Rosela pestrá - pastel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2016 07:51

Dobrý den,
měl bych prosbu. Neznáte chovatele mutace pastel. Nemám na mysli klasický pastel, který je u nás k vidění. Měl bych zájem o ptáky, kteí jsou vyfoceni v Nové exotě. Vypadají jako dnes populární mutace zlatá.
Děkuji za slušné odpovědi
Novák.

30.6.2016 16:15
petr111

XXX.XXX.248.246

Dnes je to problém, jsou jen červený pastel a většinou štěp na skořice a pak záměna s gold, čeští chovatelé kříží pastel a goldmantel a prodávají za gold, je ro smutné, ale u nás to jiné nebude, pokud bude někdo chtít udělat pěkné GM pastel tak je to dobře, ale gold s pastelem nemá nic společného. Petr.

1.7.2016 21:26
zdenekfojt

XXX.XXX.45.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
měl bych prosbu. Neznáte chovatele mutace pastel. Nemám na mysli klasický pastel, který je u nás k vidění. Měl bych zájem o ptáky, kteí jsou vyfoceni v Nové exotě. Vypadají jako dnes populární mutace zlatá.
Děkuji za slušné odpovědi
Novák.

Dobrý večer,
Mohl by jste tady dát nějakou fotku, ať máme trošičku představu?
Díky Zdenek.

1.7.2016 22:19
petr111

XXX.XXX.248.246

Chtěl jsem vloni pastel a vzdal jsem to, nesehnal sem.

2.7.2016 20:04
saroun

XXX.XXX.135.185

petr111 napsal(a):
Dnes je to problém, jsou jen červený pastel a většinou štěp na skořice a pak záměna s gold, čeští chovatelé kříží pastel a goldmantel a prodávají za gold, je ro smutné, ale u nás to jiné nebude, pokud bude někdo chtít udělat pěkné GM pastel tak je to dobře, ale gold s pastelem nemá nic společného. Petr.

Zdravím, zajímavý názor, jen by mě zajímalo, jestli na ilustračním fotu ptáka vlevo považujete za GM(opalina) nebo za pastelového červeného.

2.7.2016 20:35
petr111

XXX.XXX.248.246

saroun napsal(a):
Zdravím, zajímavý názor, jen by mě zajímalo, jestli na ilustračním fotu ptáka vlevo považujete za GM(opalina) nebo za pastelového červeného.

Jedná se o klasický červený pastel.

3.7.2016 07:48

Dobrý den,
obrázek jsem si vypůjčil ze zahraničního servru. Něco podbného hledám. Chovatel, který je má nafocené jejiž nechová.

3.7.2016 08:44
atobajus

XXX.XXX.195.189

A v čem vidíte problém, jestli máte opalin pastel (červený pastel) ? Složte si dva páry s přírodním ptákem, pak spárujte jejich potomky a dopracujete se k pastelům s normální kresbou.

3.7.2016 12:44

Bohužel je nemám, ale děkuji za příspěvek.

3.7.2016 17:36
petr111

XXX.XXX.248.246

atobajus napsal(a):
A v čem vidíte problém, jestli máte opalin pastel (červený pastel) ? Složte si dva páry s přírodním ptákem, pak spárujte jejich potomky a dopracujete se k pastelům s normální kresbou.

Ono to zas tak jednoduché není, dostat červenou pryč, místo a cizou krev, jak jsem psal tak sehnat bez štěp skořic je dnes velký problém.

3.7.2016 18:58
atobajus

XXX.XXX.195.189

petr111 napsal(a):
Ono to zas tak jednoduché není, dostat červenou pryč, místo a cizou krev, jak jsem psal tak sehnat bez štěp skořic je dnes velký problém.

Ale je, jen se do toho pustit a mít trpělivost. O to větší radost pak budete mít když si je odchováte sám, než když si je koupíte. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík