám složené i ze štěpáků (zelených ptáků) třeba zelený /ino x lutino/albino nebo lutino x zelený.
Je na každém jak si páry složí, je x možností a variant. U párů lutino x lutino je ale větší mortalita mláďat, tedy alespon v mém chovu.
Já mám pár kde je samice lutino a samec modrý palid ino. Dva roky po sobě snesli čtyři vajíčka ale mláďata odchovali vždy jenom dvě. I když se jich vylíhlo víc tak přežila jenom dvě. Letos se to ale zlepšilo, vajíček bylo šest, vylíhli se čtyři mladí z toho jedno uhynulo hned druhý den. Ale zbylá tři už jsou skoro opeřená a prospívají dobře.
michal1962
napsal(a):
A ako je lepsie zostavit paru dakujem za kazdu radu.
Třeba sameček lutino a samička přírodní. Nebo ještě samečka přírodního štěpáka na lutino a samičku přírodní. Ale pokud to není z Vašeho chovu, tak pak chovateli musíte věřit, že sameček je skutečně štěpitelný. Výhoda toho prvního je, že pak nemusíte dělat ani DNA.
eli22
napsal(a):
Třeba sameček lutino a samička přírodní. Nebo ještě samečka přírodního štěpáka na lutino a samičku přírodní. Ale pokud to není z Vašeho chovu, tak pak chovateli musíte věřit, že sameček je skutečně štěpitelný. Výhoda toho prvního je, že pak nemusíte dělat ani DNA.
Zapomněla jste na 1,0 štěpák/ino x 0,1 lutino pak v odchovu 1,0 i 0,1 ina
a co NSLina ?
eli22
napsal(a):
Z takto sestaveného páru byste toho moc kvalitního neodchoval.
A proč ne?Nebo je vám málo že by odchoval lutina na modré?A pokud myslíte na kvalitu odchovu tak to je hlavně o chovném materiálu.Takové ty pověry o tom že párovat spolu lutina je špatně je také zcestné a dávno to už neplatí.Mutace lutino je ustálena a není tak choulostivá jako v začátcích vzniku.
666Root

XXX.XXX.195.189
petajz
napsal(a):
A proč ne?Nebo je vám málo že by odchoval lutina na modré?A pokud myslíte na kvalitu odchovu tak to je hlavně o chovném materiálu.Takové ty pověry o tom že párovat spolu lutina je špatně je také zcestné a dávno to už neplatí.Mutace lutino je ustálena a není tak choulostivá jako v začátcích vzniku.
Přesto není vhodné dávat na sebe pořád dokola ino nebo recesivní mutace protože se snižuje kvalita odchovu, je dobré minimálně ob generaci použít štěpáka. To znají hlavně chovatelé výstavních ptáků.
petajz
napsal(a):
Dobry den,
naprosty souhlas. Zalezi na kvalite chovneho materialu. S tim ustalenim se, bohuzel, da souhlasit jen do jiste miry. Tedy skutecni chovatele odchovavaji kvalitni jedince, v chovu pouzivaji prirodni ptaky pro zkvalitneni. No ne kazdy to dela.
Pro sestaveni vhodneho paru muzete pouzit genetickou kalkulacku:
http://www.gencalc.com/gen/cz_genc.php?sp=1ParQua
Pokud mate moznost sehnat kvalitni chovny material, muzete pouzit ptaky s vetsi pravdepodobnosti zadane mutace. Pri nizsi kvalite je vhodne vyuzit prirodni ptaky a zvolit narocnejsi a hlavne zdlouhavejsi cestu pres stepitelne odchovy.
S pozdravem smidla.eu.
666Root
napsal(a):
Přesto není vhodné dávat na sebe pořád dokola ino nebo recesivní mutace protože se snižuje kvalita odchovu, je dobré minimálně ob generaci použít štěpáka. To znají hlavně chovatelé výstavních ptáků.
Ano, určitě máte pravdu v tom že je dobré oživovat a podporovat kvalitu mutačních ptáků/nejenom lutin/ přírodním ptákem.Důležité je aby to byl opravdu kvalitní pták, jinak to postrádá jakýkoliv smysl.Často je vidět že mutační ptáci jsou kvalitnější a mohutnější než přírodní.Mě šlo hlavně o to upozornit na nesmyslné odmítání párování lutino ptáků obzvlášť když je jeden ještě v kombinaci s modrou.
666Root

XXX.XXX.195.189
petajz
napsal(a):
Ano, určitě máte pravdu v tom že je dobré oživovat a podporovat kvalitu mutačních ptáků/nejenom lutin/ přírodním ptákem.Důležité je aby to byl opravdu kvalitní pták, jinak to postrádá jakýkoliv smysl.Často je vidět že mutační ptáci jsou kvalitnější a mohutnější než přírodní.Mě šlo hlavně o to upozornit na nesmyslné odmítání párování lutino ptáků obzvlášť když je jeden ještě v kombinaci s modrou.
Ano...myslím, že si vzájemně rozumíme jak by to mělo fungovat.