Velmi sa mi páčia okrasný měkkozobí (holuby, hrdličky, holúbky) ako napr. hrdlička divoká, hrdlička kapská, holoubek šedomodrý, holoubek vrabčí, holub bronzovokřídlý, holub chocholatý, holub krvavý, holub zelenokřídlý...a mnoho ďalších
Zaujímalo by, ktoré druhy z radu měkkozobích sa môžu chovať celoročne vonku vo voliére bez temperovanej ubikácie?
Za odpovede ďakujem.
lusy

XXX.XXX.178.0
Arisko
napsal(a):
Velmi sa mi páčia okrasný měkkozobí (holuby, hrdličky, holúbky) ako napr. hrdlička divoká, hrdlička kapská, holoubek šedomodrý, holoubek vrabčí, holub bronzovokřídlý, holub chocholatý, holub krvavý, holub zelenokřídlý...a mnoho ďalších
Zaujímalo by, ktoré druhy z radu měkkozobích sa môžu chovať celoročne vonku vo voliére bez temperovanej ubikácie?
Za odpovede ďakujem.
Hrdličky divoké chovám dlhe roky celoročne vonku a každý rok odchovávam úspešne mlaďatá, tekže im naša zima vobec nevadí.
Arisko
napsal(a):
Za odpovede ďakujem.
Dobrý den, z Vámi uvedených druhů lze chovat celoročně venku hrdličky divoké, holuby chocholaté a bronzovokřídlé. Vhodných druhu je samozřejmě mnohem více, zde na ifaune je o tom už rozsáhlá dizkuze.
Arisko
napsal(a):
A to bez vykurovania voliery?
Ano bez topeni, drive jsem hrdlicky na zimu daval do sklepa kde mam mistnost jen pro ptaky.letos jsem skusil hrdlicky nechat pres zimu venku a myslim ze ptaci prezili zimu v lepsi kondici nez ve sklepe.letos necham venku i krepelky cinske.
syrmaticus
napsal(a):
Dobrý den, z Vámi uvedených druhů lze chovat celoročně venku hrdličky divoké, holuby chocholaté a bronzovokřídlé. Vhodných druhu je samozřejmě mnohem více, zde na ifaune je o tom už rozsáhlá dizkuze.
Ďakujem. Mohli by ste mi prosím poslať link na diskusie na ifaune, kde sa o tom dozviem viac?