Chtěl bych se zeptat, jestli u nás někdo chová tyto papoušky v opalinové mutaci?
Ilustrační foto.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
chovatelaustralie
napsal(a):
A ještě jeden krasavec.
Dobrý den, to nebude opalín, opalín musí být celý červený, jako u opalinových (červených) rozel.
A penant přírodní je vlastně také opalín.
lumpicek
napsal(a):
Dobrý den, to nebude opalín, opalín musí být celý červený, jako u opalinových (červených) rozel.
A penant přírodní je vlastně také opalín.
Vážený pane, než začnete psát takovéto nesmyslné příspěvky, tak si nastudujte základy genetiky.Čtou to tady i mladí a méně zkušení chovatelé a vy je svým příspěvkem uvádíte v omyl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na spodních fotkách je to kombinace mutací opalínové a hlava ocas.
Každopádně je to krásná kombinace barev a zvláště u elegantních a uhlazených alexandrů malých, je to nádhera. Chovatelé mají nový impulz ke šlechtění barevných kombinací. Cena bude asi ale také parádní, takže počáteční investice bude nemalá. Ovšem vitalita u těchto alexandrů je velmi dobrá a myslím, že ani u těchto mutací se nezhorší. Investor do vyší částky za tyto ptáky by se také nemusel obávat rychlého propadu ceny a tím obav z návratu investice. Snad ještě někdo sem časem vloží nějakou fotku této mutace. Prozatím, ještě vložím ilustrační foto, stažené z netu.
Dobrý den nechtěl jsem reagovat, ale musím. Co se týče opalínových alexandrů malých, tak cena samce loni okolo 900 euro. Ale nejsem chovatel malých alexandrů, jen mám takovou informaci od svých přátel. Mutace mne zajímají a alexandří jsou krásní. Samozřejmě každý má různou cenu. Nicméně to není už tak nedostupné si myslím. A výrok pana Lumpíčka? Jak píše pan dr. Doubek, od kdy můžou být alexandři červení? A že přírodní penant je vlastně opalín? Na ifaunu chodí spoustu lidí, pak se někdo tento blábol přečte, hlavně tedy mladý nebo začínající chovatel a na burze bude říkat, že vlastně penant je opalín, protože to četl na ifauně. Zamyslete se nad sebou, co píšete. A jediné co mohu doporučit tak buďto změnit doktora nebo si nechat předepsat jiné prášky!
PS: přidávám foto od p. Bastiaana a je to velice kvalitní opalín a po červené ani stopa. Jak je to možné pane Lumpíček?
lumpicek

XXX.XXX.0.243
martinp.
napsal(a):
Dobrý den nechtěl jsem reagovat, ale musím. Co se týče opalínových alexandrů malých, tak cena samce loni okolo 900 euro. Ale nejsem chovatel malých alexandrů, jen mám takovou informaci od svých přátel. Mutace mne zajímají a alexandří jsou krásní. Samozřejmě každý má různou cenu. Nicméně to není už tak nedostupné si myslím. A výrok pana Lumpíčka? Jak píše pan dr. Doubek, od kdy můžou být alexandři červení? A že přírodní penant je vlastně opalín? Na ifaunu chodí spoustu lidí, pak se někdo tento blábol přečte, hlavně tedy mladý nebo začínající chovatel a na burze bude říkat, že vlastně penant je opalín, protože to četl na ifauně. Zamyslete se nad sebou, co píšete. A jediné co mohu doporučit tak buďto změnit doktora nebo si nechat předepsat jiné prášky!
PS: přidávám foto od p. Bastiaana a je to velice kvalitní opalín a po červené ani stopa. Jak je to možné pane Lumpíček?
Dobrý den, jen k těm opalínům, před několika desítkami let jsem koupil tyrkysáka, pocházel z obyčejného chovu, podle majitele samice, byl to dospělý pták, hned jsem viděl co kupuji za normální cenu.Ale k věci, byl to opalín, ale samec, to jsem věděl ihned, pdle kresby.Za pár let se mezi neofémáři objevila tatáž mutace, říkali jim straky a ze mě udělali vola, že té mutaci říkám opalinová.Podobně je tomu právě s těmi červenými pestrými rozelami, nazvanými opalíny, proto jsem si šťouchnul zde u alexandrů, kteří na rozdíl od rozely pestré červené opalinovou kresbu mají.
Víte, byl jsem zde v republice svědkem odchovů různých mutací a také svědkem a tichým účastníkem odchovů chovatelů, kteří ptáky kříží za účelem získání mutací, opět to můžete vyvrátit a zesměšnit mě zde, nevadí.
A nemějte pocit, že tady lžu jen já, hlavně si můžete dále šlechtit papoušky jak chcete, nezapomínejte zalévat a přihnojovat, vážení zahradníci. Přeji velkou úrodu.
martinp.
napsal(a):
To je opalin hlava ocas zeleny violet.