Ktorých měkkozobích možno chovať bez temperovanej ubikácie?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2016 13:36
Arisko

XXX.XXX.129.225

Velmi sa mi páčia okrasný měkkozobí (holuby, hrdličky, holúbky) ako napr. hrdlička divoká, hrdlička kapská, holoubek šedomodrý, holoubek vrabčí, holub bronzovokřídlý, holub chocholatý, holub krvavý, holub zelenokřídlý...a mnoho ďalších
Zaujímalo by, ktoré druhy z radu měkkozobích sa môžu chovať celoročne vonku vo voliére bez temperovanej ubikácie?
Za odpovede ďakujem.

lusy

28.6.2016 14:11
lusy

XXX.XXX.178.0

Arisko napsal(a):
Velmi sa mi páčia okrasný měkkozobí (holuby, hrdličky, holúbky) ako napr. hrdlička divoká, hrdlička kapská, holoubek šedomodrý, holoubek vrabčí, holub bronzovokřídlý, holub chocholatý, holub krvavý, holub zelenokřídlý...a mnoho ďalších
Zaujímalo by, ktoré druhy z radu měkkozobích sa môžu chovať celoročne vonku vo voliére bez temperovanej ubikácie?
Za odpovede ďakujem.

Hrdličky divoké chovám dlhe roky celoročne vonku a každý rok odchovávam úspešne mlaďatá, tekže im naša zima vobec nevadí.

28.6.2016 14:29
Arisko

XXX.XXX.129.225

Ďakujem. A ktoré ešte iné holubovité môžem chovať vonku?

29.6.2016 07:56
twig

XXX.XXX.218.68

Bez problémů hrdlička chechtavá, jihoasijská i senegalská a taktéž holub chocholatý. Jen je potřeba zajistit voliéru proti průvanu a vlhku, mráz jako takový jim nevadí.

29.6.2016 11:01
Arisko

XXX.XXX.171.151

Ďakujem. A iné druhy holubov ako napr. holub zelenokrídly?

29.6.2016 11:31
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry den, ja chovam ve venkovnich volierach hrdlicky cinske, cejlonske, cernouche, senegalske, vinorude, divoke a holoubky diamantove.

29.6.2016 12:58
Arisko

XXX.XXX.171.151

peparazak napsal(a):
Dobry den, ja chovam ve venkovnich volierach hrdlicky cinske, cejlonske, cernouche, senegalske, vinorude, divoke a holoubky diamantove.

A to bez vykurovania voliery?

1.7.2016 02:28
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

Arisko napsal(a):
Za odpovede ďakujem.

Dobrý den, z Vámi uvedených druhů lze chovat celoročně venku hrdličky divoké, holuby chocholaté a bronzovokřídlé. Vhodných druhu je samozřejmě mnohem více, zde na ifaune je o tom už rozsáhlá dizkuze.

1.7.2016 06:33
peparazak

XXX.XXX.162.50

Arisko napsal(a):
A to bez vykurovania voliery?

Ano bez topeni, drive jsem hrdlicky na zimu daval do sklepa kde mam mistnost jen pro ptaky.letos jsem skusil hrdlicky nechat pres zimu venku a myslim ze ptaci prezili zimu v lepsi kondici nez ve sklepe.letos necham venku i krepelky cinske.

1.7.2016 09:21
Arisko

XXX.XXX.167.146

syrmaticus napsal(a):
Dobrý den, z Vámi uvedených druhů lze chovat celoročně venku hrdličky divoké, holuby chocholaté a bronzovokřídlé. Vhodných druhu je samozřejmě mnohem více, zde na ifaune je o tom už rozsáhlá dizkuze.

Ďakujem. Mohli by ste mi prosím poslať link na diskusie na ifaune, kde sa o tom dozviem viac?

Přidejte reakci

Přidat smajlík