Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
měl bych prosbu. Neznáte chovatele mutace pastel. Nemám na mysli klasický pastel, který je u nás k vidění. Měl bych zájem o ptáky, kteí jsou vyfoceni v Nové exotě. Vypadají jako dnes populární mutace zlatá.
Děkuji za slušné odpovědi
Novák.
Dnes je to problém, jsou jen červený pastel a většinou štěp na skořice a pak záměna s gold, čeští chovatelé kříží pastel a goldmantel a prodávají za gold, je ro smutné, ale u nás to jiné nebude, pokud bude někdo chtít udělat pěkné GM pastel tak je to dobře, ale gold s pastelem nemá nic společného. Petr.
napsal(a):
Dobrý den,
měl bych prosbu. Neznáte chovatele mutace pastel. Nemám na mysli klasický pastel, který je u nás k vidění. Měl bych zájem o ptáky, kteí jsou vyfoceni v Nové exotě. Vypadají jako dnes populární mutace zlatá.
Děkuji za slušné odpovědi
Novák.
Dobrý večer,
Mohl by jste tady dát nějakou fotku, ať máme trošičku představu?
Díky Zdenek.
petr111
napsal(a):
Dnes je to problém, jsou jen červený pastel a většinou štěp na skořice a pak záměna s gold, čeští chovatelé kříží pastel a goldmantel a prodávají za gold, je ro smutné, ale u nás to jiné nebude, pokud bude někdo chtít udělat pěkné GM pastel tak je to dobře, ale gold s pastelem nemá nic společného. Petr.
Zdravím, zajímavý názor, jen by mě zajímalo, jestli na ilustračním fotu ptáka vlevo považujete za GM(opalina) nebo za pastelového červeného.

Dobrý den,
obrázek jsem si vypůjčil ze zahraničního servru. Něco podbného hledám. Chovatel, který je má nafocené jejiž nechová.

Bohužel je nemám, ale děkuji za příspěvek.
atobajus
napsal(a):
A v čem vidíte problém, jestli máte opalin pastel (červený pastel) ? Složte si dva páry s přírodním ptákem, pak spárujte jejich potomky a dopracujete se k pastelům s normální kresbou.
Ono to zas tak jednoduché není, dostat červenou pryč, místo a cizou krev, jak jsem psal tak sehnat bez štěp skořic je dnes velký problém.
petr111
napsal(a):
Ono to zas tak jednoduché není, dostat červenou pryč, místo a cizou krev, jak jsem psal tak sehnat bez štěp skořic je dnes velký problém.
Ale je, jen se do toho pustit a mít trpělivost. O to větší radost pak budete mít když si je odchováte sám, než když si je koupíte.