Konne
napsal(a):
Dobré ráno, už od 2.května se mi páří každý den pyrury, jenže vajíčka ještě nemají žádné.Co jsem četl tak cca do 14 dnů by měly zasednout.Už je to 1.5 měsíce a stále nic.Chtěl bych se zeptat co s tím?Děkuji za odpovědi.
Trpelivost, oni snesou. Mam nekolik paru rosel, v jeden den jsem videl parit tri pary. Zatimco dva pary uz meli mesicni mladata, treti par teprve snesl vejce. Pokud chcete mit jistotu ze neni nikde problem, vemte samicku na endoskopii pohlavnich organu.
Konne
napsal(a):
Dobré ráno, už od 2.května se mi páří každý den pyrury, jenže vajíčka ještě nemají žádné.Co jsem četl tak cca do 14 dnů by měly zasednout.Už je to 1.5 měsíce a stále nic.Chtěl bych se zeptat co s tím?Děkuji za odpovědi.
Pyrury se Vám můžou pářit i roky a vajíčka nesnesou. Páření neznamená, že nutně musí snášet. Chce to trpělivost a když neponesou tak zkusit příští sezonu změnu prostředí, případně udělat i nějaké změny v krmení.
Konne
napsal(a):
Jste si jistý že máte pár?U pyrur se běžně páří i ptáci stejného pohlaví.
Že budou snášet poznáte tak, že si začnou upravovat budku.Alespoň u nás to tak je. Udělali si několik únikových otvorů a děr, z nichž pak vykukují jako periskop, rozcupovali peletky... Myslím, že pokud by měli ti naši třeba budku z masivu, tak nezahnízdí, protože jim nepůjde "proděravět". Budku si upravují třeba i měsíc.Máte vhodnou budku?
eli22
napsal(a):
Že budou snášet poznáte tak, že si začnou upravovat budku.Alespoň u nás to tak je. Udělali si několik únikových otvorů a děr, z nichž pak vykukují jako periskop, rozcupovali peletky... Myslím, že pokud by měli ti naši třeba budku z masivu, tak nezahnízdí, protože jim nepůjde "proděravět". Budku si upravují třeba i měsíc.Máte vhodnou budku?
Hrabají v budce už od dubna, oštípanou ji mají takè hodně, masivné páření každý den.Jen vejce nikde.
Konne
napsal(a):
Dobrý den,
koupil jsem červenobřiché, roční samičku a dvouletého samečka, do měsíce měli vajíčka. Momentálně sedí na dvou plných vejcích. Myslím že hodně to ovlivníte krmením, dávám naklíčené zrní (hodně luštěnin) a začali to brát do posledního zrníčka, předchozí majitel mi přitom tvrdil, že luštěniny neberou a krmil pouze suchým, zeleninou a ovocem.